Bakım sonrası ekran gelmiyor

anakartınız ne? ikaz ışıkları var mı varsa hangisi yanıyor
B450m S2H V2 , İkaz ışıkları yok yalnızca buzzer var. Kasanın üstünde iki tane ışık var mavi ve kırmızı. Mavi olan oyun indirirken aktarım yaparken veya diskler yoğun işlem yaparken yanıyor kırmızı olan bilgisayar her açıldığında bir kerelik yanıp sönüyor. Ama ışıklar şu an aktif değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekran kartından değil bence sorun
Ben de tam tersi kartta olabileceğini düşünüyorum. İnternet araştırdığıma göre benim gibi termal macun uygulayanların aynı durumda bilgisayarlarının çalışmadığını söylemişler ,yabancı forumlarda özellikle. İkinci neden ise bilgisayarın ekran kartını çıkardığımda normal bir şekilde klavye ve mouse ışığı yanıyor bilgisayar boot oluyor.

Kasayı çarşamba günü bilgisayarcıya verdim. Hala sorunu tespit edip tamir edemedi , bir parça bekliyoruz diye geçiştiriyor pazartesi alırsın diyor. Bilgileri kopyalayıp parçaları dandik olanlarla mı değişiyor anlamadım. Öyle merdiven altı biryerde değil. Google'da iyi yorumlari var. Bir sorun olurmu korkmaya başladım.

Kasayı çarşamba günü bilgisayarcıya verdim. Hala sorunu tespit edip tamir edemedi , bir parça bekliyoruz diye geçiştiriyor pazartesi alırsın diyor. Bilgileri kopyalayıp parçaları dandik olanlarla mı değişiyor anlamadım. Öyle merdiven altı biryerde değil. Google'da iyi yorumlari var. Bir sorun olurmu korkmaya başladım.
Yapabilceğin en iyi şeyi yaptın yakın olsaydık gelirdim yardım etmeye çalışırdım çözebilirdim belki dua et sıkıntısız gelsin ve çok para girmesin sana.

Yapabilceğin en iyi şeyi yaptın yakın olsaydık gelirdim yardım etmeye çalışırdım çözebilirdim belki dua et sıkıntısız gelsin ve çok para girmesin sana.
Teşekkür ederim düşündüğün için , bende sabırsızlıkla bekliyorum açıkçası. Bir ekran kartı tamir edecek kaç gündür bekletiyor. Kasa onda olduğu için hiç rahat da değilim. Ekran kartina ne parçası bekliyorda takıp deneyecek , kompenent mi yoksa mosfet mi çip mi bilemedim. Rx 5500 xt 8gb aşağı yukarı taş çatlasa 2.5-3bin tl etse birde 4 sene yıpranma payı olsa bu kadar eder diyelim. Bana kalkıp 1500 2000₺ masraf çıkarırsa yaptırmayı düşünmüyorum. Birde arıza tespitten 300₺ gibi bir para alacak. 2. El daha iyi kartlara bakmakta fayda var. Zaten ilk konuştuğumda aynı gün alırsın diyen tamirci her seferinde süreyi uzatarak güya iş yapıyormuş izlenimi veriyor. Bundan sonra tamircilerle isim olmaz düşündüm başıma geldi.

Ekran kartına termal macun bakımı yaptım ve sonra bilgisayara geri montajladım. Sorun şu , bilgisayarı başlattığım zaman bütün fanlar dönüyor fakat klavye mouse ışığı yanmıyor ve ekran gelmiyor. Önceden buzzerdan bip sesi gelirdi artık gelmiyor. Kısacası BIOS başlamıyor. BiOS pilini çıkarıp taktım ram'leri de aynı şekilde çıkar tak yaptım anakartın üzerindeki güç bağlantısını söktüm ve yeniden taktım. Sorunumu çözmedi. Sorun ne olabilir
bende termal macun değişimi sonrası mavi ekran aldım arkadaşların dediği gibi soğutucu güç kablosunu çıkartıp yeniden taktım ramleri çıkarıp temizleyip tekrar taktım düzeldi

bende termal macun değişimi sonrası mavi ekran aldım arkadaşların dediği gibi soğutucu güç kablosunu çıkartıp yeniden taktım ramleri çıkarıp temizleyip tekrar taktım düzeldi
Ben de aynı işlemleri yaptım ama açılmıyor. Görüntü vermekten ziyade bilgisayar boot olmuyor kartsız güzel bir şekilde çalışıyor ama.

Akşama mesai bitimine kadar beni arayacaklarını söylediler olmama durumu ne demek kart şansa bağlı mı tamir edilebiliyor. Yani çipe ve etrafındaki kompanentlere falan reballing mi uygulanıyor. Lehim topları oturmazsa kart çöpe mi gidecek. Bilgisayar tamircisi arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Son düzenleme:
birçok kez ekran kartı işlemci macunladım bende yaşadım ekran gelmeme sorunu lakin sürekli aç kapa ram çıkar tak yaptıktan sonra düzeldi her defasında

birçok kez ekran kartı işlemci macunladım bende yaşadım ekran gelmeme sorunu lakin sürekli aç kapa ram çıkar tak yaptıktan sonra düzeldi her defasında
Hocam ekran kartı bana küstü galiba , haber bekliyorum hala tamirciden adam bile yapamamış daha 🙄

Geri