Başarı Sizce Nedir? Örnek Verebilir Misiniz?

Elon Musk
Denemekten asla vazgeçme!
Başarı yapmak ile yapamamak arasındaki çelişkiyi yıkıp denemek ve tekrar denemek ama denerkende öğrenerek denemektir (Bence :))
Yok çıkmaz, 1000 yıl geçse de çıkmaz.
Başarı amaca ulaşmaktır.
Arkadaşlar mesela Fatih Sultan Mehmet gibi başarılı biri olsaydı nasıl bir mevkiye sahip olurdu.

İnsanların taktirini kazanmak bile bir başarıdır
Hayır öyle değil. Mesela benim abim asker (istemediği halde yapıyor). Sırf o asker diye tüm akrabalarım, ailem takdir edip başları'nın üzerinde gezdirirken, saygılı bir insan gibi davranırken, ben bilgisayar ile ilgili bir bölüm istiyorum diye beni takmıyorlar bile. Yeni nesil, hayırsız evlat falan diyorlar. Halbuki ne kadar çaba sarfettiğimi kimse bilmiyor. Başarı diye takdir edilen her şey başarı olmuyor yani. Takdir edilmeyen şeyler de başarısızlık olmuyor.

Hayır öyle değil. Mesela benim abim asker (istemediği halde yapıyor). Sırf o asker diye tüm akrabalarım, ailem takdir edip başları'nın üzerinde gezdirirken, saygılı bir insan gibi davranırken, ben bilgisayar ile ilgili bir bölüm istiyorum diye beni takmıyorlar bile. Yeni nesil, hayırsız evlat falan diyorlar. Halbuki ne kadar çaba sarfettiğimi kimse bilmiyor. Başarı diye takdir edilen her şey başarı olmuyor yani. Takdir edilmeyen şeyler de başarısızlık olmuyor.
Hangi yol olursa olsun önünde her zaman bir merdiven vardır her basamağında seviye atlarsin (ama ailen veya akrabaların bunu görmüyor ise onlar tek yönlü düşünüyor lardır) sen asla kendi yolundan şaşma devam et

Arkadaşlar mesela Fatih Sultan Mehmet gibi başarılı biri olsaydı nasıl bir mevkiye sahip olurdu.
Büyük ihtimalle Elon Musk gibi olurdu ama Türkiye'de olsa hmm aklıma gelmedi siyasetçi olsa desem olmaz bilemedim ama kendine hayran bırakacagi kesin olurdu

Başarı kişiden kişiye değişir ama eğitim konusuna açacağım bir şey değildir bence. Eğitim ile başarı konunun ufak bir kısmıdır sadece.
Sence hangi konuda açabilir dim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Büyük ihtimalle Elon Musk gibi olurdu ama Türkiye'de olsa hmm aklıma gelmedi siyasetçi olsa desem olmaz bilemedim ama kendine hayran bırakacagi kesin olurdu
Dünyaca ünlü bir CEO olurdu yani

Hedefine erişmektir.

Hangi yol olursa olsun önünde her zaman bir merdiven vardır her basamağında seviye atlarsin (ama ailen veya akrabaların bunu görmüyor ise onlar tek yönlü düşünüyor lardır) sen asla kendi yolundan şaşma devam et
Öyle yapmaya çalışıyorum :/

başarı senin kendi koyduğun hedeflere ulasmandir.

Elbette öyle düşünelim ki şuan bı Atatürk daha çıkarmı ortaya (başarılı biri)
Çıkabilir, Atatürk gelmiş geçmiş en iyi lider miydi? Hayır en iyisi değildi, ondan önce daha iyileri yok muydu? Vardı örnek vermek gerekirse Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Emir Timur ve daha niceleri. Bu nedenle Atatürk gibileri hatta daha iyileri bile gelebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani illaki her takdir edilen şey başarı değildir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,615
Üyeler
184,954
Son üye
SrootG
Geri