Başarıda zeka mı önemlidir yoksa çalışmak mı?

Bana göre zeka daha önemlidir. Münazaraya göre yorumlayacak olursam yüksek katlı bir bina yaptığını düşün, zeka binanın temelini çalışma ise büyük çoğunluk olarak gözüken üst katları temsil eder. Karşıdan bakınca çalışma daha çoğunlukta olabilir ama temel çürükse bütün katlar çökecektir. Türk eğitim sisteminde bu örnekleri göstermeye kalkma, Tr eğitim sisteminde zekanın hiçbir önemi yok. Üniversite çalışkan aptallarla doluydu.
Zeka senin potansiyelindir. Öğrenme hızındır. Tabi ki çalışmadan hiç bir şey olmaz ama zeki insan çalıştığı zaman çok daha yüksek becerilere çok daha hızlı erişir. Sadece zeka tabii ki yeterli değil.
teşekkürler hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam simdi benim zekam var. kafamda hk gaming katli ay pardon 10 katli bina dusunuyorum ama calismiyorum bu nasil gerceklesebilir mantiken? ya hicbiri ya ikisi bence
münazaranın sonu büyük ihtimalle ona çıkacak ama baştan zekaya yoğunlaşmak lazım

Sabır Zeka --- çalışmak olmazsa olmaz mecburuz :) ama bir insanda sabır yoksa eehheeeehhh olmaz

Azim yeteneği her zaman geçer bu tartışılmaz bir konu bence.

hocam simdi benim zekam var. kafamda hk gaming katli ay pardon 10 katli bina dusunuyorum ama calismiyorum bu nasil gerceklesebilir mantiken? ya hicbiri ya ikisi bence
Hocam mesele şu ki zeka doğuştan var, siz doğduğunuzda o binanın temeli var. Çalıştıkça o temelin üstüne atacaksınız. Temel(zeka) iyiyse 40 kat çıkacaksınız, temel(zeka) kötüyse 2. katta kalacaksınız.

Evet gereklidir. Ama o zeka da bir yere kadar onu yoğurmadiktan sonra hiçbişi olmaz yani zekiliğin üzerine de çalışmak başarı getirir 🤙🏻

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV
Türk eğitim sisteminin dünya sıralamasında kaçıncı olduğu ile araştırma yapmanı tavsiye ederim, bir de Finlandiya eğitim sistemiyle Türk eğitim sistemini karşılaştırıp o bilgileri de yanında götürmeni tavsiye ederim. Finlandiya eğitim sisteminde ders saati bizden daha düşük ama başarı oranı bizden daha yüksek; eğer biri Türkiye'de başarı gibi vs. konular hakkında karşıt bir görüş sunarsa hemen sunulan görüşü çürütmüş olursun. Büyük ihtimalle gelen örnekler Tr üzerinden gelecektir.

"Yeterince sıkı çalışma, zeka eksikliğini telafi edebilir, ancak hiçbir zeka miktarı, sıkı çalışma eksikliğini telafi edemez."

"Yeterince zeka, sıkı çalışmanın eksikliğini telafi edebilir, ancak hiçbir sıkı çalışma, zeka eksikliğini telafi edemez."

İkisini de okuyunca mantıklı gelebilir.
Eğer bir konuyu savunacaksan ne olduğu çok önemli değil, tezine inandırmak için sağlam cümleler kur en azından bizim ülkemizde insanlar buna kolay ikna oluyor.

Hocam mesele şu ki zeka doğuştan var, siz doğduğunuzda o binanın temeli var. Çalıştıkça o temelin üstüne atacaksınız. Temel(zeka) iyiyse 40 kat çıkacaksınız, temel(zeka) kötüyse 2. katta kalacaksınız.
peki 26.katta kalırsak neyin suçu bu?

Başarı için ikisi de lazımdır şu şundan önemlidir kıstas olamaz.Çok istiyoruz bazı şeyleri tek nedene bağlayıp ona yoğunlaşınca sonuca ulaşmayı maalesef böyle işlemiyor hiçbir şey fakat çok çalışmayla zekanın önüne geçilebilir bu kesindir.

Zekayı savunacağım bir münazaram var :) bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim
Elbette başarıda zekanın önemi vardır ancak disiplinli bir şekilde çalışmak hepsinden daha önemlidir, örnek muhammed ali; IQ su 78 imiş

Geri