ben olaya duygusal değil insansal olarak bakıyorum. dikkat ettiysen söylediklerim insanlara zarar verme potansiyeli olan sokak köpeklerinin öldürülmesine karşı değil. keşke öldürmek zorunda kalmadan halletmenin bir çözümü olsa ama şuan için bu mümkün değil gibi. ben nasıl insan ölüyor da "uyuttuk" denilmiyorsa aynı muamelenin de ölen köpekler için yapılmasını isterim. "uyuttuk" kelimesi canı olan ve yaşayan bir varlık için çok canice.Olaya duygusal bakmak bence sacmalik.
Ülkeler bu sorunu bu yontem ile cozduler.
Sokakağa atılan hayvanlar sanki hayatlarini çok guzel geciriyorlar hergun ayri dert açlık susuzluk soguk sicak vs.
Vatandaslarin olmesi güzel birsey mi hergun haberlerde goruyoruz ölüm haberlerini kenara atilip görmezden gelinebilecek ufak bir problem değil bence.
anladım hocam haklısınızben olaya duygusal değil insansal olarak bakıyorum. dikkat ettiysen söylediklerim insanlara zarar verme potansiyeli olan sokak köpeklerinin öldürülmesine karşı değil. keşke öldürmek zorunda kalmadan halletmenin bir çözümü olsa ama şuan için bu mümkün değil gibi. ben nasıl insan ölüyor da "uyuttuk" denilmiyorsa aynı muamelenin de ölen köpekler için yapılmasını isterim. "uyuttuk" kelimesi canı olan ve yaşayan bir varlık için çok canice.
Sokakta acı çekerek yaşamaları daha mı güzel? İnsan canının değeri her zaman diğer canlılardan daha üstündür.çözüm dediğin şey kalbi atan canı olan bir varlığı öldürüp milletle dalga geçer gibi "uyuttuk" mu demek? sizin gibileri "uyutup" evlerinizde köpekleri yaşatmak daha mantıklı bir çözüm bence.
Barınak masrafları çıkıyor bu sefer de. hayvan sahiplendirme yaygın değil ülkemizde ve hayvanı alan bakamayınca sokağa atıyor geri. Bunlar yerleşse bu sorun ciddi ölçüde azalır ama hayvanlara dışarıda bakma çok eskiye dayanıyor, kolay kolay değişmez.Köpeklerin başıboş bırakılması köpeklerin suçu mu? Hayır insanların suçu.
Köpeklerin birine saldırması onların suçu mu? Hayır, doğaları gereği yapmaları gerekeni yapıyorlar, insan gibi aklı baki değiller.
Burada suç yine insanlarda, yani köpekleri öldürelim, bilmem ne yapalım falan demek saçma. Akıl dışı, delilik. Bunun çaresi nedir? Köpekleri kısırlaştırmak, barınağa almak falan filan.
Sokakta acı çekerek yaşamaları daha mı güzel? İnsan canının değeri her zaman diğer canlılardan daha üstündür.
ben olaya duygusal değil insansal olarak bakıyorum. dikkat ettiysen söylediklerim insanlara zarar verme potansiyeli olan sokak köpeklerinin öldürülmesine karşı değil. keşke öldürmek zorunda kalmadan halletmenin bir çözümü olsa ama şuan için bu mümkün değil gibi. ben nasıl insan ölüyor da "uyuttuk" denilmiyorsa aynı muamelenin de ölen köpekler için yapılmasını isterim. "uyuttuk" kelimesi canı olan ve yaşayan bir varlık için çok canice.