Neler Yeni

Başıboş köpekler can aldı yaşlı adam yaşam mücadelesini kaybetti

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
IMG_20220703_211424.jpg

Saintes Maries

80+ Bronze
Olaya duygusal bakmak bence sacmalik.
Ülkeler bu sorunu bu yontem ile cozduler.
Sokakağa atılan hayvanlar sanki hayatlarini çok guzel geciriyorlar hergun ayri dert açlık susuzluk soguk sicak vs.
Vatandaslarin olmesi güzel birsey mi hergun haberlerde goruyoruz ölüm haberlerini kenara atilip görmezden gelinebilecek ufak bir problem değil bence.
ben olaya duygusal değil insansal olarak bakıyorum. dikkat ettiysen söylediklerim insanlara zarar verme potansiyeli olan sokak köpeklerinin öldürülmesine karşı değil. keşke öldürmek zorunda kalmadan halletmenin bir çözümü olsa ama şuan için bu mümkün değil gibi. ben nasıl insan ölüyor da "uyuttuk" denilmiyorsa aynı muamelenin de ölen köpekler için yapılmasını isterim. "uyuttuk" kelimesi canı olan ve yaşayan bir varlık için çok canice.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
ben olaya duygusal değil insansal olarak bakıyorum. dikkat ettiysen söylediklerim insanlara zarar verme potansiyeli olan sokak köpeklerinin öldürülmesine karşı değil. keşke öldürmek zorunda kalmadan halletmenin bir çözümü olsa ama şuan için bu mümkün değil gibi. ben nasıl insan ölüyor da "uyuttuk" denilmiyorsa aynı muamelenin de ölen köpekler için yapılmasını isterim. "uyuttuk" kelimesi canı olan ve yaşayan bir varlık için çok canice.
anladım hocam haklısınız

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,082
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Köpeklerin başıboş bırakılması köpeklerin suçu mu? Hayır insanların suçu.

Köpeklerin birine saldırması onların suçu mu? Hayır, doğaları gereği yapmaları gerekeni yapıyorlar, insan gibi aklı baki değiller.

Burada suç yine insanlarda, yani köpekleri öldürelim, bilmem ne yapalım falan demek saçma. Akıl dışı, delilik. Bunun çaresi nedir? Köpekleri kısırlaştırmak, barınağa almak falan filan.

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
çözüm dediğin şey kalbi atan canı olan bir varlığı öldürüp milletle dalga geçer gibi "uyuttuk" mu demek? sizin gibileri "uyutup" evlerinizde köpekleri yaşatmak daha mantıklı bir çözüm bence.
Sokakta acı çekerek yaşamaları daha mı güzel? İnsan canının değeri her zaman diğer canlılardan daha üstündür.

Alfha13

80+ Silver
Köpeklerin başıboş bırakılması köpeklerin suçu mu? Hayır insanların suçu.

Köpeklerin birine saldırması onların suçu mu? Hayır, doğaları gereği yapmaları gerekeni yapıyorlar, insan gibi aklı baki değiller.

Burada suç yine insanlarda, yani köpekleri öldürelim, bilmem ne yapalım falan demek saçma. Akıl dışı, delilik. Bunun çaresi nedir? Köpekleri kısırlaştırmak, barınağa almak falan filan.
Barınak masrafları çıkıyor bu sefer de. hayvan sahiplendirme yaygın değil ülkemizde ve hayvanı alan bakamayınca sokağa atıyor geri. Bunlar yerleşse bu sorun ciddi ölçüde azalır ama hayvanlara dışarıda bakma çok eskiye dayanıyor, kolay kolay değişmez.

Öldürmek zaten saçma; ben öldürünce katliam, veteriner öldürünce uyutma.

Saintes Maries

80+ Bronze
Sokakta acı çekerek yaşamaları daha mı güzel? İnsan canının değeri her zaman diğer canlılardan daha üstündür.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,523
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Köpekleri çok ama çok severim. Ama bunlara da gereği yapılmalı bu ne ya.
Sorumluluklarını yerine getiremeyenleri koyuyorlar başa ve sonuç...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,555
Üyeler
161,305
Son üye
gonulsuzyigit
Top Bottom