Sen de uymuyorsun ki. Bağlaç olmayan "-de"yi falan hep ayırıyorsun.
"fark ettiğimce" şeklinde yazılır.
Gayet güzel bir üslupla Türkçemizi güzel kullanmak varken ve kendimizi daha iyi bir şekilde ifade etmek varken neden "edemiyozmu" yazalım?Niye böyle ifade edemiyozmu yada böyle yazılınca anlamıyonuzmu ?
Eğer bu yazımlar zorunlu olsaydı, sen de paşa paşa öğrenip düşünmek zorunda kalmazdın. Düşünmek zorunda olmak kötü zaten.Ben forumda birine yardım ederken de'yi ayrı yazdım mı, ki birleşik mi yazılıyordu vs. düşünmek istemiyorum açıkcası.
bu ediyozmu yapılır mı? alınır mı? falan yazanlar cidden çok sinirGayet güzel bir üslupla Türkçemizi güzel kullanmak varken ve kendimizi daha iyi bir şekilde ifade etmek varken neden "edemiyozmu" yazalım?
Niye yazmayak ?Gayet güzel bir üslupla Türkçemizi güzel kullanmak varken ve kendimizi daha iyi bir şekilde ifade etmek varken neden "edemiyozmu" yazalım?
Şaka yapmıştım kankam takma çok.Eleştiri yapınca ban yiyorsam vay haline zaten buranın. Gerçi birsürü üye var, beni banlasalar kaç yazar.
sonra başka forumlardaki gibi bin defa uyarı alalım. bence böyle gayet iyi sadece düzeltilme yapılsa iyi olur misal technopattaki gibi ama ceza yok sadece düzeltmeTamam heyecanla yanlış yazabilir.
Ama konu altına yorum yapanların aciliyeti olduğunu düşünmüyorum ve çok basit Türkçe kurallarına uymuyorlar.
"-de" nin ayrı yazımı, "-mı, mısın" ayrı yazımı gibi kurallara uymuyorlar. Okurken gözlerim yoruluyor. Bakın mecazi değil harbiden yoruluyor. Çok çirkin cümleler var.
Bariz Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı almalı. Technopat kadar ağır olmasa da bence artık böyle bir kural olmalı.
İçimden bir ses moderatörlerin uğraşmamak için bu kuralı koymadığını söylüyor.
20 yaşındayım.Neyin nasıl yazıldığını,nasıl kullanıldığını senden kat kat daha iyi biliyorum. Paşa paşa gibi hitaplar kullanırken dikkat et. Daha başlığını düzgün atamayan biri bana TDK'mı kesildi burada?Eğer bu yazımlar zorunlu olsaydı, sen de paşa paşa öğrenip düşünmek zorunda kalmazdın. Düşünmek zorunda olmak kötü zaten.
Umarım rol yapıyorsundur.Niye yazmayak ?
Biliyorsanız sorun yok!20 yaşındayım.Neyin nasıl yazıldığını,nasıl kullanıldığını senden kat kat daha iyi biliyorum. Paşa paşa gibi hitaplar kullanırken dikkat et. Daha başlığını düzgün atamayan biri bana TDK'mı kesildi burada?