Neler Yeni

Basit Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı alsın!

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Sen de uymuyorsun ki. Bağlaç olmayan "-de"yi falan hep ayırıyorsun.
"fark ettiğimce" şeklinde yazılır.
1611092340175.jpeg

Nocturne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Eren Kaya
Niye böyle ifade edemiyozmu yada böyle yazılınca anlamıyonuzmu ?
Gayet güzel bir üslupla Türkçemizi güzel kullanmak varken ve kendimizi daha iyi bir şekilde ifade etmek varken neden "edemiyozmu" yazalım?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ben forumda birine yardım ederken de'yi ayrı yazdım mı, ki birleşik mi yazılıyordu vs. düşünmek istemiyorum açıkcası.
Eğer bu yazımlar zorunlu olsaydı, sen de paşa paşa öğrenip düşünmek zorunda kalmazdın. Düşünmek zorunda olmak kötü zaten.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Gayet güzel bir üslupla Türkçemizi güzel kullanmak varken ve kendimizi daha iyi bir şekilde ifade etmek varken neden "edemiyozmu" yazalım?
bu ediyozmu yapılır mı? alınır mı? falan yazanlar cidden çok sinir

Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Mustafa Kaya
zorla bir kişiye yazım kurallarını ögretemessin aha sen nokta koymamıssın ha de yi ayrı yazmamıssın bir kişi baska bir kişiye yardım ettikten sonra aha yazım hatası yaptım acaba nolur böyle düşünmeside sacma

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Bunun hakkında bir konu açmıştım. Abdullah abi böyle demişti.

"Türkçe yazı yazma özürlülere misal örnek verdiğin "oalrak" gibi kelimeleri sürekli sürekli kasıtlı yapıyorsa bol bol uyarı alıp otomatik sistem banlıyor çokkk adam uçtu öyle çokk biz banlamıyoruz kendi kendini banlıyor."

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ

CptnAktaş

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Samet Mustafa Aktaş
Tamam heyecanla yanlış yazabilir.
Ama konu altına yorum yapanların aciliyeti olduğunu düşünmüyorum ve çok basit Türkçe kurallarına uymuyorlar.
"-de" nin ayrı yazımı, "-mı, mısın" ayrı yazımı gibi kurallara uymuyorlar. Okurken gözlerim yoruluyor. Bakın mecazi değil harbiden yoruluyor. Çok çirkin cümleler var.

Bariz Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı almalı. Technopat kadar ağır olmasa da bence artık böyle bir kural olmalı.
İçimden bir ses moderatörlerin uğraşmamak için bu kuralı koymadığını söylüyor.
sonra başka forumlardaki gibi bin defa uyarı alalım. bence böyle gayet iyi sadece düzeltilme yapılsa iyi olur misal technopattaki gibi ama ceza yok sadece düzeltme

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Eğer bu yazımlar zorunlu olsaydı, sen de paşa paşa öğrenip düşünmek zorunda kalmazdın. Düşünmek zorunda olmak kötü zaten.
20 yaşındayım.Neyin nasıl yazıldığını,nasıl kullanıldığını senden kat kat daha iyi biliyorum. Paşa paşa gibi hitaplar kullanırken dikkat et. Daha başlığını düzgün atamayan biri bana TDK'mı kesildi burada?

Nocturne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Eren Kaya

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
20 yaşındayım.Neyin nasıl yazıldığını,nasıl kullanıldığını senden kat kat daha iyi biliyorum. Paşa paşa gibi hitaplar kullanırken dikkat et. Daha başlığını düzgün atamayan biri bana TDK'mı kesildi burada?
Biliyorsanız sorun yok!
Ne hacet var sizin vakit ayırmaya düşünmek için de da hakkında, bana sitem etmeniz pekala hoş değil.

Top Bottom