Başkasının Ekran kartı işlemcisi benimkisi ile aynı ama bende darboğaz var

Reaksiyon skoru
52
Merhaba Beyler Benim İşlemcim Ekran Kartına Bariz bir şekilde darboğaz yapıyor işlemci %100 kulanıyor ekran kartı maks %50 kullanıyor ama YouTube'dan Başka Bir Video izliyorum ekran kartı işlemci aynı ama adamda darboğaz yok GPU Kullanımı %98 Benim İşlemcim 90 derece adamın 74 derece Ekran kartlarımız işlemcilerimiz aynı benim 4 gb ram adamın 8 gb ram ama neden acayip fark var çok merak ettim darboğazdan anlayanlar bir yardımcı dokunur ise Allah Razı Olsun kafayı yemek üzereyim (2 yıldır Termal Macun değiştirmedim)
GTAV.png
Kanıt.png

Sistemde başka bir yetersizlikten ötürü işlemci ve ekran kartı tam performans çalışamıyor olabilir.
Güç modu farklılıkları vs olabilir.
Çözünürlük ve grafik ayarlarında farklılık olabilir.
Aklımda başka bir şey yok.

Merhaba Beyler Benim İşlemcim Ekran Kartına Bariz bir şekilde darboğaz yapıyor işlemci %100 kulanıyor ekran kartı maks %50 kullanıyor ama YouTube'dan Başka Bir Video izliyorum ekran kartı işlemci aynı ama adamda darboğaz yok GPU Kullanımı %98 Benim İşlemcim 90 derece adamın 74 derece Ekran kartlarımız işlemcilerimiz aynı benim 4 gb ram adamın 8 gb ram ama neden acayip fark var çok merak ettim darboğazdan anlayanlar bir yardımcı dokunur ise Allah Razı Olsun kafayı yemek üzereyim (2 yıldır Termal Macun değiştirmedim)Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ram yetersiz birde

Grafikleri yükseltmeyi deneyin.

Termal macun değiştirin ve 8 GB ram'a yükseltin, yüksek ihtimalle sorun kalmayacaktır.

Ram 4gb galiba, ram 4gb ise kaçınılmaz olarak darboğaz yapacaktır. Çünkü rame yüklenen oyun ve uygulamalar ramde yer olmadığı zaman işlemciye yük bindirir. Ram arttırırsanız ve işlemciyi daha iyi soğutursanız sorun ortadan kalkacaktır.

Ooooo RAM 4 se sıkıntı, 8 yapın.

Merhaba Beyler Benim İşlemcim Ekran Kartına Bariz bir şekilde darboğaz yapıyor işlemci %100 kulanıyor ekran kartı maks %50 kullanıyor ama YouTube'dan Başka Bir Video izliyorum ekran kartı işlemci aynı ama adamda darboğaz yok GPU Kullanımı %98 Benim İşlemcim 90 derece adamın 74 derece Ekran kartlarımız işlemcilerimiz aynı benim 4 gb ram adamın 8 gb ram ama neden acayip fark var çok merak ettim darboğazdan anlayanlar bir yardımcı dokunur ise Allah Razı Olsun kafayı yemek üzereyim (2 yıldır Termal Macun değiştirmedim)Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ramden dolayı darboğaz oluyor
Bu yüzden frekans düşürülüyor
Siz Sisteme ram ekleyin

Geri