basketbol boy uzatır mı?

Reaksiyon skoru
52
basketbol boy uzatır mı yaşım 15 daha 16 ya 7 8 ay var bende basketbol oynarsam boyum uzar mı diye düşündüm uzar diyenler var uzamaz diyenler var 16 ya kadar basket oynayıp 16 yada 16.5 yaşında spora başlamak istiyorum ne yapsam bilemedim boyum 1.79 ve ergenilge fln girdim boy atım kısaca bundan sonra 1.87 fln olmak hayalim artık 3 4 de yatıyodum 11.5 da yataga giremeye çalışıyorum ne yapmam lazım güzelde beslenmeye başliycam inşallah bide pc başında kalçam agrıyana kadar oturuyorum boyumun uzamasıa bi engel koyar mı

Çoğu doktor boy uzamasının yaptığın spora bağlı olmadığı görüşünde. Ama benim şahsi fikrim, basketbol, yüzme tarzı sporlar doğrudan boyunu uzatmasa da boyun uzamasına katkı sağlıyor. Eğer boyunu uzatmak için spor önerisi istiyorsan, basketbol yerine yüzme öneririm. Ayrıca boyunu uzatacak spor aramadan önce uyku saatine ve kemik gelişimini olumsuz etkileyecek ( Bilgisayar başında uzun süre kalma gibi) hal ve hareketlerden uzak kalmalısın.

1.79 normal knk uzamazsın fazla 170 küsürüm bende aynı yaştayız.

1.79 normal knk uzamazsın fazla 170 küsürüm bende aynı yaştayız.
alakası yok boy uzamanın ailemdeki soyda uzun kişiler var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çoğu doktor boy uzamasının yaptığın spora bağlı olmadığı görüşünde. Ama benim şahsi fikrim, basketbol, yüzme tarzı sporlar doğrudan boyunu uzatmasa da boyun uzamasına katkı sağlıyor. Eğer boyunu uzatmak için spor önerisi istiyorsan, basketbol yerine yüzme öneririm. Ayrıca boyunu uzatacak spor aramadan önce uyku saatine ve kemik gelişimini olumsuz etkileyecek ( Bilgisayar başında uzun süre kalma gibi) hal ve hareketlerden uzak kalmalısın.
etkiler mi boyumun uzamasını pc de oturmak gün boyu hep başındayım yemek fln yiyorum arasıra balkona çıkarım o kadar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,043
Üyeler
187,284
Son üye
Mysterrious
Geri