Neler Yeni

Battlefield V Ekranı Bozuyor Ekran Yeşil Oluyor

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,702
İsim
Mert Can Ergün
rx6800xt sistemim vardı senin ki gibi sorun yaşamamıştım

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
rx6800xt sistemim vardı senin ki gibi sorun yaşamamıştım
Benim de çevremde 7-8 arkadaşta yüklü hiçbirinde bu sorun yokmuş. Ben normalde bir sorunla karşılaştığımda önce Türk kaynaklardan bakmaya çalışırım veya konu açarım, bulamazsam yabancı kaynaklara bakarım. Ama bu sorunla ilgili yabancı kaynaklardan da çözüm bulamadım. Muhtemelen ben oyun indirilirken bilgisayarı aniden kapattığımdan dolayı oyun dosyalarında sıkıntı çıktı. Bu gece tekrar indireceğim. Umarım indirme sırasında oyun dosyalarında sıkıntı çıkmıştır, benim PC ile alakalı değildir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben discordda bf5 yayını verirken alt tab atıp geri döndükten sonra ekranda bozulmalar oluyordu ama bir süre sonra geçiyordu discordla alakalı olabilir.
Ne tarz bozulmalar oluyordu? Benim direkt ekran yeşil falan oluyor oyuna döndüğümde bir 5 saniye ekran dalgalanıyor. (DC yayını yapmıyorum)

Penguen

80+ Silver
Epic Games'de oyunu kaldırmadan dosyaları doğrulayabilirsiniz.
İlk önce (Epic Games kapalı olsun, altta olmasın kapalı olsun.) oyunun dosyalarını aynı diskteki başka bi klasöre taşıyın ve klasörü silin.
Sonra Epic Games'i açın. Oyunu indirmeye başlayın. 500 MB kadar inince indirmeyi iptal etmeden Epic Games'i sağ alttaki oktan kapatın.
Oyun dosyalarını Epic Games'in indirme yaptığı klasöre atın.
Epic Games'i çalıştırın ve dosyaları doğrulayacak.
GTA 5'i 2 GB indirerek kurtarmıştım bu şekilde.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Epic Games'de oyunu kaldırmadan dosyaları doğrulayabilirsiniz.
İlk önce (Epic Games kapalı olsun, altta olmasın kapalı olsun.) oyunun dosyalarını aynı diskteki başka bi klasöre taşıyın ve klasörü silin.
Sonra Epic Games'i açın. Oyunu indirmeye başlayın. 500 MB kadar inince indirmeyi iptal etmeden Epic Games'i sağ alttaki oktan kapatın.
Oyun dosyalarını Epic Games'in indirme yaptığı klasöre atın.
Epic Games'i çalıştırın ve dosyaları doğrulayacak.
GTA 5'i 2 GB indirerek kurtarmıştım bu şekilde.
Ben Origin üzerinden indirmiştim, 1-2 saat önce de kaldırdım, bu gece tekrar kurucam. Ama taktik için teşekkür ederim. Epic Games ile ilgili benzer bir sıkıntı yaşarsam bu taktiği denerim.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Arkadaşlar bugün Battlefield V indirdim. Oyuna girip alt tab yaptığımda, ekran görüntüsü almaya çalıştığımda veya ses seviyesini değiştirme işlemi yaptığımda ekranda bozulmalar oluyor ve tüm ekran yeşil oluyor. Bu sorunla daha önceden oynadığım oyunlarda karşılaşmamıştım. Yaşadığım sorunun örneği aşağıdaki fotoğrafta mevcut.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Normalde 2. fotoğraftaki gibi olması gerekirken oyunu alt tab yaptığımda 3-5 saniyeliğine ekranda önce bozulmalar oluyor sonrasında ekran yeşil oluyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim, ne ile alakalı olabilir?
Sanıyorum ki AMD son sürüm driverı sorunlu. Ben 5600xt kullanıyorum. Kartı aldığımdan beri sürekli güncelliyorum. Bütün beta sürümleri dahil her sürümü geldiği gün yüklüyorum. Bu güne kadar bir sorunla karşılaşmamıştım. Ancak son güncellemeleden sonra mkv video izlerken yeşil ekran verdi ve watmann hatası verdi. Win11 ile alakalıdır deyip hatayı yok saydım ama 2-3 dakika içerisinde aynı şeyi tekrarladı. Driverı kaldırdım ve 1 eskisini kurdum. 3 saatlik filmin tamamında hata vermedi.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Sanıyorum ki AMD son sürüm driverı sorunlu. Ben 5600xt kullanıyorum. Kartı aldığımdan beri sürekli güncelliyorum. Bütün beta sürümleri dahil her sürümü geldiği gün yüklüyorum. Bu güne kadar bir sorunla karşılaşmamıştım. Ancak son güncellemeleden sonra mkv video izlerken yeşil ekran verdi ve watmann hatası verdi. Win11 ile alakalıdır deyip hatayı yok saydım ama 2-3 dakika içerisinde aynı şeyi tekrarladı. Driverı kaldırdım ve 1 eskisini kurdum. 3 saatlik filmin tamamında hata vermedi.
3-4 farklı oyunda test ettim hiçbirinde bir sorunla karşılaşmadım. AMD'nin bazen bozuk sürümler yayınladığı doğrudur ama bu sorunun oyun dosyalarından kaynaklandığını düşünüyorum.

Penguen

80+ Silver
Ben Origin üzerinden indirmiştim, 1-2 saat önce de kaldırdım, bu gece tekrar kurucam. Ama taktik için teşekkür ederim. Epic Games ile ilgili benzer bir sıkıntı yaşarsam bu taktiği denerim.
Ben Epic Games sandım nedense... Uykum geldi herhalde.
Boşuna anlatmadık en azından, işe yarar bilgi.

ThreateNN

80+
En İyi Cevap
1
Benim de çevremde 7-8 arkadaşta yüklü hiçbirinde bu sorun yokmuş. Ben normalde bir sorunla karşılaştığımda önce Türk kaynaklardan bakmaya çalışırım veya konu açarım, bulamazsam yabancı kaynaklara bakarım. Ama bu sorunla ilgili yabancı kaynaklardan da çözüm bulamadım. Muhtemelen ben oyun indirilirken bilgisayarı aniden kapattığımdan dolayı oyun dosyalarında sıkıntı çıktı. Bu gece tekrar indireceğim. Umarım indirme sırasında oyun dosyalarında sıkıntı çıkmıştır, benim PC ile alakalı değildir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne tarz bozulmalar oluyordu? Benim direkt ekran yeşil falan oluyor oyuna döndüğümde bir 5 saniye ekran dalgalanıyor. (DC yayını yapmıyorum)
Kareler oluşuyordu ekranda

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
3-4 farklı oyunda test ettim hiçbirinde bir sorunla karşılaşmadım. AMD'nin bazen bozuk sürümler yayınladığı doğrudur ama bu sorunun oyun dosyalarından kaynaklandığını düşünüyorum.
Eğer driver son sürümse önce onu önceki sürüme düşür öyle dene. Son AMD driverı sorunlu. Bir sonraki sürüme kadar güncellememek lazım

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Eğer driver son sürümse önce onu önceki sürüme düşür öyle dene. Son AMD driverı sorunlu. Bir sonraki sürüme kadar güncellememek lazım
Önceki sürüme düşürme işlemini nasıl yapıyoruz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,453
Üyeler
162,690
Son üye
howl
Top Bottom