Mete Yavuz
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 9
bayım derse bayım değil erkeğim de bak ne yapıyorbiri bana bay derse bay değil erkek diyeceğim bakalım ne olacak
Burada karşı olunan şey "kadın" yerine "bayan" kullanılmasıdır. "Kadın" kelimesinin kullanılması gereken durumlarda "bayan" kullanılmamalı zaten. Mesela "bayanlar tuvaleti" değil, "kadınlar tuvaleti" olmalı. Feminist arkadaşların anlatmak istediği budur. Bizim Anadolu çomarları da bunu yanlış anlayarak dalga geçiyorlar.
Anadolu çomarı aynen...Fransızca'da bulunan mösyo ve madam kelimelerinden etkilenerek bay ve bayan kelimelerinin türetildiğini; soylu, zengin kişi manasına geldiğini söylemedin mi?
Gerçek feministlerin "bayan" kelimesi ile derdi budur. Sol gericileri saymıyorum. Efe Aydal'ın bir feminist ile olan yayını izlersen anlarsın.Anadolu çomarı aynen...
Bayanlar tuvaleti yanlış kullanım zaten
Olayın cinsiyetçilikle alakası yok
Tamam da bayanlar tuvaleti Türkçe'ye uymuyor, olayın cinsiyetçilikle alakası yokGerçek feministlerin "bayan" kelimesi ile derdi budur. Sol gericileri saymıyorum. Efe Aydal'ın bir feminist ile olan yayını izlersen anlarsın.