Neler Yeni

Beck Depresyon Ölçeği

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Yani öyle ağlama krizleri vb gibi bir şey yaşamadım hiç. Ama genel olarak örneğin ani sinirlenme veya huzursuzluk yaşadığım zamanlar oldu tabii ki. Gerçi ben zor bir yaşantı çektiğim çok oldu eğitim hayatı olsun iş hayatı olsun yıpratıcıydı maalesef. Aileden uzak hep tek kaldım neredeyse. Belki onun da etkisiyle oluyordur. Pek depresyona girmeye vaktim kalmıyordu diyebilirdim:) Tabii bir profesyonel değilim sonuçta:)
Depresyon algınız yanlış. Depresyon zaman zamab girilen çıkılan bir şey değil. Uzun süreli kalıcı (ömürlük değil) bozuk ruh halidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
Depresyon algınız yanlış. Depresyon zaman zamab girilen çıkılan bir şey değil. Uzun süreli kalıcı (ömürlük değil) bozuk ruh halidir.
Valla yaşadıklarım sağolsun pek fırsat vermiyor böyle şeylere:) Ruh hali zaten karman çorman. Gece uyanmalar, uykuya ya çok hızlı dalmalar ya da dalamamalar… başta dediğim gibi depresyondaysam veya değilsem de pek haberim yok. Yaşam biçimi halini almaya başladı gibi biraz:) Psikologlar da psikiyatrlar da sağolsun fiyatı uçtukça yardım alma imkanı olmuyor herkesin haliyle.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Valla yaşadıklarım sağolsun pek fırsat vermiyor böyle şeylere:) Ruh hali zaten karman çorman. Gece uyanmalar, uykuya ya çok hızlı dalmalar ya da dalamamalar… başta dediğim gibi depresyondaysam veya değilsem de pek haberim yok. Yaşam biçimi halini almaya başladı gibi biraz:) Psikologlar da psikiyatrlar da sağolsun fiyatı uçtukça yardım alma imkanı olmuyor herkesin haliyle.
Devlet?

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Devlet... SGK... devlet hastanesi... 15dk. sadece zorunda olduğu için dinleyen bir tıp mezunu imkanı veriyor maalesef:) Gülme ifadesi sana değil sakın yanlış anlama. Beni bilen bilir bu ifadeyi ben asla kötü bir amaçla kullanmam zaten. Mutlaka ilgili alakadar kaliteli doktorlarla karşılaşmış olanlar vardır ama maalesef ben denk gelmedim hiç.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Devlet... SGK... devlet hastanesi... 15dk. sadece zorunda olduğu için dinleyen bir tıp mezunu imkanı veriyor maalesef:) Gülme ifadesi sana değil sakın yanlış anlama. Beni bilen bilir bu ifadeyi ben asla kötü bir amaçla kullanmam zaten. Mutlaka ilgili alakadar kaliteli doktorlarla karşılaşmış olanlar vardır ama maalesef ben denk gelmedim hiç.
Devlet psikiyatrisi en çok 10 dk konuşur evet ama bununla sınırlı değil. Hastane psikoloğuna yönlendiriyor. O da 30 dk 40 dk konuşuyor. Benle 50 dk konuşmuştu bir kere. İhtiyacım vardı.

Eğer içini dökmek istersen bana yazabilirsin. İftar sonrası uygun bir vakitte anlatırsın. Rahatlarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Devlet psikiyatrisi en çok 10 dk konuşur evet ama bununla sınırlı değil. Hastane psikoloğuna yönlendiriyor. O da 30 dk 40 dk konuşuyor. Benle 50 dk konuşmuştu bir kere. İhtiyacım vardı.
Çok üstünkörü geldi bana maalesef. Tabii ki bir uzman değilim ama sıfır bilgi ile de gitmedim tabii ki. Maalesef devlet desteği bu konuda çok zayıf veya kontrolsüz diyebilirim.
Kısmet bakalım deneriz belki:) Pek öyle kolay içini açabilen biri sayılmam sanırım:) Senin uzmanlık nedir acaba yanlış anlamazsan?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Senin uzmanlık nedir acaba yanlış anlamazsan?
Uzmanlık yok. 17 yaşında biriyim. İnsanları dinlemeyi seviyorum. Ek olarak 1 aydır psikoloji ile ilgileniyorum. Normal bir insandan daha çok bilgiliyim fakat bu demek değildir ki kesin çözüm sunarım. Ama şimdiye kadar 4 kişi benle konuştu ve çok rahatladıklarını söyledi.

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
Aaron Temkin Beck, Amerikalı psikiyatr. Bilişsel davranışçı terapinin kurucusu olarak kabul edilmektedir. Kızı Judith S. Beck Bilişsel Davranışçı Terapi Temelleri ve Ötesi kitabıyla ülkemizde bilinmektedir.

Depresyon derecesi Toplam
 Minimal depresyon 0-9
 Hafif depresyon 10-16
 Orta depresyon 17-29
 Şiddetli depresyon 30-63

Burns Depresyon Ölçeği'ni yapmıştık. Bu sefer Beck Depresyon Ölçeği'ni deneyelim. Sonuçlarınızı özelden veya buradan atın.

Konuşmaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyor iseniz özelden yazın - arkadaş babında konuşabilirim.
28 üzücü yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Uzmanlık yok. 17 yaşında biriyim. İnsanları dinlemeyi seviyorum. Ek olarak 1 aydır psikoloji ile ilgileniyorum. Normal bir insandan daha çok bilgiliyim fakat bu demek değildir ki kesin çözüm sunarım. Ama şimdiye kadar 4 kişi benle konuştu ve çok rahatladıklarını söyledi.
Anladım. Kitaplar konusundaki bilginden donanımlı biri olduğun belli zaten;) Yaşla bir ilgisi yok zaten bu donanımlı olma konusunun bence.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Anladım. Kitaplar konusundaki bilginden donanımlı biri olduğun belli zaten;) Yaşla bir ilgisi yok zaten bu donanımlı olma konusunun bence.
Kitaplar konusunda o kadar da bilgili değilim. Sadece 2 aydır okuma yapıyorum. Ha tabi cahil de değilim. Konuşmak istersen yaz. Misal atıyorum 20.30 da konuşalım mı diye? Sadece içini dökmek bile rahatlatır bazı insanları.
Mesaj otomatik birleştirildi:

28 üzücü yani
Çok kötü durumda değilsin. Ama hayatında bir şeyleri değiştirmen gerekiyor.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
1650471873489.png

Daha fazla olması gerek. ama uzun bir süredir aynı problemleri yaşadığım için, öncesinden daha iyi genel olarak durumum. o yüzden puan az gibi duruyor.

Besim Tibuk

80+ Gold
O 🧂1 çıktı.

Top Bottom