Gitmene gerek yok e-devletten takibini yaparsınSisteme düştükten sonra her hangi bir askerlik şubesine gitmeme gerek var mı, yoksa sadece bekleyecek miyim bundan sonraki süreçte
Bundan sonra bekleyiş.Sisteme düştükten sonra her hangi bir askerlik şubesine gitmeme gerek var mı, yoksa sadece bekleyecek miyim bundan sonraki süreçte
Sana ne arkadaşım? İnsanların tercihlerine saygı duymayı ne zaman öğreneceksiniz?Bedelli gereksiz para hasta veya ameliyatlık durumun olsa 1-2 ay yatış zaten sonra işte izniydi vesayre derken 6 ayın yarısı gidiyo zaten ondanda niye kaçıyorsunuz anlamıyorum ülke askeri güç yönüyle zayıflatılıyor zaten
Askere gidenler sınırda vatanı savunuyor da bizim haberimiz mi yok askeri güç yönüyle zayıflatılıyor demişsin. Çalışan ve maddi gücü yerinde olan adam bedelli parasını verebiliyorsa yapacağı askerlikten daha fazla devlete yardımcı olurBedelli gereksiz para hasta veya ameliyatlık durumun olsa 1-2 ay yatış zaten sonra işte izniydi vesayre derken 6 ayın yarısı gidiyo zaten ondanda niye kaçıyorsunuz anlamıyorum ülke askeri güç yönüyle zayıflatılıyor zaten
Ben saygısızlık yapmadım mesajımı okudum yok saygısızca sayılacak bir şey yazmamışım sadece bedellinin gereksiz oldugunu zaten şöyle böyle durumlarda şu kadar süre düştüğünü ve ülke bunca sıkıntıdayken askeri gücün zayıflatıldığını söylemişim bedellinin gereksiz olduğunu söylemişim çıkıpta vedelli yapan işte adam değildir falan dememişim vatan haini dememişim niye bu kadar gereksiz agresif cevap verdin dediğim zoruna mı gitti?Sana ne arkadaşım? İnsanların tercihlerine saygı duymayı ne zaman öğreneceksiniz?
Evet öyle öyle 2 senelik askerliği 6 aya indirdiler bide bedelli düşürdüler siz yararınıza oluyor sanıyorsunuz yarın birgün bize yolu gösterirlerse o zaman boynunuz eğik anadolu kapılarından çıkarız bak mültecisine askerlik zorunlu neden bir düşün bakalım askeri eğitim dahi şartAskere gidenler sınırda vatanı savunuyor da bizim haberimiz mi yok askeri güç yönüyle zayıflatılıyor demişsin. Çalışan ve maddi gücü yerinde olan adam bedelli parasını verebiliyorsa yapacağı askerlikten daha fazla devlete yardımcı olur
Ne zoruma gidecek. bedelli yapan şöyledir dememişsin ama söylediğin cümle aynı anlama geliyor yok işte gereksizdir yok askeri gücümüz zayıflıyor sana ne birader Genelkurmay başkanı mısın da zayıflıyor diyorsun ? adamın parası var yapmak istemiyor yada herhangi bir nedenden dolayı yapmıyor sana düşen soruyu cevaplayıp gitmen fikir belirtmen değil bu konuda.Ben saygısızlık yapmadım mesajımı okudum yok saygısızca sayılacak bir şey yazmamışım sadece bedellinin gereksiz oldugunu zaten şöyle böyle durumlarda şu kadar süre düştüğünü ve ülke bunca sıkıntıdayken askeri gücün zayıflatıldığını söylemişim bedellinin gereksiz olduğunu söylemişim çıkıpta vedelli yapan işte adam değildir falan dememişim vatan haini dememişim niye bu kadar gereksiz agresif cevap verdin dediğim zoruna mı gitti?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet öyle öyle 2 senelik askerliği 6 aya indirdiler bide bedelli düşürdüler siz yararınıza oluyor sanıyorsunuz yarın birgün bize yolu gösterirlerse o zaman boynunuz eğik anadolu kapılarından çıkarız bak mültecisine askerlik zorunlu neden bir düşün bakalım askeri eğitim dahi şart
Hay ağzını öpeyim derler ya aynısı helal işte aklı olup mantıklı düşünebilen adamın hali başka oluyor keşke diğer arkadaş da anlasa sanki herkes askeri olarak başarı madalyası alıp çıkıyor. adam dışarıda kazandığı parayla devlete verdiği katkı daha fazladır.Askere gidenler sınırda vatanı savunuyor da bizim haberimiz mi yok askeri güç yönüyle zayıflatılıyor demişsin. Çalışan ve maddi gücü yerinde olan adam bedelli parasını verebiliyorsa yapacağı askerlikten daha fazla devlete yardımcı olur
Zorunlu mu ? allah allah hangisi acaba İrandan başlayayım iran da bile 2 seneden 1 seneye düşürüldü ve ara ara bedelli kontejyan açıyorlar yani senin dediğin gibi 3.dünya ülkelerinde bile artık yavaş yavaş askerlik zorunluluğu değişiyor.Ben saygısızlık yapmadım mesajımı okudum yok saygısızca sayılacak bir şey yazmamışım sadece bedellinin gereksiz oldugunu zaten şöyle böyle durumlarda şu kadar süre düştüğünü ve ülke bunca sıkıntıdayken askeri gücün zayıflatıldığını söylemişim bedellinin gereksiz olduğunu söylemişim çıkıpta vedelli yapan işte adam değildir falan dememişim vatan haini dememişim niye bu kadar gereksiz agresif cevap verdin dediğim zoruna mı gitti?
Evet öyle öyle 2 senelik askerliği 6 aya indirdiler bide bedelli düşürdüler siz yararınıza oluyor sanıyorsunuz yarın birgün bize yolu gösterirlerse o zaman boynunuz eğik anadolu kapılarından çıkarız bak mültecisine askerlik zorunlu neden bir düşün bakalım askeri eğitim dahi şart
Sen önce uslubunü değiştir ondan sonra bana bu şekilde konuş benim demiş olduğum cümle bu nitelikte değil birçok kişiyi buraya çekerim bunu kanıtlarımda askere giden herkes mareşal olmuyor ama silah eğitimi almış oluyor nöbetini yapmış oluyor sen bu zihniyetle ilerlersen bugün senin yaptığın bedelli.yerine suriyelisi afganı sizin yerinize askeriyeye yerleşirde nöbetini tutarak seni ülkenden sürer haberin olmaz askerin senin milletinden bir asker değilse senin vatanın birtek senin değil demektir bunu aslaha unutma sizin gibiler askere gidipte ne yapıcam devlete eşşekliki edicem veririm parayı devlete dsha çok faydası.olur zihniyetiyle ilerlediğinden yönetim şuan bizim elimizde değil bu ülkeyi satanların elinde bak engin alana nerde engin alan peki bunun sorumlusu kim? Soruyorum sana demekki neymiş devlete verdiğin bana devletten ziyade devleti sömürenlere devlete el koymak isteyenlere gidiyormuş devletin yabancı askeri güç ile bir başına kalıyormuş konuşurken cehaletini konuşturma bana haddini bil terbiyeni takınNe zoruma gidecek. bedelli yapan şöyledir dememişsin ama söylediğin cümle aynı anlama geliyor yok işte gereksizdir yok askeri gücümüz zayıflıyor sana ne birader Genelkurmay başkanı mısın da zayıflıyor diyorsun ? adamın parası var yapmak istemiyor yada herhangi bir nedenden dolayı yapmıyor sana düşen soruyu cevaplayıp gitmen fikir belirtmen değil bu konuda.
ayrıca yok bizi atarlarsa şöyle böyle olur sanki askerliğe giden herkes mareşal olup çıkıyor da savaşta koruyacak bizi , askerliğe gitmeyip gidenlerden daha çok bilgili adam tanıyorum ben ne işgalinden bahsediyorsun.
Hay ağzını öpeyim derler ya aynısı helal işte aklı olup mantıklı düşünebilen adamın hali başka oluyor keşke diğer arkadaş da anlasa sanki herkes askeri olarak başarı madalyası alıp çıkıyor. adam dışarıda kazandığı parayla devlete verdiği katkı daha fazladır.