Ben Türk müyüm, değil miyim?

Ben nerden anlayabilirim. Ailemde bazı şeylere rumca kelimeler söylüyorlar fakat rumca bilmiyoruz bir de köyün bölgelerinede rumca isim vermişiz, oysa rumca bilmiyoruz. Sık kullandığımız kelimeler ateş böceği=Çilembura, patlamış mısır=Pasmanika, Paçi, Kötü insan=Korbakor vs...
rumca kelimelermiş bunlar ve günlük hayatta sık söylüyoruz fakat rumca cümle kuramayız.
Bu dediğin türkçe içinde geçerli osmanlı devleti zamanında bir çok azınlık yaşadığı için bazı kelimeler diğer dillerdede kullanılmaya başlanmıştır türkçede arapça,farsa,ingilizce kökenli bir sürü kelime var lakin arapça,farsa,ingilizce dillerini bilen çok insan yok. köy isimlerine gelirsek erzurumdada aynı sorun söz konusu bizim köyün çevresinde sadece türkler tarafından kurulan köy bizim köy diğerleri ermeni veya rumlar tarafından kurulmuş olan köyler ermeni tehciri sonrasında çevre köyler boşaltılıyo mübadele ile gelen türk insan çok gelen insanlar ermeni rumların terk ettiği köylere yerleşip yaşamlarını idame ettiriyorlar . bizdede mesela patatese kartol derler kartol rusça kökenli kelime

Şimdi ben sana Türksün yada değilsin desem inanacak mısın?

Bu dediğin türkçe içinde geçerli osmanlı devleti zamanında bir çok azınlık yaşadığı için bazı kelimeler diğer dillerdede kullanılmaya başlanmıştır türkçede arapça,farsa,ingilizce kökenli bir sürü kelime var lakin arapça,farsa,ingilizce dillerini bilen çok insan yok. köy isimlerine gelirsek erzurumdada aynı sorun söz konusu bizim köyün çevresinde sadece türkler tarafından kurulan köy bizim köy diğerleri ermeni veya rumlar tarafından kurulmuş olan köyler ermeni tehciri sonrasında çevre köyler boşaltılıyo mübadele ile gelen türk insan çok gelen insanlar ermeni rumların terk ettiği köylere yerleşip yaşamlarını idame ettiriyorlar . bizdede mesela patatese kartol derler kartol rusça kökenli kelim
fakat biz mübadele ile gelmedik. E devlette 1850'ye kadar rizedeyiz. Birde bizim 1970 yıllarında yıkılan 200 yıllık naylamız(serender) vardı, böylelikle 1770lere kadar rize de olmuş oluyoruz.

Geri