Bench press yaparken omzumu sakatladım

kaanalpay

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
159
Bench press yaparken sağ omzumda genelde hafif bir ağrı oluyordu ama hafif olduğu için çok dikkat etmiyordum. En son antrenmanında bu ağrı arttı bunu farkedince hemen Bench yapmayı bıraktım fakat 3 gündür omuzumda bir ağrı var idman sırasında bu ağrı devam etmemesine rağmen. Sadece belli şekilde kolumu hareket ettirince hafif derecede ağrıyor. Yırtık felan olduğunu sanmıyorum çünkü şişlik morarma gibi bulgular yok. Sizce ertesi gün sırt ve kol çalışmam sakıncalı olur mu

Bench press yaparken sağ omzumda genelde hafif bir ağrı oluyordu ama hafif olduğu için çok dikkat etmiyordum. En son antrenmanında bu ağrı arttı bunu farkedince hemen Bench yapmayı bıraktım fakat 3 gündür omuzumda bir ağrı var idman sırasında bu ağrı devam etmemesine rağmen. Sadece belli şekilde kolumu hareket ettirince hafif derecede ağrıyor. Yırtık felan olduğunu sanmıyorum çünkü şişlik morarma gibi bulgular yok. Sizce ertesi gün sırt ve kol çalışmam sakıncalı olur mu
Omuzda olan ağrılar daha çok üzerine gidildiğinde ciddi şekilde hasar bırakabiliyor. Bence 1 hafta falan dinlen spora gitme omzun düzelsin sonra daha dikkatli, formları doğru yaparak devam et. İşini sağlama al...

Omuz sakatlığı çok ciddi bir konu doktora git bence. Omuz sakatlığı iyileşmesi en zor ve yıllar süren bir bölge

Hareketin formunu doğru yaptığıma eminim hatta omzuma binen yükü azaltmak için dar tutuşu ve göğsümün 10 cm yukarısına kdr indirmeyi de denedim fakat çok işe yaramadı. Yüksek ihtimalle sebebi yeteri kadar ısınmamam olabilir. Dediğiniz gibi 3-5 gün daha dinleneceğim ağrılar geçmezse doktora gidecem.

İtiş hareketleri yorar hocam, bir süre soğumamak adına çekiş hareketleri, kardiyo, bacak, karın gibi bölgeleri çalışabilirsiniz. Omzun üzerine gitmeyin ve itiş hareketlerinden bir süre uzak durun en azından bir hafta hafiften alın. Zaten farkedersiniz yazdığım şekildeki çalışmalarda vuracağını düşünmüyorum. Yeteri kadar ısınmadığınız işin oldu muhtemelen, ben de aynı sorunu yaşamıştım.

İnşallah ciddi bir şey olmamıştır kanka omuz sakatlığı aşırı sıkıntı 2 aydan fazladır yaşıyorum

Uzun süre spor yapmadıysan, hiç spor yapmadıysan veya gün içinde farklı bir hareket yaparak oluşabilir o ağrı normaldir. Omuz önemli yerdir. Ayrıca sporda şöyle bir kural vardır; eğer herhangi bir yerinde bir ağrı, çekme vs. hissedersen o an bırakacaksın antrenmanı. Ağrının geçtiğinden emin olduktan sonra tekrar devam edebilirsin. Ağrı azaldı bir şey olmaz dersen o ağrının acısı katlanarak artar ve daha fazla sakatlanma riski oluşturur.

Riske hiç gerek yok 3-4 gün off yap. Bir daha da ısınmadan girmezsin

Geri