Neler Yeni

Beni Elektrik Çarptı!

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Biliyordu da işimin bittiğini düşünmüş.. :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siz kontrole gittiniz mi? Gittiyseniz ne gibi sonuçla karşılaştınız?
Bir şey çıkmadı ama bir şey çıkmayacağı anlamına gelmez, bana küçükken olmuştu direk prize tel sokmuştum, 3 sn falan sürdü ama bir şey olmadı. Dikkatli olmak kazım, kesinlikle kontrole gidin, sağlığın şakası veya riski olmaz.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bir şey çıkmadı ama bir şey çıkmayacağı anlamına gelmez, bana küçükken olmuştu direk prize tel sokmuştum, 3 sn falan sürdü ama bir şey olmadı. Dikkatli olmak kazım, kesinlikle kontrole gidin, sağlığın şakası veya riski olmaz.

Bugün gideceğim muhtemelen. Peltier sipariş etmiştim birkaç saate gelir. Daha sonra da bana bir hastane yolu gözüktü..

Ufukizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Özgür Ufuk
Daha önce büyük bı şantiyede yönetici asistanlığı yaptım. Günde hiç olmazsa 2 çalışanı elektrik çarpıyordu. İşçi iyiyim dese bile kurallar gereği hastaneye götürüyorduk. Bir çalışan yüksek voltaja kapılıp bayilmisti onun dışında kimsede bişey çıkmadı. Çarpılma anında bişey olmadıysa sonrasında olacağını pek düşünmüyorum ama psikolojik olarak kafanı rahatlatmak için bı doktora görün yinede. Çok gecmis olsun. Ne kadar bilgi sahibide olsanız elektrik işi pek şakaya gelmez. Doğru ekipman ve yeterli bilgiye sahip olmak lazım.

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Bugün gideceğim muhtemelen. Peltier sipariş etmiştim birkaç saate gelir. Daha sonra da bana bir hastane yolu gözüktü..
Bir şey çıkmaz büyük ihtimal, umarum bir şeyin yoktur kanka. Yolun açık, bilgisayarın soğuk olsun.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Ne kadar bilgi sahibide olsanız elektrik işi pek şakaya gelmez. Doğru ekipman ve yeterli bilgiye sahip olmak lazım.

Profesyonel değilim, hobi olarak uğraş alanım. Ekipman olarak elimde eldiven olsaydı böyle bir sonuçla karşılaşmazdım ancak prizi sökmeden önce kontrol kalemiyle kontrolümü sağlamıştım..

Bir şey çıkmaz büyük ihtimal, umarum bir şeyin yoktur kanka. Yolun açık, bilgisayarın soğuk olsun.
Umarım bir şey çıkmaz gerçekten. Sağlık şu dünyadaki en büyük varlık sonuçta. Bu arada lafın güzelmiş, aldım. :)

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,383
İsim
Hacı
Geçmiş olsun.
Ben olsam o şarteli açana ŞARTEL PANOSUNU MONTALAMIŞTIM!! 😡🤬

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Mehmet Çolak
yaşım 20 200 den 480 volta kadar het türlü elektrik tarafından çarpılmış yad da akıma kapılmış birisi olarak yazıyorum fazla düşünme bence çıplak ayakla toprakta gez bana bi şey olmadı daha (kalp problemin varsa doktora kesin görün ama)

Çok sevdiğim bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim. Sohbet esnasında evdeki prizlerin üçünün yandığını ve dört prizin de sıva dışına çıktığını söyledi. Yapıp yapamayacağımı sorduğunda benim iyilik sever kişiliğim ağır bastı ve kabul ettim.

Kendisi yedek priz almış ancak montajlamaya cesaret edememiş. Bilen bilir priz değiştirmek gerçekten kolay bir işlem.

Evdeki tüm şartelleri bizzat kendim kapattım ve işe koyuldum elimde kontrol kalemi ile. Bilirsiniz elektrik hataya gelmez.
Dört prizi sıva içerisine düzgün bir şekilde yerleştirdim. İki tane prizi de değiştirdim sorunsuz bir şekilde ve aynı zamanda müzik eşliğinde. Son prizi değiştirirken elimde faz kablosu vardı ve bir anda tıraş makinesini iki parmağımla tutmuş gibi kolum titreşmeye başladı. Bilirsiniz 220 VAC şebeke elektriği 60 Hertz frekansa sahiptir. Yani elim saniyede altmış defa titreşmiş oldu. Elimi can havliyle çektim ve ne olduğunu idrak etmeye çalıştım. Ne olacak! Birisi şarteli açmış. O sırada elim sadece faz kablosuna temas ediyordu diye hatırlıyorum ama nötr kablo da elimdeydi. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum kısacası. Biraz kendimi dinledim ve kalbimin ritmi normal gibiydi. Görme ve işitme sorunları da yoktu. Kısa sürede stresten dolayı başım ağrıdı ancak o sırada elektrik çarptığından dolayı sandım ve daha da streslendim. Hastaneye gidemezdim çünkü bayağı mesafesi vardı. Gitsem de saatlerce sıra beklemek zorunda kalacaktım. Kendimi iyi hissettiğimde ve kolumdaki uyuşma gidince şarteli açan kişiye uygun bir dille hakaret yağdırdım. :)

Sonuç şu ki aradan üç gün geçmesine rağmen içim rahat değil ve aklıma geldikçe anksiyete başlıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Daha önce böyle bir durum başınıza geldi mi?

Kendimde bir sorun yok gibi hissediyorum ancak nöronlar veya sinirler hasar görmüştür diye çok şüpheleniyorum. Nöroloji polikliniği de tamamen dolu. Randevu alamıyorum. Beyin cerrahı olan bir tanıdığımdan yardım almak istedim ancak direkt acile gitmemi söyledi. Acilde sadece kalp ritmine bakıyorlar diye biliyorum.
geçmiş olsun bende kendi çapımda evdeki elektrik sorunlarını ve kendi elektrikle çalıştırabileceğim makinalarım, hobilerimle vs ilgileniyorum. Bana zevk haline geldi kapalı devre inverter yapıyordum(yapmaya çalışıyordum) her defasında yanlış yere dokunmaktan elektrik çarpıyordu , beni genellikle direkt prizden değil de elektronik aletlerle uğraşırken çarpıyor şu elektrik çarpıp da elini çekemeyen ve ölen insanları gerçekten merak ediyorum bu nasıl olabiliyor bendeki refleks değil ki saniyesinde çekiyorum elimi ?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
geçmiş olsun bende kendi çapımda evdeki elektrik sorunlarını ve kendi elektrikle çalıştırabileceğim makinalarım, hobilerimle vs ilgileniyorum. Bana zevk haline geldi kapalı devre inverter yapıyordum(yapmaya çalışıyordum) her defasında yanlış yere dokunmaktan elektrik çarpıyordu , beni genellikle direkt prizden değil de elektronik aletlerle uğraşırken çarpıyor şu elektrik çarpıp da elini çekemeyen ve ölen insanları gerçekten merak ediyorum bu nasıl olabiliyor bendeki refleks değil ki saniyesinde çekiyorum elimi ?

Eğer sol elinde faz sağ elinde nötr olursa elini çekemezsin. Kasların, sinirlerin tamamen kasılır ve belli süre sonunda işlevlerini kaybederler. Akıma kapılmak vücuttan elektrik geçmesidir. Sen hiç akıma kapılmamışsın. İlla nötr kabloyu tutmak zorunda da değilsin akıma kapılmak için. Yeryüzü de nötr olduğundan ötürü eğer ayağında yalıtım olmazsa yine akıma kapılırsın.

ExploiT

80+ Bronze
Geçmiş olsun bir şey olmaz merak etmeyin. Fakat içiniz rahat değilse yine de hastaneye gidebilirsiniz. Bende 2013 yılında Telekomda staj yaparken dilimden 70volt yemiştim sağlam can yakmıştı :) Dil mi dediğinizi duyar gibiyim iş güzarlık işte yanıma yan keski almadım diye kablolar ince olduğundan merdivenden inmeye üşendim dişimle soymak istedim ve bağlantı yaptığım kablodan o sırada arama geldi 😬

Eğer sol elinde faz sağ elinde nötr olursa elini çekemezsin. Kasların, sinirlerin tamamen kasılır ve belli süre sonunda işlevlerini kaybederler. Akıma kapılmak vücuttan elektrik geçmesidir. Sen hiç akıma kapılmamışsın. İlla nötr kabloyu tutmak zorunda da değilsin akıma kapılmak için. Yeryüzü de nötr olduğundan ötürü eğer ayağında yalıtım olmazsa yine akıma kapılırsın.
hocam eğer elini çekememek akıma kapılmak ise ben kapılmamış olabilirim ama kolumu titretip de 5-10 dk hissizlik olduğu oluyor

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Geçmiş olsun bir şey olmaz merak etmeyin. Fakat içiniz rahat değilse yine de hastaneye gidebilirsiniz. Bende 2013 yılında Telekomda staj yaparken dilimden 70volt yemiştim sağlam can yakmıştı :) Dil mi dediğinizi duyar gibiyim iş güzarlık işte yanıma yan keski almadım diye kablolar ince olduğundan merdivenden inmeye üşendim dişimle soymak istedim ve bağlantı yaptığım kablodan o sırada arama geldi 😬

Dilden daha fazla hissedilir ancak bir sıkıntı olmaz. Çok küçük bir yerden akım geçiyor çünkü. Çok geçmiş olsun. Yanınızdan yan keskiyi eksik etmeyin. :)

Top Bottom