hocam eğer elini çekememek akıma kapılmak ise ben kapılmamış olabilirim ama kolumu titretip de 5-10 dk hissizlik olduğu oluyor
Öncelikle geçmiş olsun.Olaya iyi tarafından bak bi makalede ufak elekrik akımlarının beyin kabuğunu daha aktif çalıştırdığını okumuştum tabi seninki çok ufak deil
özel frekanslar verilerek sağlanıyor bu evet ama belki şansa olmuşturO işte fazdan dolayı. Ben kolumu hemen çekmeme rağmen dört dakika civarında uyuşukluk oldu mesela.
Onlar çok farklı şeyler. Eğer mümkün olsaydı kafamda trafoya gezerdim ve kendi beynime OC yapardım.
Knk hiç bişey olmaz ben meslek lisesi öğrencisiyim bizim bi arkadaş da meslek hocamıza elektrik çarptırmıştı bide ondaki sanayi elektirğiydi her neyse hoca hemen elini çektiği için çok bişey olmamıştı. Demem o ki o kadar endişelenmye gerek yok bence
Tam şakalaşmak değil aslında orda bi modül yapıyorduk hocanın izni olmadan şanteli açınca kaçınılmaz son oldu işteŞakalaşmak için 380V elektriği çarptırmak mı? Kulağa güzel geliyor.
Tam şakalaşmak değil aslında orda bi modül yapıyorduk hocanın izni olmadan şanteli açınca kaçınılmaz son oldu işte
Hocam böyle işleri işi bilen birine yaptırın.Sonuçları çok ağır olabiliyor bı kaç yüz lira için hayatınıza değmez.
Yok ben baya carpilmistim 9da degil 12v varmisBiliyordu da işimin bittiğini düşünmüş.. :/
Kankam doktora git ve kontrol ol ne olur ne olmaz, toprağa basarak enerji atma diye bir şey de yok, basit fizik bilen herkes bunu düşünebilir (akıma kapılmak anlık bir şeydir). Sinirsel bir hastalık veya kalp ritim bozukluğu ortaya çıkabilir. (düşük ihtimal) Ama ne olur ne olmaz kontrol ol iki çarpılmaya gitmesin canın. Ben 3 kere çarpıldım bir şey olmadı banada ama dikkatli olmak lazım.
Siz kontrole gittiniz mi? Gittiyseniz ne gibi sonuçla karşılaştınız?
İnternet kablosunda düşük gerilim vardır ancak ağız gibi organlarda bayağı hissedilir. Basit 9V pili dilinize değdirdiğinizde ufak çaplı çarpılırsınız DC akım olmasına rağmen.