Neler Yeni

Beni Elektrik Çarptı!

Arslannn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
547
İsim
Muhammed yılmaz
Öncelikle geçmiş olsun.Olaya iyi tarafından bak bi makalede ufak elekrik akımlarının beyin kabuğunu daha aktif çalıştırdığını okumuştum tabi seninki çok ufak deil

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
hocam eğer elini çekememek akıma kapılmak ise ben kapılmamış olabilirim ama kolumu titretip de 5-10 dk hissizlik olduğu oluyor

O işte fazdan dolayı. Ben kolumu hemen çekmeme rağmen dört dakika civarında uyuşukluk oldu mesela.

Öncelikle geçmiş olsun.Olaya iyi tarafından bak bi makalede ufak elekrik akımlarının beyin kabuğunu daha aktif çalıştırdığını okumuştum tabi seninki çok ufak deil

Onlar çok farklı şeyler. :D Eğer mümkün olsaydı kafamda trafoya gezerdim ve kendi beynime OC yapardım. :)

Tümer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Tümer Atlı
Knk hiç bişey olmaz ben meslek lisesi öğrencisiyim bizim bi arkadaş da meslek hocamıza elektrik çarptırmıştı bide ondaki sanayi elektirğiydi her neyse hoca hemen elini çektiği için çok bişey olmamıştı. Demem o ki o kadar endişelenmye gerek yok bence 😁

Arslannn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
547
İsim
Muhammed yılmaz
O işte fazdan dolayı. Ben kolumu hemen çekmeme rağmen dört dakika civarında uyuşukluk oldu mesela.

Onlar çok farklı şeyler. :D Eğer mümkün olsaydı kafamda trafoya gezerdim ve kendi beynime OC yapardım. :)
özel frekanslar verilerek sağlanıyor bu evet ama belki şansa olmuştur :D

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Knk hiç bişey olmaz ben meslek lisesi öğrencisiyim bizim bi arkadaş da meslek hocamıza elektrik çarptırmıştı bide ondaki sanayi elektirğiydi her neyse hoca hemen elini çektiği için çok bişey olmamıştı. Demem o ki o kadar endişelenmye gerek yok bence 😁

Şakalaşmak için 380V elektriği çarptırmak mı? Kulağa güzel geliyor. :D

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Tam şakalaşmak değil aslında orda bi modül yapıyorduk hocanın izni olmadan şanteli açınca kaçınılmaz son oldu işte 😅

Eğer akıma kapılsaydı durum çok kötü olabilirdi. Muhtemelen sadece değmiş tek bir kabloya.

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,040
İsim
Mehmet
Hocam böyle işleri işi bilen birine yaptırın.Sonuçları çok ağır olabiliyor bı kaç yüz lira için hayatınıza değmez.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Hocam böyle işleri işi bilen birine yaptırın.Sonuçları çok ağır olabiliyor bı kaç yüz lira için hayatınıza değmez.

Aslında herkesin yapabileceği çok basit bir işlem. Şartel açılmasaydı hiçbir sorun olmazdı. Aklıma geldikçe elim uyuşuyor psikolojik olarak. :D

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Benim anksiyete krizleri yanında sinek ısırığı gibi kalır. Son Durak filminin getir götürünü yapacağı senaryoları kurgular gün sayardım. Algıda seçicilik de işin içine girince hastalıkla ilgili haberlere özellikle gözüm çarpıyordu. Beraberinde kas ağrısı, iştahsızlık ve uykusuzluk başladı. Bilgisayar kullanırken kollarımı destekleyecek yastık koyuyordum. 2019-2020 böyle geçti neredeyse.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,693
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Biliyordu da işimin bittiğini düşünmüş.. :/

Kankam doktora git ve kontrol ol ne olur ne olmaz, toprağa basarak enerji atma diye bir şey de yok, basit fizik bilen herkes bunu düşünebilir (akıma kapılmak anlık bir şeydir). Sinirsel bir hastalık veya kalp ritim bozukluğu ortaya çıkabilir. (düşük ihtimal) Ama ne olur ne olmaz kontrol ol iki çarpılmaya gitmesin canın. Ben 3 kere çarpıldım bir şey olmadı banada ama dikkatli olmak lazım.

Siz kontrole gittiniz mi? Gittiyseniz ne gibi sonuçla karşılaştınız?

İnternet kablosunda düşük gerilim vardır ancak ağız gibi organlarda bayağı hissedilir. Basit 9V pili dilinize değdirdiğinizde ufak çaplı çarpılırsınız DC akım olmasına rağmen. :)
Yok ben baya carpilmistim 9da degil 12v varmis

121709

80+ Silver
Geçmiş olsun, şuana kadar bir şey olmadı ise sorun yoktur.

Shooter_U

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Uğur
geçmiş olsun 33 yaşındayım ve bende ilk defa çarpılmıştım unutmuş değilim ama geçti ama zordu 😂

Apartmanda yöneticilik yapıyorum eski tip ampuller vardı dedim tasarruf olsun diye hepsine led takayım :) en yukardan en aşşağıya geldim sonuncu ampulde artık yoruldum demekli sen git kırık ampulu duydan tut aman allahım böyle bir şey yok kalbim bir titredi üfff…sonra tabi hemen duş al dediler bol su iç dediler toprağa bas dediler 😂 tüm tuşlara bastım yani 4 5 gün kas ağrısı çektim o garipliği atana kadar

Demem o ki yalnız değilsin geçer takma kafaya

Birdaha elektrikle ilgili sorun olunca uzuyorum ortamdan banane 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,411
Üyeler
161,043
Son üye
shnmusa
Top Bottom