jexper67
80+ Bronze
Dahası
Düşük motorda benzinli araç tercih eden arkadaşlar, benzinli araçlar rampada bayılıyor. (Dizel motora göre.)
15 20k yol yapiyormuyduk bilmiyoeum ama çok yaktini hatirlamiyorum babam her gün ise gitti icin is yakindi ama bir yerlere felanda gidiyodu günde en az 50km yapiyoduYılda 15-25k kilometre yol yapmayacaksanız. Benzinli alın. Dizel daha az yakar.
Yıla vurursak 20k falan yapıyor. Dizel alın.15 20k yol yapiyormuyduk bilmiyoeum ama çok yaktini hatirlamiyorum babam her gün ise gitti icin is yakindi ama bir yerlere felanda gidiyodu günde en az 50km yapiyodu
Bana daha rahat geliyor ğan ğun prsşt fjxf gibi sesler çıkartmıyor daha düzgün çalışıyormuş gibi yani benzinli araçlar motor ile ilgili yaniKonfor dan kastın ama aracla ilgili degilme koltuklar felan
Baban eskiden dizel passat kullandıysa, benzinli araca geçince keyif almayacaktır.15 20k yol yapiyormuyduk bilmiyoeum ama çok yaktini hatirlamiyorum babam her gün ise gitti icin is yakindi ama bir yerlere felanda gidiyodu günde en az 50km yapiyodu
Evet uzun zamandir dizel kullaniyorz ama önceden cok benzinli kullandik bize en rahat dizel geldi hatta bir ara 2 arabamiz vardi toyota benzinli ve passat dizel passat daha iyi geliyordu banaBaban eskiden dizel passat kullandıysa, benzinli araca geçince keyif almayacaktır.
Benzin alırım sebebi fiyatları daha makul ben taksici olmadığım için dizel ihtiyac duymuyorum.Dizel arabamı benzin mi??
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ve nedeniyle
Benzinli araçlar dizel motora göre daha çok devir çevirdiği için dizel motorlara göre motor içinde daha fazla aşınma oluyor. Aynı şekilde dizel motorun ateşleme sistemi benzinli araca göre daha yavaş kalıyor. İkisinin de artıları ve eksileri var. Size hangisi uygunsa onu almak daha mantıklı.Bana dizel biraz daha iyi gibi geldi bu zamana kadar dizel kullaninca bize herhangi bir sıkıntısı masrafi olmadi seside bizi rahatsiz etmeni galiba dizel alcam ilerde
Ne icin derken? Gezmek tozmak işe gitmek gibi günde her gün calisicak ama araba en az 40 50 km yol yapar her gün ama gezmeye felan gidince fazla yakabilir yazin köye felan gitince sivasa 1000 km yol felan öyle tatil felan daha sayimmi ne icin diyince aklima bunlar geldiNe için kullanacağıza bağlı ? Gün içerisinde iki çeşidi de kullanmaktayım sorularınıza yanıt verebilirim.
E bizde taksici deģilizBenzin alırım sebebi fiyatları daha makul ben taksici olmadığım için dizel ihtiyac duymuyorum.
Bide şu tork isi var o ne oluyor dizeldeBenzinli araçlar dizel motora göre daha çok devir çevirdiği için dizel motorlara göre motor içinde daha fazla aşınma oluyor. Aynı şekilde dizel motorun ateşleme sistemi benzinli araca göre daha yavaş kalıyor. İkisinin de artıları ve eksileri var. Size hangisi uygunsa onu almak daha mantıklı.