Neler Yeni

Benzin mi dizel sizce ??

jexper67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Eren Özkan
Düşük motorda benzinli araç tercih eden arkadaşlar, benzinli araçlar rampada bayılıyor. (Dizel motora göre.)

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,565
İsim
Taha yücel
Yılda 15-25k kilometre yol yapmayacaksanız. Benzinli alın. Dizel daha az yakar.
15 20k yol yapiyormuyduk bilmiyoeum ama çok yaktini hatirlamiyorum babam her gün ise gitti icin is yakindi ama bir yerlere felanda gidiyodu günde en az 50km yapiyodu

jexper67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Eren Özkan
15 20k yol yapiyormuyduk bilmiyoeum ama çok yaktini hatirlamiyorum babam her gün ise gitti icin is yakindi ama bir yerlere felanda gidiyodu günde en az 50km yapiyodu
Yıla vurursak 20k falan yapıyor. Dizel alın.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Konfor dan kastın ama aracla ilgili degilme koltuklar felan
Bana daha rahat geliyor ğan ğun prsşt fjxf gibi sesler çıkartmıyor daha düzgün çalışıyormuş gibi yani benzinli araçlar motor ile ilgili yani

jexper67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Eren Özkan
Baban eskiden dizel passat kullandıysa, benzinli araca geçince keyif almayacaktır.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,565
İsim
Taha yücel
Bana dizel biraz daha iyi gibi geldi bu zamana kadar dizel kullaninca bize herhangi bir sıkıntısı masrafi olmadi seside bizi rahatsiz etmeni galiba dizel alcam ilerde :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Okan Gülmez
Benzin candır

Osmans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Osman Süha Baykız.
3 kuruş fazla yaksın benzin olsun

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
Ne için kullanacağıza bağlı ? Gün içerisinde iki çeşidi de kullanmaktayım sorularınıza yanıt verebilirim.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,565
İsim
Taha yücel
Baban eskiden dizel passat kullandıysa, benzinli araca geçince keyif almayacaktır.
Evet uzun zamandir dizel kullaniyorz ama önceden cok benzinli kullandik bize en rahat dizel geldi hatta bir ara 2 arabamiz vardi toyota benzinli ve passat dizel passat daha iyi geliyordu bana

Sonra maddi durumda dolayı toyotayi sattik

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Dizel arabamı benzin mi??
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve nedeniyle
Benzin alırım sebebi fiyatları daha makul ben taksici olmadığım için dizel ihtiyac duymuyorum.

jexper67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Eren Özkan
Bana dizel biraz daha iyi gibi geldi bu zamana kadar dizel kullaninca bize herhangi bir sıkıntısı masrafi olmadi seside bizi rahatsiz etmeni galiba dizel alcam ilerde :D
Benzinli araçlar dizel motora göre daha çok devir çevirdiği için dizel motorlara göre motor içinde daha fazla aşınma oluyor. Aynı şekilde dizel motorun ateşleme sistemi benzinli araca göre daha yavaş kalıyor. İkisinin de artıları ve eksileri var. Size hangisi uygunsa onu almak daha mantıklı.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,565
İsim
Taha yücel
Ne için kullanacağıza bağlı ? Gün içerisinde iki çeşidi de kullanmaktayım sorularınıza yanıt verebilirim.
Ne icin derken? Gezmek tozmak işe gitmek gibi günde her gün calisicak ama araba en az 40 50 km yol yapar her gün ama gezmeye felan gidince fazla yakabilir yazin köye felan gitince sivasa 1000 km yol felan öyle tatil felan daha sayimmi :D ne icin diyince aklima bunlar geldi

Benzin alırım sebebi fiyatları daha makul ben taksici olmadığım için dizel ihtiyac duymuyorum.
E bizde taksici deģiliz :D

Benzinli araçlar dizel motora göre daha çok devir çevirdiği için dizel motorlara göre motor içinde daha fazla aşınma oluyor. Aynı şekilde dizel motorun ateşleme sistemi benzinli araca göre daha yavaş kalıyor. İkisinin de artıları ve eksileri var. Size hangisi uygunsa onu almak daha mantıklı.
Bide şu tork isi var o ne oluyor dizelde

Top Bottom