BES ile prim bambaşka olay, alacağın para katkı payına ve getirilerine göre şekillenir.merhaba 2 senedir sistemdeyim yaş 25 , 56 yaşını doldurup 10 yıl kalıp emekli olduğumda kaç para alcam maaş prim günü ödemeyecek miyim? sigorta süresi vs
Hocam arada ödemeler geciktiğinde sonradan ödesek de ileride alacağımız paradan kesinti oluyor mu?BES ile prim bambaşka olay, alacağın para katkı payına ve getirilerine göre şekillenir.
yani sigorta ve prim gününe bakmadan 56 yaşında emekli olcam ama maaşı az olmaz mı?BES ile prim bambaşka olay, alacağın para katkı payına ve getirilerine göre şekillenir.
Onu sözleşme maddelerinden okuyun.Hocam arada ödemeler geciktiğinde sonradan ödesek de ileride alacağımız paradan kesinti oluyor mu?
Maaş olarak almayı tercih ederseniz orada size maaş olarak verilecek tutarda yine katkı payı ve yatırım getirilerine ilave olarak devlet katkı payı ve getirilerine göre bir maaş alacaksınız.yani sigorta ve prim gününe bakmadan 56 yaşında emekli olcam ama maaşı az olmaz mı?
prim ve sigortaya bakılmaksızın mı? sadece yaş ve sistemde 10 yıl kalmayaOnu sözleşme maddelerinden okuyun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Maaş olarak almayı tercih ederseniz orada size maaş olarak verilecek tutarda yine katkı payı ve yatırım getirilerine ilave olarak devlet katkı payı ve getirilerine göre bir maaş alacaksınız.
peki hocam konudan ayrı ama gss borcum var 20.000 ödeme yapmadım hiç yapmakta istemem problem olur mu sigortalı işe baslıcam yakında diğer sorum da askere gittim gecen sene 2 gün prim günüm var sigorta girişim var askerlik borçlanması diye bişey varmış bu nedir ben bunu ödemek zorunda mıyım ödemezsek ne olur BESİ DE İPTAL ETCEM HİÇ AKLIMA YATMADI DÜZENSİZ ÖDEME YAPIYORUM KAC PARA ALCAM BELLİ DEĞİL GENÇLİĞİN BESİ VARYatırdığın paraya göre ödeme alacaksın. Ya peşin alır çıkarsın ya da aylık ödeme alıcam dersin yatırdığın paraya göre aylık ödeme alırsın.
peki hocam konudan ayrı ama gss borcum var 20.000 ödeme yapmadım hiç yapmakta istemem problem olur mu sigortalı işe baslıcam yakında diğer sorum da askere gittim gecen sene 2 gün prim günüm var sigorta girişim var askerlik borçlanması diye bişey varmış bu nedir ben bunu ödemek zorunda mıyım ödemezsek ne olur BESİ DE İPTAL ETCEM HİÇ AKLIMA YATMADI DÜZENSİZ ÖDEME YAPIYORUM KAC PARA ALCAM BELLİ DEĞİL GENÇLİĞİN BESİ VAROnu sözleşme maddelerinden okuyun.
Maaş olarak almayı tercih ederseniz orada size maaş olarak verilecek tutarda yine katkı payı ve yatırım getirilerine ilave olarak devlet katkı payı ve getirilerine göre bir maaş alacaksınız.
Gss borcu üniversite döneminden falan varsa siliyorlar yoksa ödemen lazım. sigortan olunca bile borçtan dolayı ilaç ödemesini falan karşılamıyor. Ya af falan bekle ya da yapılandırması falan oluyor.peki hocam konudan ayrı ama gss borcum var 20.000 ödeme yapmadım hiç yapmakta istemem problem olur mu sigortalı işe baslıcam yakında diğer sorum da askere gittim gecen sene 2 gün prim günüm var sigorta girişim var askerlik borçlanması diye bişey varmış bu nedir ben bunu ödemek zorunda mıyım ödemezsek ne olur BESİ DE İPTAL ETCEM HİÇ AKLIMA YATMADI DÜZENSİZ ÖDEME YAPIYORUM KAC PARA ALCAM BELLİ DEĞİL GENÇLİĞİN BESİ VAR
peki hocam konudan ayrı ama gss borcum var 20.000 ödeme yapmadım hiç yapmakta istemem problem olur mu sigortalı işe baslıcam yakında diğer sorum da askere gittim gecen sene 2 gün prim günüm var sigorta girişim var askerlik borçlanması diye bişey varmış bu nedir ben bunu ödemek zorunda mıyım ödemezsek ne olur BESİ DE İPTAL ETCEM HİÇ AKLIMA YATMADI DÜZENSİZ ÖDEME YAPIYORUM KAC PARA ALCAM BELLİ DEĞİL GENÇLİĞİN BESİ VAR
peki askerlik borçlanması nedir ödemek zorunda mıyım ne buGss borcu üniversite döneminden falan varsa siliyorlar yoksa ödemen lazım. sigortan olunca bile borçtan dolayı ilaç ödemesini falan karşılamıyor. Ya af falan bekle ya da yapılandırması falan oluyor.
peki askerlik borçlanması nedir ödemek zorunda mıyım ne buyatırdığın para ne kadar değer kazanırsa o kadar alacaksın bunun belli bir formülü yok.
paran hangi fonda duruyor o bile çok fark ettiriyor.
zorunlu bes(işe girdiğinde otomatik açıldıysa zorunlu bestir.) yerine normal bes yapmanı öneririm, zorunlu bes'te sadece devletin fonlarını alabiliyorsun.
bilmiyorumpeki askerlik borçlanması nedir ödemek zorunda mıyım ne bu
peki askerlik borçlanması nedir ödemek zorunda mıyım ne bu
hocam onu erken emekli olmaya çalışanlar yapıyor sizinle alakası olmaması lazımpeki askerlik borçlanması nedir ödemek zorunda mıyım ne bu
peki askerlik borçlanması nedir ödemek zorunda mıyım ne bu