Beta Berk Bayındır Doğum günü

beta berk bayındır 8. kattan düşerek ölen bir rap sanatçısı. Her nasıl insanlar kemal sunalı, barış mançoyu, cem karacayı, müslüm gürsesi ölüm ve doğum yıldönümlerinde anıyorsa diğer insanların da anılmasına saygı gösterilmesi lazım. Konu altında ünlülerin doğum günleri halk tarafından kutlanmalı mı ya da ölüm yıldönümlerinde anılmalılar mı gibi tartışmaların yapılmasının bir anlamı yok.

Sen az önce halka mâl olmuş kişiler ile, halkın yarısından fazlasının tanımadığı bir herifi mi kıyasladın? :D Mis gibi kafa vallahi.

Sen az önce halka mâl olmuş kişiler ile, halkın yarısından fazlasının tanımadığı bir herifi mi kıyasladın? :D Mis gibi kafa vallahi.
Anmak için halka mal olmuş biri olması mı gerekir, herkesin tanıdığı birisi mi olması gerekir? Büyük toplulukların ünlü insanları anması hak da küçük toplulukların daha az ünlü insanları anması hak değil mi?
Bu ülkede gerçekte var olmayan süleyman çakır karakterinin ölüm yıl dönümünde gıyabi cenaze namazı kıldılar. Millet sizin kadar yükselmedi, vay be ne kaliteli diziydi karaktere cenaze namazı bile kıldılar dediler.
Düşünce yapınız hastalıklı. Üslup desen zaten yok. Uzun zamandır ara sıra konulara bakıyordum daha çok sıcak fırsatlara bakıp forumu kapatıyordum. Sebebi senin gibi üslupsuz konuşan insanlarla muhattap olmak istemememdendi. Toxicliği bırakın, saygılı olun, saygı görün.

Konunun gittigi yere bak saka gibi valla bizim halka komple sakinlestirici falan lazim bu agresiflik fazla en olmadik yerden bile sorun cikartilabiliyormus

Adam kendi isteğiyle sevdiği birini yâd etmiş demediğinizi bırakmamışsınız. Bırakın insanlar böyle güzel şeyleri dillendirsinler kime ne zararı var. Herkes kendi değer verdiği, umursadığı şeyi paylaşsın. Ortada topluma zarar verecek, tepki toplayacak bir durum yok biraz kendinize gelin.

Anmak için halka mal olmuş biri olması mı gerekir, herkesin tanıdığı birisi mi olması gerekir? Büyük toplulukların ünlü insanları anması hak da küçük toplulukların daha az ünlü insanları anması hak değil mi?
Bu ülkede gerçekte var olmayan süleyman çakır karakterinin ölüm yıl dönümünde gıyabi cenaze namazı kıldılar. Millet sizin kadar yükselmedi, vay be ne kaliteli diziydi karaktere cenaze namazı bile kıldılar dediler.
Düşünce yapınız hastalıklı. Üslup desen zaten yok. Uzun zamandır ara sıra konulara bakıyordum daha çok sıcak fırsatlara bakıp forumu kapatıyordum. Sebebi senin gibi üslupsuz konuşan insanlarla muhattap olmak istemememdendi. Toxicliği bırakın, saygılı olun, saygı görün.

Evet anmak için halka mâl olmuş kişiler gerekli. Ölen dedelerimi burada afişe koymadım. Sizin için gereksiz biri fakat benim için değerli biri. Yani gereksiz biri ölmüş, gereksiz birisiyle, gereksiz birisinin ölmesinin ilanı verildiği için tartışmaya giriyorum...

Yerim seni bir de koyu yazıyla yazmış. :D Güzel kardeşim, benden memnun değilsen engellersin. Benim için konuları göz ardı etmene gerek yok. Çok üzüldüm şu anda. Ayrıca şu forumda 2.300 den fazla mesajım var, birisine bir tane saygısızlık yaptığım bir mesajı bana dm den at, üyeliğimi kapatacağım.

Boş konuşacağına, Türkiye'nin en iyi sanatçılarıyla kıyasladığın adama bir bak oturduğun odanın köşesinde. İyi akşamlar...

Evet anmak için halka mâl olmuş kişiler gerekli.
Neye gore kime gore oluyor bu? Valla yasim geregidir oldschool rap cok az dinlemisimdir ama iyi kotu de olsa taninan bir isim yani. Tabi ki Baris Manco gibi isimlerle asla kiyaslanamaz orasi ayri. Ama konu sahibi ister dedemin dogum gunu diye acar ister onun bunun sunun. Kimseye zarar vermedigi surece sorun olmamali hele ki boyle esnek bir forumda.

Ayrica tartistiginiz kisinin dediginiz isimlerle kimseyi kiyasladigi yok. Yani gayet normal bir konuyu boyle yerlere cekmeniz cidden garip. Tartisacak, satasacak yer ariyorsun herhalde. Diretmissin bir de yok anmak icin halka mal olmasi gerekli falan. Resmi bir yer mi burasi? Adamin kendi blogu, konusu.

Evet anmak için halka mâl olmuş kişiler gerekli.
Yani bu gereksiz bir düşünce be hocam. Adam anmak istemiş bırak ansın işte. Neye bu kadar karşı çıkıyorsunuz ne gerek var onu anlamadım? Yapılan kötü bir şeyde değil ki çıkıp "hayır anamazsın, sadece halka mâl olmuş kişiler anılmalıdır" diye kendi kendine celalleniyorsun gerek yok.

Uygunsuz davranış
Evet anmak için halka mâl olmuş kişiler gerekli. Ölen dedelerimi burada afişe koymadım. Sizin için gereksiz biri fakat benim için değerli biri. Yani gereksiz biri ölmüş, gereksiz birisiyle, gereksiz birisinin ölmesinin ilanı verildiği için tartışmaya giriyorum...

Yerim seni bir de koyu yazıyla yazmış. :D Güzel kardeşim, benden memnun değilsen engellersin. Benim için konuları göz ardı etmene gerek yok. Çok üzüldüm şu anda. Ayrıca şu forumda 2.300 den fazla mesajım var, birisine bir tane saygısızlık yaptığım bir mesajı bana dm den at, üyeliğimi kapatacağım.

Boş konuşacağına, Türkiye'nin en iyi sanatçılarıyla kıyasladığın adama bir bak oturduğun odanın köşesinde. İyi akşamlar...
Not alsın herkes unutmayalım bir dahakine @Gravewormszr onaylamadan kimin anılıp anılmayacağıyla ilgili konu açmayalım. Yazdıklarını üsluplu bulduğun ve saygısızlık olduğunu düşünmediğin için 2300 mesajına bakmama gerek yok, gerisi de öyledir zaten. Hala ölenin arkasından gereksiz biri ölmüş diyorsun. Gereksiz biri denmez, benim için önemsiz dersin en fazla. Önemsiz veya gereksiz görüyorsan da bu konu altında agresif agresif yazmazsın, gider "ünlülerin anılması doğru mu" falan diye kendine konu açar orada ağlarsın.

Saygısız, üslupsuz birine saygı gösterecek değilim o yüzden sen hazır bana seni yerim demişken, cidden yemek istiyorsan sana vereceğim parça belli. Gel al.

Seni yerim demişken, cidden yemek istiyorsan sana vereceğim parça belli. Gel al.
Bir de bana ahlaktan, saygıdan üsluptan bahseder. Muazzam komiksin kardeşim. Hayırlı geceler... Bartın'da ikamet ediyorum. Zonguldak, Safranbolu, Kastamomu'ya yolun düşerse dm atarsın da o parçaya bakarım ben.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani bu gereksiz bir düşünce be hocam. Adam anmak istemiş bırak ansın işte. Neye bu kadar karşı çıkıyorsunuz ne gerek var onu anlamadım? Yapılan kötü bir şeyde değil ki çıkıp "hayır anamazsın, sadece halka mâl olmuş kişiler anılmalıdır" diye kendi kendine celalleniyorsun gerek yok.

GÜzel kardeşim; ben konuyu açan adama bir şey demedim. Ansın tabi. Benim laf ettiğim gereksiz arkadaşın, bu herifi rahmetli olan üsradlarla aynı cümle içerisinde kullanması. Ona celallendim. Bu ölen arkadaşı tanımıyoru, yorumlarda camdan atladığını ya da düştüğünü öğrendim. Bana yetti bu bilgi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neye gore kime gore oluyor bu? Valla yasim geregidir oldschool rap cok az dinlemisimdir ama iyi kotu de olsa taninan bir isim yani. Tabi ki Baris Manco gibi isimlerle asla kiyaslanamaz orasi ayri. Ama konu sahibi ister dedemin dogum gunu diye acar ister onun bunun sunun. Kimseye zarar vermedigi surece sorun olmamali hele ki boyle esnek bir forumda.

Ayrica tartistiginiz kisinin dediginiz isimlerle kimseyi kiyasladigi yok. Yani gayet normal bir konuyu boyle yerlere cekmeniz cidden garip. Tartisacak, satasacak yer ariyorsun herhalde. Diretmissin bir de yok anmak icin halka mal olmasi gerekli falan. Resmi bir yer mi burasi? Adamin kendi blogu, konusu.

Kardeşim kafayı mı yediniz? Ben neden tartışacak yer arayayım şu saatte. Benim asıl tartıştığım herifin, bu ölen arkadaşla, üstadları aynı çümle içerisinde kullanması kanıma dokundu. Sizin dokunmuyorsa orasını bilemem, ama beni de linçleme hakkını vermez size. Madem herkes kendi fikrini, burası bir blogmuşcasına yazabiliyor ve saygı bekliyor, dislike atar geçersin mesela. Senin bana attığın bu mesaj da bana sataşacak yer arıyormuşsun gibi bir izlenim bıraktı bende.

Son düzenleme:
GÜzel kardeşim; ben konuyu açan adama bir şey demedim. Ansın tabi. Benim laf ettiğim gereksiz arkadaşın, bu herifi rahmetli olan üsradlarla aynı cümle içerisinde kullanması. Ona celallendim. Bu ölen arkadaşı tanımıyoru, yorumlarda camdan atladığını ya da düştüğünü öğrendim. Bana yetti bu bilgi.
Bende senin dediğiniz anladım Güzel kardeşim. Sıkıntı şu: sen o arkadaşın demek istediğini anlamamışsın. Arkadaş Beta Berki başkalarıyla kıyaslamıyor, diyor ki insanlar nasıl onları anıyorsa ölen başka birini de anabilir. Onun anlatmak istediği tam olarak bu. Mesele birinin kimlerle kıyaslandığı vs. değil. İlk önce anlatılmak istenileni anlayın sonra konuşun bence.

Ayrıca vefat eden sanatçının camdan düşmesi ve ya atmalasını öğrenmen sana hangi anlamda yetti onu da bir söylesene.

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Tanımadığım bir "sanatçının" nasıl öldüğünü anladım.
Yav Beta senin gibler için yaptığı şu parçayı dinle sonra gel

bu arada daha sana cevap vermiyeceğim bile beta dedğin adan türkçe rap üstadlarıdandır

Geri