Neler Yeni

Yardım Beyaz Led far takmak yasak mı?

keşke hocam aşağılamak olarak algılamayın fakat bizim insanımızın çoğu gerçekten bu tür küçük şeylere pek kafaya takmıyor ve önemsemiyor
Aşağılama değil hocam biz olanı söylüyoruz neyse çokda girmeyelim burda bu işin içine ama şuda ilginçtir ki bizim 2008 model civic aracımızda bile far ayarı var ve baya fark ediyor babam hep biraz alta bakcak şekilde kullanıyor ki biz zaten gece yolculuk yapmıyoruz ondan hala fabrikasyon farı üstünde sarı duruyor millet ayar yapmayı bilse ya da ucuz olsun diyio merceksiz tiriviri ürünlere aaaa xenon far diyip atlamasa sorun kalmicak

Benim arabanın da bir farı sönük neredeyse. Servis 6000 istiyor tek fara ki araç 16 yaşında. Arkadaşın egeası var kazadan sonra beyaz taktırmış, farı yere baktırmış ona rağmen 150 metreyi dağınık aydınlatıyor merceği kalitesiz diye. Bana kalırsa renk önemli değil iş yapan bir merceği olsa yeter.

Ya merak ettiğim bir şey var far ayarında tam olarak ne yapıyorlar.Benim toyotoda açı kademeli oluyor onun dışında bir şey mi sonuçta h7 yuvaya oturuyor.

Böyle bir şey yok ordan burdan görüp gelip burda yasak takma yok 9 bin ceza yersin diye şeyler yazmayın, özellikle yeni çıkmış yasa filan yok, eskiden beri far ayarı bozuk göz alan fara ceza yazabilirler bunun beyaz yada sarı olmasının bir farkı yok, farların yukarı bakıyorsa sarı da olsa göz alıyor zaten,

Bu işi yapanlar bizzat gidip sordular emniyete vs böyle yeni çıkmış bir şey yok dediler, düzgün kaliteli led i alıp far ayarında iyiyse göz almıyorsa sıkıntı yok, mercek varsa zaten hiç sıkıntı yok

Farın mercekliyse led taktır mercekli değilse ister istemez karşıdan gelenin gözünü alıyor ve dağıtıyor ışığı

Geri