Aynen öyle, 360mm 4500-5000 TL idi yazın başlarında, tek distribitörü Teknobiyotik olduğu için ve peynir ekmek gibi sattığı için zam üstüne zam yaptılar, yurt dışında fiyatı hala aynı ve fiyat performans ama TR de teknobiyotiğin aç gözlülüğü ve fırsatçılığı yüzünden f/p lik bi durumu kalmadı artık.artcici övdüğümüz zamanlarda 4500tl civarı idi bu fiyattayken çok daha iyi alternatifleri var.
Thermalright Frozen Warframe Pro bundan daha iyi.mesela bir kaç dereceValla testlerde bu model soğutma testlerinde hep övülüyor
![]()
Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB Intel / AMD Uyumlu, 360mm Radyatörlü, 3x12cm P12 PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu Beyaz (AR-ACFRE00152A) | Teknobiyotik
Kutudan Çıktığı Gibi Hazır - Kolay Kurulum Liquid Freezer III, önceden monte edilmiş basma konfigürasyonlu radyatör fanları sayesinde hemen kullanıma hazırdır. Fan kabloları hortumların ceketine entegre olduğundan anakarta yalnızca bir kablonun bağlanması yeterli olur. Teslimata dahil olan MX-6...www.teknobiyotik.com
Ram tercihin kötü değil ama cl30 6000 MHz az mı geldi?Önceden aldığım elimde olan parçalar ;
Ekran Kartı
![]()
POWERCOLOR Hellhound AMD Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 AMD Radeon RX7800XT, RX 7800 XT 16G-L/OC, PCI-E 4.0, 16GB/256Bit GDDR6, 3XDP, HDMI Ekran kartı - inventus
POWERCOLOR Hellhound AMD Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 AMD Radeon RX7800XT, RX 7800 XT 16G-L/OC, PCI-E 4.0, 16GB/256Bit GDDR6, 3XDP, HDMI Ekran kartıinventus.com.tr
Ssd
ADATA 1TB Legend 850 Lite NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB / Yazma 3200MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ADATA 1TB Legend 850 Lite NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB / Yazma 3200MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Alacağım parçalar ;
Kasa
Lian Li Lancool III Beyaz RGB Mid Tower E-Atx Kasa (G99.LAN3RW.00)
AKAK0LLI0040 - Lian Li Lancool III Beyaz RGB Mid Tower E-Atx Kasa (G99.LAN3RW.00)pckolik.com.tr
Psu
![]()
Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Titiz kılıflı kablolar, bilgisayarınızı profesyonel bir görünümle oluşturmanıza olanak tanıyan daha iyi dayanıklılık ve şık estetik sağlar.www.gaming.gen.tr
Anakart
![]()
ASUS STRIX B850-A GAMING WIFI AMD B850, AM5, DDR5 8000MHz, WiFi 7+BT 5.4, 2.5G LAN, ATX Anakart - inventus
ASUS STRIX B850-A GAMING WIFI AMD B850, AM5, DDR5 8000MHz, WiFi 7+BT 5.4, 2.5G LAN, ATX Anakartinventus.com.tr
İşlemci
![]()
AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 Ghz 8 Çekirdek 104MB AM5 4nm İşlemci(Tray)
AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 Ghz 8 Çekirdek 104MB AM5 4nm İşlemci(Tray) fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Sıvı soğutma
![]()
Thermalright Frozen Vision 360 ARGB Black V2
Hem Intel hem de AMD platformlarında geniş soket desteği sunarak, maksimum esneklik sağlar.www.gaming.gen.tr
Ram
![]()
Team T-force Delta FF4D532G7200HC34ADC01 RGB White 32 GB (2x16) 7200 Mhz DDR5 CL34 Ram Fiyatları ve Özellikleri
Team T-force Delta FF4D532G7200HC34ADC01 RGB White 32 GB (2x16) 7200 Mhz DDR5 CL34 Ram en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
Ssd
![]()
Adata Legend 860 SLEG-860-1000GCS 1TB 6000/5000MB/s Gen4x4 NVMe M.2 SSD Disk - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Önerilerinize açığım![]()
Herkes bu kasayı öneriyor hocam ya aslında havn Hs 420 alacaktım ama hem 13.500tl fanlar ile 25k hemde stok kalmadıKasa olarak şunu da düşünebilirsiniz;
Arada indirime giriyor. Kendim kullanıyorum, hava akışı vs gayet yeterli, ekran kartını dik şekilde takacak kasa aparatı da var. Kabloları saklayacak bol bol yer de var. İleride btf (project zero destekli) başka anakarta geçecek olursanız onları da destekliyor.
O zmn Thermalright alayımThermalright Frozen Warframe Pro bundan daha iyi.mesela bir kaç derece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ram tercihin kötü değil ama cl30 6000 MHz az mı geldi?
Valla bu kasa aşırı hoşuma gittiKasa olarak şunu da düşünebilirsiniz;
Arada indirime giriyor. Kendim kullanıyorum, hava akışı vs gayet yeterli, ekran kartını dik şekilde takacak kasa aparatı da var. Kabloları saklayacak bol bol yer de var. İleride btf (project zero destekli) başka anakarta geçecek olursanız onları da destekliyor.
Bir kasa için 13500 çok hocam ama dediğim gibi attığım kasa hem şık hem çok kullanışlı hem de sağlam. Boş ağırlığı bile ağır öyle diyeyim. Bu arada anakart olarak faz değerlerini karşılaştırmadım ancak şöyle bir seçenek de var;Herkes bu kasayı öneriyor hocam ya aslında havn Hs 420 alacaktım ama hem 13.500tl fanlar ile 25k hemde stok kalmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
O zmn Thermalright alayım
Msi zero nasıl olur hocam b850 modeli yardımcı olursanız çok sevinirimBir kasa için 13500 çok hocam ama dediğim gibi attığım kasa hem şık hem çok kullanışlı hem de sağlam. Boş ağırlığı bile ağır öyle diyeyim. Bu arada anakart olarak faz değerlerini karşılaştırmadım ancak şöyle bir seçenek de var;
![]()
Gigabyte B650E AORUS STEALTH ICE Soket AM5 DDR5 8000MHz (OC) ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Bu anakartın kablo bağlantıları arkadan yapılıyor. Attığım kasa ile uyumlu.
Anakartı biraz araştırmak lazım, Asus muhtemelen daha dolu duruyor ama yine de Gigabyte Stealth Ice güzel bir anakart.
Eğer bulursam faz değerlerini vs buraya bırakırım Gigabyte olanın.
Anakartların özelliklerine dair tablo buldum:Msi zero nasıl olur hocam b850 modeli yardımcı olursanız çok sevinirim
| Özellik / Model | ASUS ROG Strix B850-A Gaming WiFi | Gigabyte B650E AORUS Stealth ICE | MSI B850 Gaming Plus WiFi PZ |
|---|---|---|---|
| VRM / Güç Tasarımı | 14+2+2 faz, güçlü mosfet/power-stage, iyi VRM soğutma | 12+2+2 Twin Digital VRM, iyi soğutma | ~12+2+1 faz, segmentine göre güçlü |
| PCIe Desteği | PCIe 5.0 x16 (GPU) + PCIe 5.0 M.2 desteği | PCIe 5.0 x16 + PCIe 5.0 M.2 (1 slot) | PCIe 5.0 x16 + PCIe 5.0 M.2 |
| M.2 Yuvaları | 4× M.2 (Gen5/Gen4 karışık) | 3× M.2 (1× Gen5, 2× Gen4) | 3× M.2 (1× Gen5, 2× Gen4) |
| Ağ & Kablosuz | Wi-Fi 7 + 2.5Gb LAN | Wi-Fi 7 + 2.5Gb LAN | Wi-Fi 7 + 2.5Gb veya 5Gb LAN (SKU’ya göre) |
| USB Desteği | USB 20Gbps Type-C, çok sayıda USB 3.2 Gen2 | USB 3.2 Gen2x2 (20Gbps), iyi port çeşitliliği | USB 10/20Gbps Type-C, dengeli port sayısı |
| BIOS / Yazılım | ROG BIOS, AI OC, AI Networking | Gigabyte BIOS, temiz arayüz, Stealth kablo tasarımı | MSI BIOS, Core Boost, kullanıcı dostu |
| Öne Çıkan Artılar | En güçlü VRM + en çok M.2 + en zengin özellik seti | Estetik “reverse connector” tasarım, iyi VRM | Fiyat/performans çok iyi, yeterli güç |
| Hedef Kullanıcı | OC yapan, uzun yük altında stabilite isteyen, maksimum genişleme isteyen | Şık sistem isteyen, kablo karmaşasını azaltmak isteyen | Bütçe dostu ama güçlü sistem isteyen |
Anakartların özelliklerine dair tablo buldum:
![]()
AM5 Motherboards Sheet (X870/X670/B850/B650/B840/A620)
docs.google.com
Benim bildiğim kadarıyla VRM lerin kalitesi baya önemli. ChatGPT'ye sorduğumda aldığım cevap aşağıdaki gibi;
Özellik / Model ASUS ROG Strix B850-A Gaming WiFi Gigabyte B650E AORUS Stealth ICE MSI B850 Gaming Plus WiFi PZ VRM / Güç Tasarımı 14+2+2 faz, güçlü mosfet/power-stage, iyi VRM soğutma 12+2+2 Twin Digital VRM, iyi soğutma ~12+2+1 faz, segmentine göre güçlü PCIe Desteği PCIe 5.0 x16 (GPU) + PCIe 5.0 M.2 desteği PCIe 5.0 x16 + PCIe 5.0 M.2 (1 slot) PCIe 5.0 x16 + PCIe 5.0 M.2 M.2 Yuvaları 4× M.2 (Gen5/Gen4 karışık) 3× M.2 (1× Gen5, 2× Gen4) 3× M.2 (1× Gen5, 2× Gen4) Ağ & Kablosuz Wi-Fi 7 + 2.5Gb LAN Wi-Fi 7 + 2.5Gb LAN Wi-Fi 7 + 2.5Gb veya 5Gb LAN (SKU’ya göre) USB Desteği USB 20Gbps Type-C, çok sayıda USB 3.2 Gen2 USB 3.2 Gen2x2 (20Gbps), iyi port çeşitliliği USB 10/20Gbps Type-C, dengeli port sayısı BIOS / Yazılım ROG BIOS, AI OC, AI Networking Gigabyte BIOS, temiz arayüz, Stealth kablo tasarımı MSI BIOS, Core Boost, kullanıcı dostu Öne Çıkan Artılar En güçlü VRM + en çok M.2 + en zengin özellik seti Estetik “reverse connector” tasarım, iyi VRM Fiyat/performans çok iyi, yeterli güç Hedef Kullanıcı OC yapan, uzun yük altında stabilite isteyen, maksimum genişleme isteyen Şık sistem isteyen, kablo karmaşasını azaltmak isteyen Bütçe dostu ama güçlü sistem isteyen
Anakartlardan daha iyi anlayan bir arkadaş bakarsa daha iyi olacaktır.
Msi b850 gaming plus wifi pz den bahsediyorsanız faz değerlerine ve kalitesine göre fiyatını hak etmeyen bir anakart olduğunu söylemişti bir arkadaş. Sırf o yüzden almadım. Eğer anakart satın alırken bu gigabyte stokta olsaydı gigabyte olanı alacaktım.
Siz eğer kablo bağlantısı arkada olup olmamasına bakmayacaksanız o zaman tabloya göre sizin attığınız Asus'u alıp geçebilirsiniz.
Fazlar yetecektir. Ama kalite konusunda muhtemelen Asus daha iyi kalıyor. Diğer kasadan kastınız Lian Li ise arka bağlantılı anakartlarla uyumlu değil gibi ancak bir bakayım.![]()
Gigabyte B650E AORUS STEALTH ICE Soket AM5 DDR5 8000MHz (OC) ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Bu anakartı alayım diyorum uyarsa eğer kasaya
16 faz da hayli hayli yeter bence 9800x3d ye