Neler Yeni

Çözüldü✓ Beyler bilgisayarıma yeni işlemci takacağım, neler yapmalıyım?

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Anakartlar değişince neden ramler değişmek zorunda fazla anlayamadım
Çünkü anakartın ddr3 ve yeni anakartlar ya ddr4 ya da ddr5 ramler ile uyumlu oluyor.

ser0x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ömer Uğur ÖZMEN
Anakartı değiştirmen lazım, mecburen ramleri de değiştireceksin. AM4 soket anakart alıp ryzen 5 5500 veya ryzen 3600 almanı öneririm.
o sisteme daha fazla yükseltme yapamazsınız, bütcenizi arttırıp 5 bin bandına ryzen 5 5500 b450 anakart ve 16gb ddr4 ram bakın bence
12100f h610 anakart ve gene ddr4 16gb ramde yapılabilir ama 5-6 arası net maliyet çıkar.
12100f alıp bir tık daha performanslı kullanabilirsiniz ama amd anakartınız olursa ve beslemesi iyi bir anakartı 2k civarına ikinci el alırsanız 5800x3d işlemci bile takabilirsiniz lakin intel h610 anakart aldığınızda 6-7 bin liralık anakartlar dışında çoğu anakart i5 i7 işlemcileri besleyemiyor ve tam performans alamıyorsunuz. amd alıp bir tık az fps alırsınız ama yükseltmek çok daha kolay olur en kötü ihtimalle 5600x işlemcisinin oyun performansı 5800x ile aynı yani 5600x alıp oyun için onuda nazaran çok daha ucuza çözmüş olursunuz
Bana kısaca değiştirmem gereken şeyleri sırayla atabilir misiniz?
Örnek : Anakart yerine "x" al
İşlemcin yerine "y" al
Ramlerin yerinede "z" al , gibi

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Sistemi satıp ryzen sisteme geçin daha iyi
2. El kovalayın ryzen b350 anakart ryzen 5500 5600 3600 bu işlemcilere bakın

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Murat Cemal
Bana kısaca değiştirmem gereken şeyleri sırayla atabilir misiniz?
Örnek : Anakart yerine "x" al
İşlemcin yerine "y" al
Ramlerin yerinede "z" al , gibi
ya da
Mesaj otomatik birleştirildi:

sistem değiştirmem imkansız şuan sadece iç parçalarını değiştirebilirim
bu arada rx 550'ninde değişmesi lazım performansın gerçekten artması için, bana sorarsan i5 3. nesil rx 580'e gtx 1060'a kadar götürür. 2. el bu kartların birini alıp kullanırsan çok daha fazla fps artış yakalarsın. nihayetinde devir ddr5 devri ve sen komple sistemi yenilemeye gitmen gerek.
rx 580 ya da 1060 alıp 1 2 sene daha idare edip komple yeni bir sisteme geçmek çok daha mantıklı olur ya da o zaman işlemci anakart ram ekran kartı 4'lüsünü yenilemek çok daha güncel ve performanslı olur

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
sistem değiştirmem imkansız şuan sadece iç parçalarını değiştirebilirim
Kasa power kalsın anakart ram işlemci bunları 2. El fiyatına bakarak satılığa çıkarın

Hatta rx 550 ile 5600g oyun testlerine bakın hangisi daha iyi 5600g ise ekran kartını da satın şimdilik böyle kullanın para ayarlayınca ekran kartı alırsınız ryzen serisini güncel tutmak daha kolay intele göre

SSD varmı elinizde

ser0x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ömer Uğur ÖZMEN
ya da

bu arada rx 550'ninde değişmesi lazım performansın gerçekten artması için, bana sorarsan i5 3. nesil rx 580'e gtx 1060'a kadar götürür. 2. el bu kartların birini alıp kullanırsan çok daha fazla fps artış yakalarsın. nihayetinde devir ddr5 devri ve sen komple sistemi yenilemeye gitmen gerek.
rx 580 ya da 1060 alıp 1 2 sene daha idare edip komple yeni bir sisteme geçmek çok daha mantıklı olur ya da o zaman işlemci anakart ram ekran kartı 4'lüsünü yenilemek çok daha güncel ve performanslı olur
eyw

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Murat Cemal
hocam bu arada i5 3. nesil rx 550'yi rahatlıkla besliyor yani işlemci ram anakart değiştikten sonra oyunlarda fps artmazsa şaşırmayın, öyle bir niyetiniz varsa ekran kartını yenilemeye çalışın.

ser0x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ömer Uğur ÖZMEN
ya da

Şimdi bunlarla birlikte sistem rx 550 amd ryzen 5 5500 msi a320 a pro ve 2 tane lexar thor ram oldu.Çok klasik 2 oyundan ilerliyeceğim.Valorant ve Lolde tahmini kaç fps alabilir ?

hocam bu arada i5 3. nesil rx 550'yi rahatlıkla besliyor yani işlemci ram anakart değiştikten sonra oyunlarda fps artmazsa şaşırmayın, öyle bir niyetiniz varsa ekran kartını yenilemeye çalışın.
Ekran kartını daha sonradan yenilerim önemli olan iç tarafı yenileyebilmek

Şimdi bunlarla birlikte sistem rx 550 amd ryzen 5 5500 msi a320 a pro ve 2 tane lexar thor ram oldu.Çok klasik 2 oyundan ilerliyeceğim.Valorant ve Lolde tahmini kaç fps alabilir ?

içten kastım ekran kartı dışındakiler

Karisia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Kerem
kanka baktımda i5 13.nesiller 6 bin tl den başlıyor 12. nesil alayım desem 3780 tl fln hangisini almalıyım mesela max 5 bin tl olsun

Hocam valorant işlemci ağırlıklı bir oyun şu an valoranta gelen güncellemeler yüzünden genel olarak fpsler çok düştü en iyi sistemlerde bile 350 400 fps max alınıyor oyun içinde bu senin sistemde 150 200 arası alır diye düşünüyorum low ayarlarda

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Murat Cemal

lol ve valoda artsa artsa 15 bilemedin 20 fps artar. o ekran kartı çok limitler. yani bu yükseltme bir dengeye kavuşmadan çok bişey beklemeyin,
ya ekran kartı alıp alt takımı güncelleyene kadar daha fazla fps alacaksınız ya da işlemciyi yükseltip az bir artışla ekran kartını yenileyene kadar idare edeceksiniz

ser0x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ömer Uğur ÖZMEN
lol ve valoda artsa artsa 15 bilemedin 20 fps artar. o ekran kartı çok limitler. yani bu yükseltme bir dengeye kavuşmadan çok bişey beklemeyin,
ya ekran kartı alıp alt takımı güncelleyene kadar daha fazla fps alacaksınız ya da işlemciyi yükseltip az bir artışla ekran kartını yenileyene kadar idare edeceksiniz
Ekran kartını şunun ile mi değiştirmem gerek : https://www.n11.com/urun/axle-amdra...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Murat Cemal
Top Bottom