Bi iki işten hangisi mantıklı?

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
321
Daha oncede aynı konuyu açmıştım ancak yeni fikirler alırım belki diye bir daha açmak istedim .

Birinci iş yemek sektöründe hiç calışmadım.(Uzak doğu)
Avantajları iş rahat gibi , hoşuma gidiyor , geleceği parlak diyenler oldu ve yurt dışı imkanı mevcut.
Eksileri; pazar izni yok, haftada 6 gün, gece 11 bitiyor 10 saat mesai.

İkinci iş cnc işi okuduğum bölüm ama çok az çalıştım (staj).
Avantajları: bu işte biraz hoşuma gidiyor ,cumartesi yarım pazar tatil, sabah 9 akşam 7 yurt dışı imkanı var ama sadece almanya sanırım, teknik bir iş.
Dez avantajları: makine sesi var, yükselmek için çok emek istiyor, en önemlisi geleceği belirsiz.
İki işte de en iyisi olmak istiyorum

İki işin de geleceği var. CNC operatörlerinin tek maaşla araba falan aldığını bilirim. Oradan başla en azından staj dışında iş ortamını gör. CNC operatörlüğünden nereye yükselirsin o konu hakkında fikrim yok ama öteki işte hem yükselme hem de yurt dışı imkanı var. Çalıştığın elemanlar az da olsa kalifiye eleman olur. Bence ilk iş daha mantıklı.

İki işin de geleceği var. CNC operatörlerinin tek maaşla araba falan aldığını bilirim. Oradan başla en azından staj dışında iş ortamını gör. CNC operatörlüğünden nereye yükselirsin o konu hakkında fikrim yok ama öteki işte hem yükselme hem de yurt dışı imkanı var. Çalıştığın elemanlar az da olsa kalifiye eleman olur. Bence ilk iş daha mantıklı.
herkes cnc ci tek maaşla alan yok araba falan

Kendinin bileceği iş. Ben olsam CNC seçerdim sanırım. Hizmet sektörü her zaman çöplükten hallicedir. Sürekli bir acele sürekli bir koşuşturma. Yapman gereken yalakalıklar, kendi işin dışında yaptığın onca iş, belli olmayan çalışma saatleri ve çok daha fazlası. CNC işinde en azından yapacağın iş belli olur, çalışma saatin belli olur rahat rahat çalışırsın. İşin biraz ağır olur ama sürekli bir koşuşturma ona buna yalakalık yapma derdin olmaz.

Ben olsam CNC seçerdim. Yemek sektörü zordur aşçılık rahat bi meslek değil bana göre. CNC ustası olursan eğer birçok yerde kendine ekmek bulabilirsin.

CNC puanım olsa yazacağım bir bölümdü bence yapılır eski hali yeni hali vardı onun

Geri