Neler Yeni

Bi' Şiir Yazdım (MÜNZEVİ MEDETLER)

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Bir şeyler karalayan herkese saygı duyarım. Bence güzel yada kötü olması önemli değil, yazdıktan sonra nasıl hissettin? Ben en kötü şiiri bile yazsam çok iyi hissediyorum. Bence en önemlisi bu.
Emeğine sağlık

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Bir şeyler karalayan herkese saygı duyarım. Bence güzel yada kötü olması önemli değil, yazdıktan sonra nasıl hissettin? Ben en kötü şiiri bile yazsam çok iyi hissediyorum. Bence en önemlisi bu.
Emeğine sağlık
Öncelikle teşekkürler. Yazdıktan sonra her insanda olduğu gibi bir şeyi başarmanın verdiği haz doldurdu içimi.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Öncelikle teşekkürler. Yazdıktan sonra her insanda olduğu gibi bir şeyi başarmanın verdiği haz doldurdu içimi.
tebrik ederim. yazmaktan ve yazdıklarını saklamaktan vazgeçme.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Eline sağlık.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şimdi teknik yönden ele alırsak:

Hece ölçüsüne dikkat etmemişsiniz galiba çünkü mısraları hiçbir hece ölçüsü kalıbına sokamadım.
Bazı yerler uyuyor bazı yerler uymuyor.

Kafiyeyi satır sonlarında ağırlıklı olarak redifle sağlamışsınız.
Kıtalarınızda yarım ve tam uyak kullanmışsınız.
Yer yer satır sonu kafiye örgüleri var.
aabb, abab, abba, aaba, aaab...

Mecaz kullanılmış. Aliterasyon kullanılmış.
Söz sanatları açısından eksik ve birbirini tekrarlayan bir şiir olmuş.

Yani çok fazla söz sanatı var ve bu söz sanatlarının kendi içinde bir sürü dala ayrılabiliyor. Şiirinizde benim saydığım 6 farklı söz sanatı kullanmışsınız. Telhim, Leff-ü Neşr, Tenasüp, Tariz(sayılır), Teşhis, Kinaye.
İstihare ve türlerini kullanıp kullanmadığınızdan tam emin değilim. Bir edebiyatçıyla konuşun.

Herhangi bir geleneğe bağlı olunmadan yazılmış.
Kelimeler aliterasyona uyması için seçilmiş galiba anlamdan çok aliterasyon sağlanmaya çalışmış.
Bu şiirin türü galiba lirik(duygusal) şiir olmuş.
Aruz ölçüsü zaten yok :D Her şair de bu ölçüyü kullanamaz :)

Üstte saydığım tüm özellikleri bilerek mi uyguladınız yoksa öyle mi denk geldi?

Ben bu çıkarımları edebiyat dersi bilgilerime yaptım, usta bir edebiyatçı daha neler çıkarır neler...
Edebiyat gönül işi, hiç bıkmadan usanmadan okumanız, yazmanız lazım.
Ki şiir çok daha zor, uğraş ve yetenek gerektiren bir sanat.
Ki bunların öncesinde temel edebiyat bilgilerinin de tam olması gerekiyor.

Bence şiir olmamış :)

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Şiirden hiç anlamayan fakat ara ara hoşuma gittikçe okuyan birisiyim. Aruz ölçüsüyle yazılmış şiirler beni mest eder fakat uyulmasada iyi şeyler çıkıyor bence arada bir. Bu olmamış gibi. İlk okurken kullanılan kelimeler hoşuma gitti. Burada yazılabilecek bir şiirde bulunabilecek olan radikal kelimeler lâkin sonrasına ilerledikçe bu amacının iyice dışına çıkmış gibi hissettim. Sırf kafiye yapacağım diye çoğu mısrada biraz garip kelimeler kullanmış ve bence anlam karmaşasına yol açmışsın. Ben okuduğu her şeyden bir anlam çıkartmaya çalışan, her yazının, şiirin, makalenin yada yazıtın ne olursa olsun bir amacı olduğuna inanan biriyim.

Şiirinde;
"Yine de oluştu bi' his esenden.
Çok çeken daha iyi bilir gezenden" bölümü hariç maalesef beğenemedim. Ben olsaydım bu mısrayı "Çok çeken iyi bilir gezenden" olarak değiştirir, aradaki fazla görünen daha kelimesini kaldırırdım. Okurken bir türlü oturtamadım çünkü. :)

Genel olarak bana göre amatör bir seviyede değil ve üzerine çalışılırsa, dikkat edilirse çok daha güzel işler çıkabileceğinin göstergesi. Kullanılan radikal kelimeler ciddi anlamda hoş durmakta. Şiiri genel olarak beğenemesem de okumaktan keyif aldım.

Eline sağlık. Umarım her şey gönlünce olur.

Top Bottom