Bifteğin canı kaç dk?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
Evde tek başınayım. Biftek yapmam lazım. Tost makinesinde yapacağım. Izgara yapılabilmesi için 180 derece açılabiliyor.
Ben şimdi gözüm pişmiş der ama pişmemişdir. Yemek yapmada kendime güvenmiyorum. Deneye deneye artık.

Sorum şu :
Biftek kaç dakikada tamamen pişer?
Canı ne? Kalınlığı 5 6 milim falan

Hocam az pişmiş biftek çok pişmişten iyidir bu arada. Çatalla biraz yoklayın, 2'ye bölün içine bakın anlarsınız.

Hocam az pişmiş biftek çok pişmişten iyidir bu arada. Çatalla biraz yoklayın, 2'ye bölün içine bakın anlarsınız.
Tahminen kaç dk peki? Ben hiçbir yemeği az pişmiş yemem ya. Yani çok pişmiş tercihimdir.

Evde tek başınayım. Biftek yapmam lazım. Tost makinesinde yapacağım. Izgara yapılabilmesi için 180 derece açılabiliyor.
Ben şimdi gözüm pişmiş der ama pişmemişdir. Yemek yapmada kendime güvenmiyorum. Deneye deneye artık.

Sorum şu :
Biftek kaç dakikada tamamen pişer?
Canı ne? Kalınlığı 5 6 milim falan
Hocam önce etin bir tarafını 1.5 dk diğer tarafını 1.5 dk şeklinde yaparak eti mühürle.Böylece içinin sulu kalmasını sağlar.Tost makinesiyle hiç denemedim ancak şöyle bir tahmin yapacak olursak döküm tavada mühürledikten sonra 5 dk içinde pişiyor.Tost makinesinde de 12 dk flan sürer heralde mühürledikten sonra.

Hocam önce etin bir tarafını 1.5 dk diğer tarafını 1.5 dk şeklinde yaparak eti mühürle.Böylece içinin sulu kalmasını sağlar.Tost makinesiyle hiç denemedim ancak şöyle bir tahmin yapacak olursak döküm tavada mühürledikten sonra 5 dk içinde pişiyor.Tost makinesinde de 12 dk flan sürer heralde mühürledikten sonra.
Mühür ne la

Böyle bişi buldum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"Yeteri kadar dizin, kontrol ederek pişirin. Çabuk pişiyor zaten, servise hazır." qwe

Şu an Ya Allah deyip doğaçlama yaptım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eti yapan kişilerin neden daha çok yediğini anlıyorum. Et olmuş mu diye bakarken yarısını yedim 😋

Son düzenleme:
Bu nasıl konu la diyip geldim.

Hocam gözüne pişmiş gibi geldiğin de ikiye böl bak bi içine ona göre biraz daha pişir yada al direkt.

Hocam gözüne pişmiş gibi geldiğin de ikiye böl bak bi içine ona göre biraz daha pişir yada al direkt.
Her yüzü 4 dk pişirdim. Sonra yedim. Pişirip yedim yani bir sofra bile hazırlayamadım. :D Yokluğun gözü kör olsun.
Tadı güzel miydi evet güzeldi. Yedim. Ama lokum gibi olmamıştı. Beceremedim. Zaten lokum gibi yapmayı beklemiyordum da, pişsin yiyim protein alayı. 40 gr protein oh afiet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,180,302
Üyeler
187,314
Son üye
ces-0717
Geri