Bileşenler hakkında uyumsuzluk var mi?

Kasa+psu olarak https://www.akakce.com/bilgisayar-k...750-w-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,769089707.html
XPG olabilir, içindeki psu daha iyi olmalı.

Anakart için bir şeyler bulmaya çalıştım sadece 10k olarak ama bir şey bulamadım. Beyaz çoğunluk olduğu için B850 Eagle ICE gibi beyaz kartalara baktım ve sizin kart ile kıyasladım; x870 Gaming Wifi 6 12 faz 55A, B850 Eagle Ice da aynı, ASUS B850 Max baktım 11 faz ve daha kötü. Yani bu bütçede bir şey değişmiyor bu yüzden x870 chipset almak daha mantıklı ancak
Bütçeyi 12k ya çıkartıp baktım;

MSI MAG B650 Tomahawk Wifi 17 faz 80A
Asrock X870 Pro RS Wifi 17 faz 80A
MSI Pro X870-P Wi-Fi 17 faz 60A
Asus TUF Gaming B850-PLUS Wi-Fi 17 faz 80A
MSI Pro B650-A Wi-Fi 17 faz 80A

Asrock kafama yattı, hem bayaz kart ama slotlara fln bakmadım ancak aralarında en pahalıda o 11.800 küsür.

SSD için Western Digital Blue SN5000 öneririm, Samsung ve WD tercih ederim hep, uygulamaları da biraz daha iyi. Fiyatlar aynı olmasına rağmen yazma hızı daha iyi, en azından kağıt üzerinde ve zaten o değeri de verir. İlerisi için eğer bakınırken WD green görürseniz, Blue daha iyi.
WD SSDler için Black>Blue>Green.

Sıvı soğutmaya bakmaya uğraşmadım bile 2700'e pek seçenek yok, yine başka bir msi soğutma veya hava soğutma olabilir. Peerless Assasins' ya da MSI A13 veya Deepcool LE520. Akakçe'den baktığım için indirimleri belki görmüyorumdur. Vatan ve İncehesap indirimlerine bakın.

Ram fiyatları uçmasa iyiydi. 9600x'i bilmiyorum ama 9700x fln için güzel anakart gerekiyor diye biliyorum o yüzden mümkünse anakarta biraz yatırın. Gerekirse hava soğutucu alın -1k almak için ki Peerless Assassin, ne olduğu belirsiz 240mm lerden aşağı kalmaz diye düşünüyorum.

Geri dönüşün ve detaylı incelemen için teşekkür ederim.

MSI MAG B650 Tomahawk Wifi 17 faz 80A
Asrock X870 Pro RS Wifi 17 faz 80A
MSI Pro X870-P Wi-Fi 17 faz 60A
Asus TUF Gaming B850-PLUS Wi-Fi 17 faz 80A
MSI Pro B650-A Wi-Fi 17 faz 80A

Asrock kafama yattı, hem bayaz kart ama slotlara fln bakmadım ancak aralarında en pahalıda o 11.800 küsür.
Anakart olarak çok kararsız kaldım Asus TUF Gaming B850-PLUS Wi-Fi 17 faz 80A ve MSI Pro X870-P Wi-Fi 17 faz 60A biraz kafama yattı
Asrock X870 Pro RS Wifi 17 faz 80A sinerji de olduğu için taksitleri kısıtlı

Ssd olarak güncelledim

Wd Blue SN5000 WDS200T4B0E 2 TB Pcıe Gen4 X4 Nvme M.2 SSD 5.298 TL

Kasa için

XPG Valor Mesh VALORMESH750G1N3L-BKCEU RGB Fanlı 750 W ATX Oyuncu Kasası

kasasini tercih etmediklerini gördüm bir kaç yerde onun yerine bu ikiliyi önerir misin beyaz olanını sipariş verdim? Psu mantıklı geldi olmadı psu güncelleyebiliriz ekran kartı için.

Zoko Amiral White DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası 2.415,30 TL

High Power HP1-J800GD-F12S 80+ Gold ATX Güç Kaynağı 800 W 3.502,59 TL

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak kasa büyüdüğü için 360mm soğutucuya geçmek mantıklı mı?

Anakart olarak çok kararsız kaldım Asus TUF Gaming B850-PLUS Wi-Fi 17 faz 80A ve MSI Pro X870-P Wi-Fi 17 faz 60A biraz kafama yattı

Ssd olarak güncelledim

Kasa için

kasasini tercih etmediklerini gördüm bir kaç yerde onun yerine bu ikiliyi önerir misin beyaz olanını sipariş verdim? Psu mantıklı geldi olmadı psu güncelleyebiliriz ekran kartı için.

Zoko Amiral White DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası 2.415,30 TL

Kasa daha iyi olmuş. Güç kaynağından emin değilim, 2-3 de biz NZXT 750w öneriyoruz ama bu high power nasıldı diye bir bakıp hatırlamam lazım🤣

Dediğim gibi işlemciniz performanslı bir işlemci ısınır bu yüzden güzel soğutmaya veya iyi VRM lazım olur gibime geliyor 9700x de öyle oluyor az çok.

İki beğendiniz anakart da olur. AsRock aklıma yattı demiştim fakat bugün yine bir vaka gördüm, tabi eski haberdir ama yine yine endişelendirdi. Şimdilik asrock'dan kaçının :)

Yok Gen4 kontrol edildi
Gen 3 o hıza çıkamaz, gen 4

Ssd olarak güncelledim

Kasa için

Ben biraz MSI'cıyım. Daha rahat buluyorum ve genellikle orta segmentte ya aynı özellikleri ucuza veriyor ya da daha iyi özellikler sunuyor. Ne yazık ki bu durumda Amperi düşük kalmış ama yine chipset 870, buradan biraz avataj kazanıyor ancak eğer ilerde depolamadır veya böyle ses kartı fln pcie slotları kullanmam diyorsanız, daha yüksek değere sahip TUF'u alabilirsiniz o da uzun yıllar gider.

Son düzenleme:
Kasa daha iyi olmuş. Güç kaynağından emin değilim, 2-3 de biz NZXT 750w öneriyoruz ama bu high power nasıldı diye bir bakıp hatırlamam lazım🤣
Highpower i mevcut sistemimde kullandığım ve daha hiç sıkıntı yaratmadığı için seçtim ve fiyatı da uygun tek eksisi şu an ekran kartını besleyememesi yoksa kullanmayı düşünebilirdim.

High Power Eco 700W 85+ Bronze 54A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı (HPE-700BR-A12S)
Ekran görüntüsü 2025-11-06 165214.webp

Dediğim gibi işlemciniz performanslı bir işlemci ısınır bu yüzden güzel soğutmaya veya iyi VRM lazım olur gibime geliyor 9700x de öyle oluyor az çok.

İki beğendiniz anakart da olur. AsRock aklıma yattı demiştim fakat bugün yine bir vaka gördüm, tabi eski haberdir ama yine yine endişelendirdi. Şimdilik asrock'dan kaçının :)
Ben biraz MSI'cıyım. Daha rahat buluyorum ve genellikle orta segmentte ya aynı özellikleri ucuza veriyor ya da daha iyi özellikler sunuyor. Ne yazık ki bu durumda Amperi düşük kalmış ama yine chipset 870, buradan biraz avataj kazanıyor ancak eğer ilerde depolamadır veya böyle ses kartı fln pcie slotları kullanmam diyorsanız, daha yüksek değere sahip TUF'u alabilirsiniz o da uzun yıllar gider.
Msi in eksisi olmasa alıp geçecektim fakat Asus tuf da karimi kildim, komik olan anakart işlemciden pahalı olması şuan :ROFLMAO:

ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3x M2 USB3.2 Gen 2x2 WiFi 7 + BT AURA RGB 2.5Gbit LAN ATX 14+2+1 Güç Aşamaları, 1xGen5 M.2, Ready for Advanced AI PC

Ekran görüntüsü 2025-11-06 165531.webp

Tek olarak soğutucu kaldı kafamı karıştıran bunun yerine daha büyük bi sıvı soğutma mi alsam yoksa kule bi soğutucu mu alsam bilemedim

Highpower i mevcut sistemimde kullandığım ve daha hiç sıkıntı yaratmadığı için seçtim ve fiyatı da uygun tek eksisi şu an ekran kartını besleyememesi yoksa kullanmayı düşünebilirdim.

High Power Eco 700W 85+ Bronze 54A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı (HPE-700BR-A12S)Alıntıyı görüntüle

Msi in eksisi olmasa alıp geçecektim fakat Asus tuf da karimi kildim, komik olan anakart işlemciden pahalı olması şuan :ROFLMAO:

ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3x M2 USB3.2 Gen 2x2 WiFi 7 + BT AURA RGB 2.5Gbit LAN ATX 14+2+1 Güç Aşamaları, 1xGen5 M.2, Ready for Advanced AI PC

Alıntıyı görüntüle

Tek olarak soğutucu kaldı kafamı karıştıran bunun yerine daha büyük bi sıvı soğutma mi alsam yoksa kule bi soğutucu mu alsam bilemedim
:D bazı insanlarda öyle diyor anakart cpu dan pahalı fln diye ama bence bu bir abartı hocam. Anakart veya psu kötü olsun, sorunlu olsun. Size o sistemi haram eder eziyet çektirir, ayak üstünde afedersiniz s.....r.

Nasıl psuya sistemin kalbi diyorlarsa anakart da bence beyni(gerçi cpuya beyin diyende var tartışılır bence🤣)

En kötü geleceğe yönelik bakın kabaca bu soketin 3 yıl ömrü üstüne ekonomik durumunuzu fln düşününce 1 yıl daha eklesek ya da direk zihniyetinizi eklesek(sonuçta herkes güncel peşinde koşmuyor hatta çoğu insan ancak sistem yetmemeye başladığı zaman değişiklik yapıyor) 4 yıl yapar. Üstüne AM6 soket de sadece pin saysıı artacağı yani bu anakartları kullanmaya devam edebilme ihtimalimiz var. Öyle düşünün. En azından buraya açılan çoğu hazır sistem konusu gibi vrm ısınma cpu beslememe fln diye konu açmayacaksınız. PSU ya bakacağım müsait olunca ya da siz de karar verebilirsiniz. Araştırmanızı yapın 🤣✌️

Geri