[Bilgilendirme] Asus TUF Serisi Ekran Kartları Yenilendi!

şuan piyasadaki tüm amd rx ekran kartları için bunları söyleyebiliyor muyuz yani mesela 5700xt almak isteyen biriyim şuan piyasada olup hala ısınan modeller var mı yoksa tüm piyasada xfx veya tuf alırsan sorun olmaz diyor musunuz acaba ?

şuan piyasadaki tüm AMD rx ekran kartları için bunları söyleyebiliyor muyuz yani mesela 5700xt almak isteyen biriyim şuan piyasada olup hala ısınan modeller var mı yoksa tüm piyasada xfx veya tuf alırsan sorun olmaz diyor musunuz acaba ?
Eğer bu AMD kartların yanında EVO ibaresi varsa yenilenmiş TUF'dur. Yoksa eski seridir. Tasarımdan da farkları belli oluyor.
ESKİ TUF.webp
YENİ TUF.webp

Soldaki eski seri sağdaki yeni.

yani asus kart alacaksam evo ibaresi görmeli miyim mech oc modeli vesaire de var kafam karışıyor bu konuda ondan soruyorum kusura bakmayın ayrıca xfx vesaire de kafamı karıştırıyor hazır sistem baktığımdan site özelleştirme adına ne sunuyosa ona mecbur kalabiliyoruz çünkü :(

MSI armor dısında
Asus için konuşmuştum.
yani Asus kart alacaksam evo ibaresi görmeli miyim mech oc modeli vesaire de var kafam karışıyor bu konuda ondan soruyorum kusura bakmayın ayrıca xfx vesaire de kafamı karıştırıyor hazır sistem baktığımdan site özelleştirme adına ne sunuyosa ona mecbur kalabiliyoruz çünkü :(
Evet RX 5*** TUF serisinde vram soğutucu bloğu yok ve ısınıyor uzun vadede zarar verebiiiyor sisteme. EVO ile vrame soğutucu blok eklendi ve hali hazırda olan blok güçlendirildi. Fanlarda ise eksen teknolojili fanlara geçildi. Nvidia tarafında ise 1660 super ve 1650 super'i güzelce alabilirsiniz. Sorunları yok onlarda EVO görmenize gerek yok TUF serisinde. 1660 ve 1660 Tİ TUF'dan uzak durmanızı öneririm onlar çok kötü.

Dostlar asus tuf radeon rx5700 alalı 1 ay olmuştu. Revize oluyor mu bilen var mı? Yani geri göndersem yeni soğutuculusunu yollarlar mı? Yoksa geçmiş mi olsun? İncehesaptan aldım.

Evet arkadaşlar bu TUF serisi Asus'a yakışmayan kronik ısı sorunlu kartlardı, forumda çoğu kişi önermiyordu. Asus bunu fark etmiş olacak ki kartlar güzelce yenilenmiş, soğutmaları değişmiş. AMD chipset kartlarda da NVİDİA chipset kartlarda da güzel bir değişim gerçekleşmiş. Sıcaklık değerleri gayet güzel ve stabil. Artık içinizde kuşku kalmasın, alabilirsiniz.
1650 Super full yükte en fazla 67 derece görüyor. (%40 fan hızı)
1660 Super full yükte en fazla 72 derece görüyor. (%46 fan hızı)
5600 XT full yükte en fazla 63 derece görüyor. (%51 fan hızı) (3 Fanlı) (Yeni modellerinin yanına EVO eklendi.) (5700 serisinde de EVO eklendi.)
5700 ve 5700 XT de yenilendi fakat sıcaklık değerlerini tam olarak bilmiyorum, 5600 XT gibi bir şey olur tahminen en fazla 5 derece fazladır.
Fan hızlarını arttırarak daha az derece alabilirsiniz fakat bunlar da gayet güzel değerler, gereksiz sese gerek yok.
Not: Değerler sistemleri son yüke kadar zorlayan OCCT ile test edilmiştir.
Not: Kaynak olarak Technopat'ı aldım, makaleye bakmak isteyenler bu linke gidebilir.
zaten ben düzeltildi demiştim ama farumdakiler yok hala çok isiniyor diye önermiyorlardı ( asus tuf rx 5700xt kullanıyorum) gta 5 de filan 70 derece max ayarlarda ısınma sorunu daha hiç yaşamadım

zaten ben düzeltildi demiştim ama farumdakiler yok hala çok isiniyor diye önermiyorlardı ( Asus tuf rx 5700xt kullanıyorum) gta 5 de filan 70 derece max ayarlarda ısınma sorunu daha hiç yaşamadım
Sen bir de VRAM'ine bak, kullandığın kartın VRAM soğutucusu yok :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostlar Asus tuf radeon rx5700 alalı 1 ay olmuştu. Revize oluyor mu bilen var mı? Yani geri göndersem yeni soğutuculusunu yollarlar mı? Yoksa geçmiş mi olsun? İncehesaptan aldım.
Geçmiş olsun, öyle bir şey yapmazlar çünkü EVO serisi daha pahalı olacaktır. Benim kartı vereyim üstüne biraz para vereyim bana EVO verin de diyemezsin sonuçta bakkal değil :D

Geçmiş olsun, öyle bir şey yapmazlar çünkü EVO serisi daha pahalı olacaktır. Benim kartı vereyim üstüne biraz para vereyim bana EVO verin de diyemezsin sonuçta bakkal değil :D
Teknolojide bu benim için hep sorun be usta. Ne alsam yenisi çıkınca üzülüyorum. Halbuki eski ekran kartlarında da çözüm kolay. MSI Afterburnerdan fan hızını %55e çekince hem GPU n hem VRAM kendine geliyor. Ama yine de insan üzülüyor işte.

Teknolojide bu benim için hep sorun be usta. Ne alsam yenisi çıkınca üzülüyorum. Halbuki eski ekran kartlarında da çözüm kolay. MSI Afterburnerdan fan hızını %55e çekince hem GPU n hem VRAM kendine geliyor. Ama yine de insan üzülüyor işte.
Şuan DUAL EVO kullanıyorum, 2000 mhzde çalışıyor. %50 fan hızında 68-69 derece görüyorum maksimum. Fakat normal DUAL serine baktığın zaman 85 dereceye kadar çıkabiliyor, almadan önce sorunlu mu yeni serisi var mı diye bakmak lazım.

Beyler bu tür konuları gereksiz mesaj ile hortlatmayın.
kime diyorsun onu da yazarsan en azından iyi olucak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostlar Asus tuf radeon rx5700 alalı 1 ay olmuştu. Revize oluyor mu bilen var mı? Yani geri göndersem yeni soğutuculusunu yollarlar mı? Yoksa geçmiş mi olsun? İncehesaptan aldım.
sıcaklık problemi yaşıyor musun ?

Geri