Neler Yeni

BİLGİSAYAR 2.RAMİ TAKINCA KAPANIYOR

Costrain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
erhaba arkadaşlar öncelikle,

Bilgisayarım
Asrock A320M HDV R4.0
RYZEN 5 5600 (Sıfır-Yeni) Stock FAN
GALAX RTX 4060 (Sıfır-Yeni)
2x16 G.SKILL Ripjaws V Red 3000MHz (Sıfır-Yeni)
PSU MSI A650BN (Sıfır-Yeni)

Elime bütçe geçtiği için sistemimi güçlendirmek istedim. Daha önce konu açmıştım pc kapanma muhabbetinden dolayı,
İki farklı markaya sahip ramlardi çok uyumsuzlardı, bu yüzden kapandığını düşündüğüm için önce 1 adet ripjaws aldım ve tek başına kullandım.
Yanına ram alınca yine kapanıyordu. Sonrasında uyumlu olsun diye tıpatıp aynısından aldım. (Thaiphoondan kontrol ettim)
Fakat yine yük altında bilgisayar kapanıyor. Ben araştırmalarımdan yola çıkarak anakartın VRM ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Core Performance Boost kapalı,
XMP Kapalı olmasına rağmen yükte kapanma yaşatıyor. fakat yarım saat video izleyerek takıldım kapanma olmadı.
Ramlari tek tek test ettim kapanma yapmadı. Slotlarda ad tek tek test ettim.
İkisi takılıyken DUAL Channel teknolojisi devreye giriyor, oyunlardaki FPS'mden yola çıkarak baktım.

Şu anda 1x16 Ripjaws V Red 3000MHz kullanmaktayım, bu şekilde de single channel kaynaklı fps droplar yiyor ve yeterli performans'ı alamıyorum, montajlarımda renderlarda.

Fikiri olan uzmanları bekliyorum teşekkürler!

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mehmet Emin Uzun

Bilgisayarım
Asrock A320M HDV R4.0

Elime bütçe geçtiği için sistemimi güçlendirmek istedim. Daha önce konu açmıştım pc kapanma muhabbetinden dolayı,
İki farklı markaya sahip ramlardi çok uyumsuzlardı, bu yüzden kapandığını düşündüğüm için önce 1 adet ripjaws aldım ve tek başına kullandım.
Yanına ram alınca yine kapanıyordu. Sonrasında uyumlu olsun diye tıpatıp aynısından aldım. (Thaiphoondan kontrol ettim)
Fakat yine yük altında bilgisayar kapanıyor. Ben araştırmalarımdan yola çıkarak anakartın VRM ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
XMP Kapalı olmasına rağmen yükte kapanma yaşatıyor. fakat yarım saat video izleyerek takıldım kapanma olmadı.
İkisi takılıyken DUAL Channel teknolojisi devreye giriyor, oyunlardaki FPS'mden yola çıkarak baktım.

Şu anda 1x16 Ripjaws V Red 3000MHz kullanmaktayım, bu şekilde de FPS droplar ve yeterli performans'ı alamıyorum, montajlarımda renderlarda.

Kardeşim konudan bağımsız bende de r5 5600 var stok soğutucu pubgde 90 dereceyi gördüğüm oldu sende de çok ısınıyomu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarım
Asrock A320M HDV R4.0

Şu anda 1x16 Ripjaws V Red 3000MHz kullanmaktayım, bu şekilde de single channel kaynaklı fps droplar yiyor ve yeterli performans'ı alamıyorum, montajlarımda renderlarda.

Her ne kadar sıfırda olsa ram slotu yada ramlerde sıkıntı olabilir hatta power kaynaklıda olabilir

Costrain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Core Performance Boost'u kapalı tutarsan 90 derecelere kadar fırlamayacaktır, fırlarsa problem vardır. Ben PUBG'ye girdim Boost açıkken, 84 gördü sildim. Hiç zorlamadım stok fan'da. Senin de en azından kule tipi, bütçen var ise sıvı soğutmaya geçmeni öneririm.

Top Bottom