Neler Yeni

Yardım Bilgisayar açıkken internet çok kötü hale geliyor

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Ferhat Bilgi
Arkadaşlar Türk Telekom wifi kullanıyorum modemden kablolu bağlantı yapıyorum bilgisayarı ne zaman açsam internet diğer odaya bile çekmiyor kullanamıyoruz İnterneti bunun çözümü var mı yardımcı olun bilgisayar üzerinden falan bi ayarı var mı internet yüzünden başım ağrıyor bilgisayar kullanmasam da olmuyor boşuna mı aldım bunu oynayasım var vs vs bi çözüm yolu bulun lütfen

goygoy.x

80+
Bilgisayarı açıp, görev çubuğuna sağ tıklayıp görev yöneticisini açar mısın? Orada bilgisayarın ağ kullanıyor mu, ne kadar kullanıyor görebiliyorsun. Eğer kullanmıyorsa, ki muhtemelen kullanmıyordur. Sorun internet sağlayıcından dolayıdır.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Ferhat Bilgi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarı açıp, görev çubuğuna sağ tıklayıp görev yöneticisini açar mısın? Orada bilgisayarın ağ kullanıyor mu, ne kadar kullanıyor görebiliyorsun. Eğer kullanmıyorsa, ki muhtemelen kullanmıyordur. Sorun internet sağlayıcından dolayıdır.
Tamamdır eve gidince bi kontrol edeceğim ardından buradan yine dönüş yapacağım

breadvlll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Yusuf Yılmaz
Bilgisayar açıkken çok fazla kullanıyorsa bilgisayarında virüs olabilir bilgisayardaki verileri karşıya yüklüyordur

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Ege
DNS ayarlarını 8.8.8.8
8.8.4.4 yapın

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
yolcu arslan
adamın dns ile ilgili sorunu yok.
Bazı modemlerde kabloluya yada en yakın tnaımlı cihaza öncelik verme durumları var modem arayüzünden kontrol etmen lazım.
Onun dışında arkadaşın dediği gibi görev yöneticisine bak mutlaka kaynak kullanan uygulama vardır.
Bunların dışında madencilik-mining yapan antivirus uygulamalarıda var AVG/Avast/Mcafee gibi bunlara bakarsan çözülür zannımca.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Ferhat Bilgi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
adamın dns ile ilgili sorunu yok.
Bazı modemlerde kabloluya yada en yakın tnaımlı cihaza öncelik verme durumları var modem arayüzünden kontrol etmen lazım.
Onun dışında arkadaşın dediği gibi görev yöneticisine bak mutlaka kaynak kullanan uygulama vardır.
Bunların dışında madencilik-mining yapan antivirus uygulamalarıda var AVG/Avast/Mcafee gibi bunlara bakarsan çözülür zannımca.
Sanırım dediğiniz gibi kablolu İnternete öncelik veriyor çünkü bilgisayar üzerinde hiçbir problem yaşamıyorum bi router alsam yine kablo ile bağlantı kursam routere bağlansam sorun çözülür mü ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Router de pc de kabloya bağlı olacak ikisi de modemden gelecek Routerden pc bağlantı yapmayacağım zaten modem belli ki yüke gelemiyor direk modemden çekeyim iki kabloyu da wifi için routere bağlı olsun modem de zaten pc bağlı kalacak hem de ikisi de kablolu olduğu için internet hızında bi değişim olmaz gibi bi düşünce var fikriniz nedir

goygoy.x

80+
Zaten her modemde kablolu bağlantıya öncelik verme durumu var. Ama bilgisayarında internet kullanmadığın zamanlarda bile diğer bağlantıları zayıflatıyorsa, var bir düzenek. Görev yöneticisinde internet kullanmıyor olarak gözüküyorsa virüs taraması tavsiyemdir. Tabii ben TR'deki tüm internet sağlayıcılarına kinli bir insan olarak onlardan yana da bir sorun olduğunu hâlâ düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
yolcu arslan
Sanırım dediğiniz gibi kablolu İnternete öncelik veriyor çünkü bilgisayar üzerinde hiçbir problem yaşamıyorum bi router alsam yine kablo ile bağlantı kursam routere bağlansam sorun çözülür mü ?

Router de pc de kabloya bağlı olacak ikisi de modemden gelecek Routerden pc bağlantı yapmayacağım zaten modem belli ki yüke gelemiyor direk modemden çekeyim iki kabloyu da wifi için routere bağlı olsun modem de zaten pc bağlı kalacak hem de ikisi de kablolu olduğu için internet hızında bi değişim olmaz gibi bi düşünce var fikriniz nedir
yeni modemlerde şu da var 5ghz olayına öncelik varya aynı zamanda 5 ghz çekim alanı düşüktür 2,4 ghzye alırsan mesafe uzayacaktır.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Ferhat Bilgi
Zaten her modemde kablolu bağlantıya öncelik verme durumu var. Ama bilgisayarında internet kullanmadığın zamanlarda bile diğer bağlantıları zayıflatıyorsa, var bir düzenek. Görev yöneticisinde internet kullanmıyor olarak gözüküyorsa virüs taraması tavsiyemdir. Tabii ben TR'deki tüm internet sağlayıcılarına kinli bir insan olarak onlardan yana da bir sorun olduğunu hâlâ düşünüyorum.
Ya bilgisayar yeni zaten virüs olduğunu zannetmiyorum ayriyeten norton kurulu virüs olsa bildirim atar ama arka planda internet kullanan uygulamalar olabilir dediğiniz gibi kardeşim ders çalışıyor sadece görüntü açık Chrome üzerinde de değil normal fotoğraf yine de internet garip bir şekilde zayıflıyor hatta ünlem çıkıyor kesiyor İnterneti bi görev yöneticisine bakacağım onu çok merak ettim akşam iş çıkışı olsun bi

yeni modemlerde şu da var 5ghz olayına öncelik varya aynı zamanda 5 ghz çekim alanı düşüktür 2,4 ghzye alırsan mesafe uzayacaktır.
Onu nasıl yapıyoruz

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Ferhat Bilgi
Kullanmıyor ama yine de çok kastırıyor

Bilgisayar açıkken çok fazla kullanıyorsa bilgisayarında virüs olabilir bilgisayardaki verileri karşıya yüklüyordur
Baktım görev yöneticisine kullanan bir şey yok

Son düzenleme:
Top Bottom