Bilgisayar açılışında 3 bip sesi geliyor.

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba günaydin.Bilgisayarı açtığım zaman 3 bip sesi geliyor ve Debugta dram kırmızı ışığı sabit yanıyor ve görüntü gelmiyor araştırdım birazcık ramlerde sorun çıkar tak tek tek dene vs. Sil felan dediler bios pilini çıkardım taktım hala devam ediyor videoyu paylaştığım linkte mevcut bip sesi ve ışığı bilen birisi bilgi paylaşabilir mi? teşekkürler🙏https://streamable.com/e82ar0

Hocam öncelikle geçmiş olsun.
Şimdi dram işığının yandığını söyledin ve evet bu Ramlarle alakalı .
Ramlarını başka bir bilgisayarda deneyebilirsin. Eğer deneyeceğin bilgisayarda da ekran gelmez ve debug hatası alırsan ramlar arızalı demektir.
Eğer çift kanal ram kullanıyorsan ramleri sırasıyla teker teker dene. eğer oldu ki başka bir bilgisayarda denedin ve çalıştı. O zmn anakartta bir sıkıntı vardır. Garantisi var ise üretici ile iletişime geçebilrisin. Bir uyarı daha eğer deneme aşamasında uzun bir bip sesi duyarsan hemen elektrik kablosunu çekmelisin. Bu anakartta kısadevre olduğunu ve yanma ihtimali olacağını gösterir. Bu olay sonrası ramlarin iyice takıldığından emin ol. Bir gelişme olursa yazmaktan çekinme.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,615
Üyeler
184,954
Son üye
SrootG
Geri