Bilgisayar açılıyor görüntü yok

okayyz

80+
Reaksiyon skoru
1
Sistemim;
Gigabyte A520M k V2 anakart.
Gigabyte RX 590 8 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 5 3500 işlemci.
8x2 Corsair RAM.

Ne yaptıysam görüntü alamadım başka ekran kartı da taktım olmadı. RAM'leri
sildim silgiyle slot değiştirdim tek tek taktım, BIOS pilini çıkardım taktım, pinleri taktım çıkardım ne yaptıysam olmadı yardım eder misiniz?

Klavye, mouse ışıkları da yanmıyor. Fanlar falsn dönüyor.

Sistemim;
Gigabyte A520M k V2 anakart.
Gigabyte RX 590 8 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 5 3500 işlemci.
8x2 Corsair RAM.

Ne yaptıysam görüntü alamadım başka ekran kartı da taktım olmadı. RAM'leri
sildim silgiyle slot değiştirdim tek tek taktım, BIOS pilini çıkardım taktım, pinleri taktım çıkardım ne yaptıysam olmadı yardım eder misiniz?

Klavye, mouse ışıkları da yanmıyor. Fanlar falsn dönüyor.
En son neler yaptıysanız, geriye dönük kontrol edin.

Kardeşim büyük ihtimalle sistem hiç POST’a bile girmiyor. Klavye ışığı da yanmıyorsa güç var ama anakart işlemciyi başlatamıyor olabilir. Önce şunları dene:
1️⃣ Ekran kartını çıkar, HDMI’yı anakarttan tak (ama Ryzen 5 3500’de dahili GPU yok, sadece test için).
2️⃣ RAM’leri tek slotta dene, özellikle A2 slotunu kullan.
3️⃣ BIOS sıfırlamasını tekrar yap (pil + CMOS jumper).
4️⃣ 8 pin CPU güç kablosu takılı mı kontrol et.
5️⃣ Olmazsa farklı PSU ile dene.

Eğer hâlâ klavye ışığı yanmıyorsa anakart ya da işlemci büyük ihtimalle arızalı.

Yakın zamanda bu tarz bir olay başıma geldi fakat benim klavye ışıklarım yanıyordur, BIOS' um uçmuş teknik servis öyle demişti.

Kardeşim büyük ihtimalle sistem hiç POST’a bile girmiyor. Klavye ışığı da yanmıyorsa güç var ama anakart işlemciyi başlatamıyor olabilir. Önce şunları dene:
1️⃣ Ekran kartını çıkar, HDMI’yı anakarttan tak (ama Ryzen 5 3500’de dahili GPU yok, sadece test için).
2️⃣ RAM’leri tek slotta dene, özellikle A2 slotunu kullan.
3️⃣ BIOS sıfırlamasını tekrar yap (pil + CMOS jumper).
4️⃣ 8 pin CPU güç kablosu takılı mı kontrol et.
5️⃣ Olmazsa farklı PSU ile dene.

Eğer hâlâ klavye ışığı yanmıyorsa anakart ya da işlemci büyük ihtimalle arızalı.
Klavye ısıgı yanıyor ramleri değiştim biosu değişyim bi kere açıldı kapadım sonra diğer rami de taktım yine açılmıyor eskisi gibi yaptım gala acılmıyor

Klavye ısıgı yanıyor ramleri değiştim biosu değişyim bi kere açıldı kapadım sonra diğer rami de taktım yine açılmıyor eskisi gibi yaptım gala acılmıyor
aynı durumu geçen gün yaşadık ekran kartı arızalı çıktı ekran kartı takıp deneyın

Geri