Neler Yeni

Bilgisayar Açılmama Sorununa Çözümüm

doguzkaan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Oğuz Demir
Bilgisayarım yeni ekran kartını taktıktan sonra çalışmamaya başladı, hatta ledler bile yanmıyordu. Ben de ilk olarak PSU'mu test ettim buradan ulaşabilirsiniz.
PSU'mun bozuk olduğu fark edince eski PSU'mu kullandım, ama ilk başta o da çalışmadı, sonra anakartın da bozulma ihtimali ile sinirim bozuldu ve kabloları takılı halde PC'yi bıraktım. Başka bir şey ile uğraşıyorken birden bilgisayar çalışmaya başladı. Bilgisayar çalışıyordu ama ben çalıştırmamıştım, garip...

Sonra PSU'mu garantiye gönderdim, Teknobiyotik sağolsun hiç sorgu sual etmeden bana yenisini yolladılar :) Dün de PSU'yu taktım ve çalıştı ama burda şöyle önemli bir husus var ve şu an büyük ihtimalle halen var. Muallakta konuşmamın sebebi bilgisayarı bir daha bozmamak için uğraşmak istemem. Bir kaç gözlem sonucunda şöyle bir şey farkettim eğer bütün bileşenleri(diskler dahil) ilk bilgisayarı açışınızda takılı olmazsa bilgisayar kısa devre tarzı bir şey yapıyor. Benim buna bulduğum en iyi çözüm ise "beklemek". Evet beklemek, başka bir çözüm bulamadım.

Şöyle bir örnek ve önemli bir şey söyleyeyim: şimdi ben PSU'm gelmeden önceki geceleyin oyun yüklesin diye bıraktım, o gece PSU'yu ilk taktığımda da ledler ilk başta yanmamıştı. Önemli husus dediğim yer burası işte, az önce gösterdiğim videoda adamın gösterdiği iki kablo var, yeşil ve herhangi bir siyah kablo. İşte siz iletken bir şey alıp, anakartın arkasında o kabloların denk geldiği yeri bulup birleştireceksiniz (iletken bir şeyle dokundurun). Eğer sizde de ledler yanmıyorsa çok büyük ihtimalle çalışacaktır. İşte o gece öyle çalıştırıp bıraktım, sabah PSU'yu açıp kapattığımda düzelmişti. Şimdilik diyeceklerim bu kadar beğenirseniz sevinirim, hayırlı günler :)

Şu anki sistemim:
Ryzen 3 2200G, Asus Prime B350 Plus, XFX RX5600 XT, 2*8 GB Corsair OC 3200MHz.

Son düzenleme:

ELECTUS

80+ Silver
Darboğaz:Sa

ELECTUS

80+ Silver
Top Bottom