Bilgisayar Bileşenlerine Güncelleme Yapmak İstiyorum

mavikurt

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
10000
Merhabalar arkadaşlar. Sistemimin bilgileri şu şekilde; İşlemci: Ryzen 5 5600g APU, Ekran Kartı: Rtx 3050 8gb, Ram: 3600mhz 16GB, 1TB M2 SSD, Psu: 650 watt80+, 1080p monitör. Şuan ki sistemim bu şekilde bu sisteme ekran kartı hariç(bütçem 10bin ile kısıtlı olduğu için) nasıl bir güncelleme yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Rami yukseltmek disinda hicbirsey yapamassin.

Islemcini daha yuksek bir modele gecirmessin cunku bu neislden sonra islemci soket tipleri am5 e geciyor. Buda anakartida degismen gerekir demek.
Anakart degisiminde am5 ile ddr5 e geciliyor buda ramleride degismen gerek demek.

Ayni ramden bulip 32gb ye yjkselt .d

Rami yukseltmek disinda hicbirsey yapamassin.

Islemcini daha yuksek bir modele gecirmessin cunku bu neislden sonra islemci soket tipleri am5 e geciyor. Buda anakartida degismen gerekir demek.
Anakart degisiminde am5 ile ddr5 e geciliyor buda ramleride degismen gerek demek.

Ayni ramden bulip 32gb ye yjkselt .d
am4 destekli daha iyi işlemciler yok mu? şahsen ben apu işlemcisini çıkartıp düz bir işlemci almayı düşünüyordum mesela ryzen 5 5600 anakartım bunu desteklemez mi?

R9 serisi gibi yuksek bir seri ile guncelleyebilirsin ama o seriler vrm gereksinimi sebebiyle yine anakarti yejilemen gerekir.

Ve suanda yeni soket r5 7500f fiyatina daha gucsuz ve isinan islemciler onlar.

Tavsiyem sadece rami yukseltmen geri kalan yatirimin ddr4 de sinirli ve f/p disi olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

am4 destekli daha iyi işlemciler yok mu? şahsen ben apu işlemcisini çıkartıp düz bir işlemci almayı düşünüyordum mesela ryzen 5 5600 anakartım bunu desteklemez mi?
Duz 5600 e gecmen tabii ki daha saglikli olabklir ama aradaki performans artisi okadar az olurki bence cok umursama.
Degmez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,927
Üyeler
184,998
Son üye
serkanakahs
Geri