Neler Yeni

SİSTEMİMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
Hamza Ziya Üstün
Bütçe ne kadar? R5 5600 alınabilir. Ramler daha yüksek frekanslı alınabilir ama zaten 16gb ve satınca ddr5 alınabileceğinden ddr4 e daha devam etmezdim herhalde. Satıp yeni am5 ddr5 sistem almak daha mantıklı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
hocam oyun olarak çok net bişey diyememde genelde çoğu oyunda oluyo akıcı değilmiş gibi geliyo nadiren takılmalarda oluyo. zorlamadan kastım geçen ufak bi video editi yaptığımda baya kastı onu kastetmiştim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu kasma ve akıcı gelmeme nedeni benim tahminimce hem monitörüm kötü olduğu için akıcı gelmiyor olabilir veya harici harddisk yüzünden diyenler olmuştu
Edit yaparken kasma olmuşsa bunun muhtemel sebebi diskin veya disklerindir. Sana tavsiyem önce mümkünse PCI-e 4.0 destekli bir anakart ve PCI-e 4.0 bir SSD ile güncelleme yapman. İşlemcin veya ekran kartın kasmaya neden olacak kadar düşük değil.

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
hocam oyun olarak çok net bişey diyememde genelde çoğu oyunda oluyo akıcı değilmiş gibi geliyo nadiren takılmalarda oluyo. zorlamadan kastım geçen ufak bi video editi yaptığımda baya kastı onu kastetmiştim.

peki sistemimi nerede nasıl satabilirim 2. el piyasasını çok bilmiyorum nerden satış yapıcağımı vs.

bu kasma ve akıcı gelmeme nedeni benim tahminimce hem monitörüm kötü olduğu için akıcı gelmiyor olabilir veya harici harddisk yüzünden diyenler olmuştu
sarı sitede aktif alan satan esnaflar var büyük şehirdeysen gelip kontrol etmelerine izin ver. Pc özelliklerine yakın pclerin fiyatlarını analiz et ona göre satış fiyatı koy. Az çok araştırınca anlarsın nasıl satacağını.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mustafa Cihan Selçuk
R5 5600 alınabilir. Ramler daha yüksek frekanslı alınabilir ama zaten 16gb ve satınca ddr5 alınabileceğinden ddr4 e daha devam etmezdim herhalde. Satıp yeni am5 ddr5 sistem almak daha mantıklı.
hocam ddr5 e yükseltemezmiyim elimdeki sistemi direk ddr5e yükseltmek için ne yapmam lazım

Edit yaparken kasma olmuşsa bunun muhtemel sebebi diskin veya disklerindir. Sana tavsiyem önce mümkünse PCI-e 4.0 destekli bir anakart ve PCI-e 4.0 bir SSD ile güncelleme yapman. İşlemcin veya ekran kartın kasmaya neden olacak kadar düşük değil.
hocam peki önerebileceğiniz bi anakart varmı

Bütçe ne kadar? R5 5600 alınabilir. Ramler daha yüksek frekanslı alınabilir ama zaten 16gb ve satınca ddr5 alınabileceğinden ddr4 e daha devam etmezdim herhalde. Satıp yeni am5 ddr5 sistem almak daha mantıklı.
belli bi bütçem yok ayarlamaya çalışıcam duruma göre

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
Hamza Ziya Üstün
Anakart işlemci ram değişecek. 7500f biostar b650 ve 16gb goodram ddr5 ile aşağı yukarı 11-12 masrafı olur fiyatları artmadıysa

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mustafa Cihan Selçuk
işlemci için r5 7600 düşünmüştüm ram olarak 32gb ddr5 6000mhz bi ram bakmıştım ama anakart bilmiyorum

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
Hamza Ziya Üstün
3636TL

1811TL

5636TL

500TL

11.5k ediyor burası

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
hocam peki önerebileceğiniz bi anakart varmı
Bu bütçenize bağlı bir durum. Bütçeniz az veya yoksa Hepsiburada'da kuveyttürk kredi kartına özel 12 ay vade farksız taksit imkanı var. Ben de bununla ekran kartımı güncelledim. Yoksa bile geliriniz ne durumdadır bilmeksizin çıkartmayı denemenizi öneririm. Yıllardır böyle bir fırsat görmedim ben.

3636TL

1811TL

5636TL

500TL

11.5k ediyor burası
Abdullah'ın videoda gösterdiği parçalar ;)

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mustafa Cihan Selçuk
3636TL

1811TL

5636TL

500TL

11.5k ediyor burası
anakart mATX atmışsınız ama benim şuan kullandığım ATX ben yine atx almak isterim atx olarak önerebilceğiniz bi anakart varmıdır benzer fiyatlarda

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
Hamza Ziya Üstün
Atx olması önemli değil. Kullanım açısından hiçbir fark yok. 2 kat pahalıya gelmeye başlıyor benzer atx ler

David25

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Davut Bülbül
o kadar anlamıyorum ddr5 yapmak içn ne almam laızm

yani oyun oynarken veya herhangi böyle azcık zorlayacak şeylerde akıcılığını kaybediyor nadiren takılmalar oluyor

2. el alım yapmayı çok sevmiyorum yani o yüzden 2. el bi sistem almam diye düşünüyorum

Top Bottom