Bilgisayar boot edilirken yaşadığım sorunlar

efekoca

80+
Reaksiyon skoru
1
Öncelikle bilgisayarımda hiçbir değişiklik yapmadan, normal bir şekilde kullanıyordum. Yeniden başlatmak istediğimde MSI logo ekranı geldi ve yükleniyor işareti çıktı, 4-5 dakika bekledikten sonra zorla kapattım. Aynısı bir iki defa daha oldu ve üçüncü yapışımda onarım ekranı yükleniyor dedi. Burası biraz ilginç, çünkü onarım ekranı siyah olarak yüklendi. Hiçbir şey gözükmüyordu. BIOS'da birkaç ayar yaptıktan sonra yeniden başlatıp 5 dakika daha bekledim ve bilgisayar açıldı. Gece bir kez daha yeniden başlatmam gerekti. Bu sefer aynı sorun oldu ama 25-30 dakika kadar beklememe rağmen açılmadı. Daha sonra format için bir USB hazırladım, BIOS ekranında gerekli ayarları yapıp UEFI yazan diski birinci sıraya alarak bilgisayarı açtım ama yine aynısı oldu, (denemedim ama muhtemelen öyledir) sonsuza kadar giden bir yükleniyor ekranı var, birkaç kez yeniden başlattığımda otomatik onarım ekranı hazırlanıyor diyor ama beni siyah bir ekrana atıyor. Yani format da atamıyorum bilgisayara. Bilgisayarı açmanın tek yolu birkaç kez yeniden başlatmam, 10 dakika kadar beklemem ve şansımın yaver gitmesi gibi gözüküyor şu an için. Temiz kurulum yapacağım ama yine aynı sorun olur diye korkuyorum, ve anladığım kadarıyla sorun Windows'da değil hard diskte, işin kötü yanı bad sector taraması yapacağım program da bu arızadan dolayı açılmıyor... Sizce sorun nedir ve ne yapmamı önerirsiniz? (Cihazım laptop)

bence hiç uğraşma varsa garantiye gönder. aslında imkanın varsa başka bir disk ile dene, 2 tane ram varsa tekli tekli dene derdim ama laptopun kapağını açınca garantiden çıkma ihtimali var. o yüzden en mantıklısı hiç uğraşmadan garantiye göndermek.

bence hiç uğraşma varsa garantiye gönder. aslında imkanın varsa başka bir disk ile dene, 2 tane ram varsa tekli tekli dene derdim ama laptopun kapağını açınca garantiden çıkma ihtimali var. o yüzden en mantıklısı hiç uğraşmadan garantiye göndermek.
Maalesef garantisi biteli baya oldu, bir tık eski denebilecek bir laptop

Maalesef garantisi biteli baya oldu, bir tık eski denebilecek bir laptop
o zaman diğer dediklerimi deneyebilirsin. önce ramlerin yerini değiştirmekle başla bence. olmazsa yeni bir disk takıp ona kur windowsu.

o zaman diğer dediklerimi deneyebilirsin. önce ramlerin yerini değiştirmekle başla bence. olmazsa yeni bir disk takıp ona kur windowsu.
cevabınız için teşekkür ederim, başka bilgili arkadaşlardan da cevapları bekleyip kolaydan zora doğru hepsini tek tek deneyeceğim :)

Geri