Neler Yeni

Bilgisayar çok geç açılıyor

TheUrge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ali
1687823127194.png

var mı bir fikri olan? samsung 990 pro var bu kadar geç açılması normal değil başlangıç kısmında hiçbir şey yok neredeyse windowsu yeni yükledim

TheUrge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum yazdığımı bir okusaydın keşke başlangıçta bir şey yok diyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu ekrana nereden ulaşıyoruz.
görev yöneticisi başlangıç

@Emmree hocam daha önce bir arkadaşa yardımcı olmuşsun sanırım bios güncelleyince düzeldi yazmış arkadaş biosun son sürümü yüklü bende ona rağmen böyle oluyor var mıdır fikrin?

arkadaşlar hiç mi bilen yok ya da daha önce bu sorunla karşılaşan ya :(

Son düzenleme:

Bünyamina

80+ Platinum
dostum yazdığımı bir okusaydın keşke başlangıçta bir şey yok diyorum

görev yöneticisi başlangıç

@Emmree hocam daha önce bir arkadaşa yardımcı olmuşsun sanırım bios güncelleyince düzeldi yazmış arkadaş biosun son sürümü yüklü bende ona rağmen böyle oluyor var mıdır fikrin?

arkadaşlar hiç mi bilen yok ya da daha önce bu sorunla karşılaşan ya :(
Görev yöneticisinde başlangıç sekmesinde her şey mi etkinleştirildi yazıyor gereksiz olanları kapatabilirsen düzeleceğini düşünüyorum.
Eğer çok çok geç açılıyorsa temiz format şart olabilir ve kullandığın disk hdd ise bu geç açılmayı çok etkiler eskiyse daha fazla bu oran artar.Diğer ssd m2 gibi depolamalar da böyle bir şey oluyorsa vaadi dolmuş olabilir.

TheUrge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ali
Görev yöneticisinde başlangıç sekmesinde her şey mi etkinleştirildi yazıyor gereksiz olanları kapatabilirsen düzeleceğini düşünüyorum.
Eğer çok çok geç açılıyorsa temiz format şart olabilir ve kullandığın disk hdd ise bu geç açılmayı çok etkiler eskiyse daha fazla bu oran artar.Diğer ssd m2 gibi depolamalar da böyle bir şey oluyorsa vaadi dolmuş olabilir.
1687827426520.png
devre dışı hepsi dostum

1687827485201.png
bunlarda ssd değerlerim buyur

Bünyamina

80+ Platinum

TheUrge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ali
yukarıda yazan bios süresine kadar hemen hemen açılış ekranını görmüyorum bile direkt masaüstüne atıyor ama siyah ekranda çok bekliyorum biosum son sürüm güncel yani
Biosun güncel mi acaba
Yani ne diyebilirim ki ne kadar sürede açılıyor acaba sistemin süre tuttun mu hiç

jeff123can

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Anonim
fast boot vb açık mı ?

Ekler

• 54.png
    54.png
    1.4 KB · Hit: 44

Bünyamina

80+ Platinum
Ha birde yani aklıma geldi mantıklı mı değiş mi bilmiyorum ama bios pilini çıkarıp taksan biosun sıfırlanmış olur xmp açarsın başka bir ayara sanırım gerek yok birde böyle bir şey dene eğer tüm detayları irdelediysen.

TheUrge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ali
fast boot vb açık mı ?
fast boot yok bu anakartta bulamadım ayarlarda eski anakartımda böyle bir sorun yoktu onda fast boot açıktı 970 evo vardı bios zamanı aşırı düşüktü yeni anakarta geçtim şu anki ssd'im daha da iyi ama daha kötü bir değer var

Ha birde yani aklıma geldi mantıklı mı değiş mi bilmiyorum ama bios pilini çıkarıp taksan biosun sıfırlanmış olur xmp açarsın başka bir ayara sanırım gerek yok birde böyle bir şey dene eğer tüm detayları irdelediysen.
yaptım bunu da

Bünyamina

80+ Platinum
fast boot yok bu anakartta bulamadım ayarlarda eski anakartımda böyle bir sorun yoktu onda fast boot açıktı 970 evo vardı bios zamanı aşırı düşüktü yeni anakarta geçtim şu anki ssd'im daha da iyi ama daha kötü bir değer var

yaptım bunu da
Baya irdelemişsin . Tek çare anakartı mı değişmek acaba ?

Top Bottom