- Konu Sahibi Konu Sahibi
default ayarlara nasıl alacağım bios uBIOS' u dediğim gibi Default ayarlara alın. Tekrar deneyin.
default ayarlara nasıl alacağım bios uBIOS' u dediğim gibi Default ayarlara alın. Tekrar deneyin.
Dediğiniz gibi yaptım varsayılana getirdim halen açılışta yanmaya devam ediyor vga ışığı beyaz bir şekildeBIOS'a girince görürsünüz. Genelde F6 kısayoludur. EXIT kısmında oluyor. Default settings diye belirtir.
Öyle bir şey yok lütfen bilmeden sallamayalım benim sistem de DDR5 üstelik laptop ama canavar gibi 20 saniye bile sürmüyor 10-15 saniyede açılıyor.DDR 5 sistemler öyle malesef
hocam DDR5 le alakası yok benim sistem de DDR5 15 saniyede açılıyor siz @Byte kardeşimin dediği şeyleri yapmaya devam edin.Son sürüm Bios yükledim yüklendi.biosu yükledikten sonra sistem kendini yeniden başlatınca uzun süre açılmadı ekran ardından ekran geldi kontrol ettim güncellenmişti bios.Ardından bilgisayarı yeniden başlattığımda anakartta beyaz bi ışıkta takılı kaldı ekran gelmedi hiçbir şekilde.Güç düğmesinin yanındaki reset tuşuna bastığımda açıldı bilgisayar 2 -3 sefer sorun neyden kaynaklı anlayamadım.Şu an açılmıyor kırmızı ve turuncu bi ışık yanıyor anakartta sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:
Düzeltme: şu an bilgisayarı açtığımda anakartta vga olan kısım beyaz ışık olarak yanıyor ve açmıyor bilgisayarı.Fakat reset tuşuna bastığım zaman bilgisayarı açabiliyorum vga ışığının beyaz yanması neden oluyor?
Hocam görev yöneticisinden baktım ram lerin 1 tanesini algılıyordu 2 sinide çıkarıp tam olarak oturttum şu an ama bu sefer dram ve cpu ışııkları yanıyor ve hiçbir şekilde görüntü vermiyor bi tarafı çözüyorum başka bi yer çıkıyo karşımaÖyle bir şey yok lütfen bilmeden sallamayalım benim sistem de DDR5 üstelik laptop ama canavar gibi 20 saniye bile sürmüyor 10-15 saniyede açılıyor.
hocam DDR5 le alakası yok benim sistem de DDR5 15 saniyede açılıyor siz @Byte kardeşimin dediği şeyleri yapmaya devam edin.
Ram işini tamamen hallettim fakat bu vga ışığı ısrarla yanmaya devam ediyor sadece reset açınca açılıyor.ekran kartıyla ilgili bir sorun olabilir diye düşündüm fakat öyle olsa reset atınca da ekran vermezdi sanırımHocam görev yöneticisinden baktım ram lerin 1 tanesini algılıyordu 2 sinide çıkarıp tam olarak oturttum şu an ama bu sefer dram ve cpu ışııkları yanıyor ve hiçbir şekilde görüntü vermiyor bi tarafı çözüyorum başka bi yer çıkıyo karşımaram
Acaba biosun yeni güncellemesinden kaynaklı bi durum olabilir mi ondan sonra vga ışığı beyaz yanmaya başladı çünküHocam görev yöneticisinden baktım ram lerin 1 tanesini algılıyordu 2 sinide çıkarıp tam olarak oturttum şu an ama bu sefer dram ve cpu ışııkları yanıyor ve hiçbir şekilde görüntü vermiyor bi tarafı çözüyorum başka bi yer çıkıyo karşıma
Ram işini tamamen hallettim fakat bu vga ışığı ısrarla yanmaya devam ediyor sadece reset açınca açılıyor.ekran kartıyla ilgili bir sorun olabilir diye düşündüm fakat öyle olsa reset atınca da ekran vermezdi sanırım
Şu 2 si böyle mi olsun hocamGüzel kardeşim gir bios ekranına f9 a bas arama kısmına oraya restore yaz sana 2 tane memory context restore çıkacak bunların ikisini de enable yap sorunun yüzde 99 çözülecektir
tamam kardeşim sen daha iyisini biliyorsunÖyle bir şey yok lütfen bilmeden sallamayalım benim sistem de DDR5 üstelik laptop ama canavar gibi 20 saniye bile sürmüyor 10-15 saniyede açılıyor.
hocam DDR5 le alakası yok benim sistem de DDR5 15 saniyede açılıyor siz @Byte kardeşimin dediği şeyleri yapmaya devam edin.
Bende restore yazınca o memory context restore den 2 tane çıkıyordu sende 2 çıkıyorsa 1 tanesini enablr yap diğerini elleme onu bilmiyorumŞu 2 si böyle mi olsun hocam
YouTube DDR5 sistem geç açılma çözüm yazarsan bulabilirsin vir dünya video var aynı şeyi anlatanŞu 2 si böyle mi olsun hocam
Hocam vga ile ilgili sıkıntı çözülmedi garantiye verdim bugün servisteki arkadaşta disk doluluğundan geç açılması normal dediBende restore yazınca o memory context restore den 2 tane çıkıyordu sende 2 çıkıyorsa 1 tanesini enablr yap diğerini elleme onu bilmiyorum
YouTube DDR5 sistem geç açılma çözüm yazarsan bulabilirsin vir dünya video var aynı şeyi anlatan
O dönemler geçti hocam. 12-15 saniyelere düştü açılma hızları.DDR 5 sistemler öyle malesef
Al işte böylesiniz haksız olunca hemen zorunuza gidiyor ve velet velet hareketler yapıyorsunuz ah forumun yaş ortalaması keşke biraz artsa...tamam kardeşim sen daha iyisini biliyorsun