Bilgisayar formatlamama rağmen takılıp duruyor lütfen yardım

polo 1.4 tdi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
433
1,5 yıl önce incehesaptan hazır sistem almıştım. sistem şu şekilde: asus dual 4060, ryzen 5 5600, asus prime a520m-k 512gb teammp m2 ssd 600w hiperzoe kasa ve psu.
4-5 gündür bu takılma sorununu yaşıyorum. masaüstünde dosyalarda dolanırken mouse ve ekran sürekli takılıyor. chipset güncelledim ddu ile gpu driverlarını silip tekrar yükledim sonrasında hiç biri olmayınca direkt format attım. format atmadan önce bazen bilgisayar açıldıktan 5 dk sonra kendi kendine restart atıyordu. olay örgüsüne baktığımda restart attığı vakit Kernel-Power 41 hatasını gördüm sanırım voltaj dalgalanması olmuş. format atmama rağmen aynı sorun hala var. biosu format atmadan önce güncellemiştim. şimdi sadece gpu driveri güncel. tekrardan takıldığı için birazdan chipset driverlerini vs. de kuracağım. çözümü nedir?

birde 1 haftalığına bilgisayarı kutusuna kaldırmıştım ve ekran kartını çıkarmıştım. 1 hafta sonra kasayı tekrar kurunca bu sorunlar baş gösterdi. belki sorun burdadır.

Kasayı sarstıysan disk bozulabilir. Disk sağlığını denetle.

Kasayı sarstıysan disk bozulabilir. Disk sağlığını denetle.
disk dediğiniz m2 ssd. fiziksel herhangibir disk yok ama yinede sonuçları paylaşayım. ve kasayı sarsmadım hiç bir şekilde çok dikkatliydim kutusuna koyup çıkarırken.
1771517296317-webp.908410

Ekler

• 1771517296317.webp
    1771517296317.webp
    53 KB · Hit: 48
Disk durumu iyi.
Belki kaldırdığın yerde nem almıştır. Zamanla düzelmesi gerekir.

Geri