Bilgisayar Açılmıyor: Sorun Anakart mı?

Reaksiyon skoru
2
Bilgisayarı çalıştırdığımda ışıklar 1sn yanıp sonrasında sönüyordu ve bilgisayarım açılmadı. Sorunun anakartta olabileceğinden kaynaklı garantiye yolladım ve iade ile sonuçlandı. Sonrasında yeni anakart aldım, bugün geldi ve taktım. Çalıştırmayı denediğimde ise güç kaynağının şalterini açtığımda ilk videodaki gibi yanıp sonrasında söndü, bilgisayarı açtığımda ise 2. Videodaki gibi ramler yanıp fanlar dönmeye devam ediyor fakat ne görüntü ne de bir hareketlenme var. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Acaba bir önceki anakart işlemciyi de yanında mı götürdü veya güç kaynağında mı sıkıntı var yardımcı olur musunuz?
İlk video: https://streamable.com/shc0vt
İkinci video: https://streamable.com/5cu5xi

elinde farklı bi işlemci yada farklı bi psu varsa daha doğru değerlendirme yapılır alttaki fanlarda dönmüyo gördüğüm kadarıyla işlemci olsa onlarda dönerdi sadece ekran gelmezdi, bütün kablo giriş ve çıkış tarafları doğru değil mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

psu kac w dostum
psu nun W değeri 300W olsa bile pc yi açar W değeriyle ilgili değil

kabloların psuya giriş ve ekipmanlara giriş tarafları oluyor diye biliyorum yanlış değilsem bütün kabloları söküp tekrar kontrol ederek takarsanız daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

elinde farklı bi işlemci yada farklı bi psu varsa daha doğru değerlendirme yapılır alttaki fanlarda dönmüyo gördüğüm kadarıyla işlemci olsa onlarda dönerdi sadece ekran gelmezdi, bütün kablo giriş ve çıkış tarafları doğru değil mi?

kabloların psuya giriş ve ekipmanlara giriş tarafları oluyor diye biliyorum yanlış değilsem bütün kabloları söküp tekrar kontrol ederek takarsanız daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
300w olsa bile nası acıcak 5070i besler mi sence ekran kartındaki pinlerden kaynaklı olabilir

Her şeyi çıkartıp uzay montaja döneceğim şimdi.
Alttaki fanlar dönmüyor sadece öndeki arkadaki ve işlemci soğutucunun fanları dönüyor. Çok kablo olduğu için alttaki fanların kablosunu görmeyip takmamış olabilirim emin değilim.
Dediğini yapacağım birazdan tek tek uzay montajda. Düzelmezse sorun sizce psuda mı?

Ekler

• 67198.webp
    67198.webp
    298.6 KB · Hit: 11
cpu kablosu yerine pcıe kablosu takılmış olabilir kart cpuyu başlatamıyor. o kablolar hep karıştırılıyor montajı siz mi yaptınız?

yeni montaj yapıldıysa ve bu hata veriyorsa psu sıkıntılı değildir. anakart arıza ışığı zaten söylüyor ne olduğunu olası senaryoda

- kablo bağlantısı (tam yerine otursun)
- anakart değiştiği için anakart donanımları tarar ve ram training ile birlikte sistemi tanır bazen 2-3 bazen 10 dakika kadar bile sürebilir sistemi başlatınca açılmıyor diye direkt enerjisini mi kestiniz yoksa sistem parçalarını tanıması için fırsat verdiniz mi?
- cmos reset yapılması gerekebilir veya usb flash özelliği varsa anakartın sitesinden biosu indirip yazabilirsiniz. bazı anakartlar eski bios ile geldiğinde güncel bios kullanan işlemciler bu anakartlara geçtiğinde tanıma sorunları oluyor.
- hepsi yapıldı yine aynı ise ramleri tek tek takmayı deneyin.
- son çare olarak tüm elektrik bağlantısını kesip statiği boşaltın power tuşunu 15-20 sn 2-3 kez tıklayın. sonrasında psu tuşunu açın ve elektrik verin.

kısacası anakartta arıza olup olmadığını anlamak için bu noktaların sakin biçimde test edilmesi gerekir.

benim tahminimce training yaparken gücü kesmiş ve yeniden başlatmaya calısmıssınız? bunu yapmayın o şekilde 10-15 dakika kadar beklesin.
sonrasında bios güncellemesi atar tekrar denersiniz.

bir de soracağım sadece anakart mı değişti? bu senaryo sadece anakart değiştiyseniz geçerli.

ek olarak bios güncellemesi atmasanız bile cmos pilini çıkarıp taktığınızda da cpu sıfırdan algılamaya çalışabilir. bunu da deneyin

yeni montaj yapıldıysa ve bu hata veriyorsa psu sıkıntılı değildir. anakart arıza ışığı zaten söylüyor ne olduğunu olası senaryoda

- kablo bağlantısı (tam yerine otursun)
- anakart değiştiği için anakart donanımları tarar ve ram training ile birlikte sistemi tanır bazen 2-3 bazen 10 dakika kadar bile sürebilir sistemi başlatınca açılmıyor diye direkt enerjisini mi kestiniz yoksa sistem parçalarını tanıması için fırsat verdiniz mi?
- cmos reset yapılması gerekebilir veya usb flash özelliği varsa anakartın sitesinden biosu indirip yazabilirsiniz. bazı anakartlar eski bios ile geldiğinde güncel bios kullanan işlemciler bu anakartlara geçtiğinde tanıma sorunları oluyor.
- hepsi yapıldı yine aynı ise ramleri tek tek takmayı deneyin.
- son çare olarak tüm elektrik bağlantısını kesip statiği boşaltın power tuşunu 15-20 sn 2-3 kez tıklayın. sonrasında psu tuşunu açın ve elektrik verin.

kısacası anakartta arıza olup olmadığını anlamak için bu noktaların sakin biçimde test edilmesi gerekir.

benim tahminimce training yaparken gücü kesmiş ve yeniden başlatmaya calısmıssınız? bunu yapmayın o şekilde 10-15 dakika kadar beklesin.
sonrasında bios güncellemesi atar tekrar denersiniz.

bir de soracağım sadece anakart mı değişti? bu senaryo sadece anakart değiştiyseniz geçerli.

ek olarak bios güncellemesi atmasanız bile cmos pilini çıkarıp taktığınızda da cpu sıfırdan algılamaya çalışabilir. bunu da deneyin
Şu an tekrar denedim uzay montajda hocam yaşadıklarımı anlatıyorum.

-Kabloların tam yerine oturduğundan emin oldum
-10 dakika bekledim
-cmos reset denedim
-ramler denedim
-statik elektriği denedim

Sadece anakart değiştim.
Açıkçası çok moralim bozuk şu an. Sorunun neyde olduğunu bilmiyorum, daha önce benzer bir sorun yaşayan var mı acaba.
Siz de tahmin veya bundan sonra ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz

Video: https://streamable.com/njvfuc

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,490
Üyeler
199,809
Son üye
emiro6

Geri