Neler Yeni

Bilgisayar Hiçbir Şekilde Açılmıyor

Cudam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Cudam
Selamlar. Bugüne kadar sorunsuz kullandığım sistemimde hata almaya başladım. Anakartım Gigabyte Z390 Aorus Master. İşlemcim İ9 9900K. Ramlar dörtlü kit. Corsair Vengeance. 4x8 32 GB 3000 Mhz.

Bios güncellemesi vardı onu yaptım. Daha sonra XMP profilini açmak istedim ve CPU overclok kısmını da aktif ettim. Sonraasında Mavi ekran verdi. Tekrar BIOS ekranına göndüm bu sefer ramleri 2666 Mhz denemek istedim. CPU overclok kısmını da varsayılana getirdim.

Bu ayarlar sonrası bilgisayar açılmıyor. Ramleri söktüm, yer değiştirdim. Olmadı. Bios pilini söktüm, bekledim. Düzelmedi. Tüm usb bağlantılarını da kestim yine düzelmedi. Anakartın arkasında cmos tuşu var. Onu da denedim. Yine olmadı. Fanlar dönüyor, yanıyor. Ancak güç tuşuna bastığımda anakartta görsellerini eklediğim kısımlarda ışık yanıyor ve anında kapanıyor. Bilgili dostlarımızdan tavsiye bekliyorum.

Ekler

• IMG_1773.jpeg
    IMG_1773.jpeg
    231.4 KB · Hit: 10
  • IMG_1772.jpg
    IMG_1772.jpg
    348.7 KB · Hit: 11
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Emre Bal ŞAHİN
Sistemin açılmaması büyük ihtimalle BIOS ayarlarından kaynaklanıyor. CMOS sıfırlamasını doğru yaptığınızdan emin olun: Anakartın fişini çekip CMOS pilini çıkararak 5-10 dakika bekleyin, ardından tekrar takın. Eğer düzelmezse, RAM’leri tek tek deneyerek sistemi başlatmayı deneyin. Ayrıca, BIOS flaşlama özelliği varsa anakarta uygun BIOS sürümünü USB üzerinden tekrar yükleyebilirsiniz. Sorun devam ederse güç kaynağını da kontrol etmenizi öneririm.

Cudam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Cudam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olmadı maalesef. Bilgisayarda anakartında sürekli olarak cpu kırmızı ışığı yanıyor. Sonrasında Bios kısmında sarı led yanıyor ve açılmıyor. Kapatıyor kendini

Top Bottom