Neler Yeni

bilgisayar ile işiniz bitinince fişini çekiyormusnuz

Kutlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Kutluhan
Genelde ben akşam PC'den kalkıyor oluyorum, gece elektrik gidip gelirse sıkıntı olur diye çekiyorum, ondan :D.
dışarı cıkacağın zaman da mı aynı şeyi yapıyorsun bir de fişini çekmek neden zarearlı olsun ki

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,924
İsim
Metehan Akyalı
mesela gece uyucaksın arkasından kapattın gece yüksek elektrilik akımı geidi PSU dan geçer mi
Akımın gücü ve şiddetine bağlı. Çok net bir şey diyemem. Geçedebilir geçmeyede bilir.
Ama bu bi yıldırımsa sizin binanıza vurduysa bence net geçer ve sisteme oldukça büyük bir zararı olur.
valla bizim binada ve bölgedeki tüm elektrik hatları yerin altından geçiyor. şundan eminim. 2019 hazirandan beri hiç kesinti yaşamadım.
O kadar iyi bir altyapı varsa kapamaya gerek yok. Ama ben olsam kapatırım +1 güvenlik iyidir.

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege
ben çekmiyorum çünkü bilgisayar çalışmazken yine de anakarta güç gittiği için telefonumu oradan şarj ediyorum. en sıkıntılı ve gergin an ise klavye veya mouse'a dokunmamaya çalışmak. klavyeye dokunduğum an güç gidiyor. ışıklar yanıyor. mouse'u da hareket ettirince değil ama tuşa basınca ışığı yanıyor. ve kapatmak için pcyi açıp tekrar kapatmam gerekiyor. söylerken bile gerildim.
onu kapaybiliyorsun güç seçeneklerinden

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben çekiyorum :D.
@Rambo_87 hocamız fişini çekmenin ömrünü şöyle bi' %5 azaltabileceğini söyledi.
Yaptığınız açıklamayı bir daha yapar mısınız size zahmet? Nedir bunun zararları?
Reis böyle kisa anlatim.
aslinda hic bi problem olmaz.
lakin Elektronik icindeki ürünler sabit voltaj yükledinde ve o voltaj 230 v hep stabil kalirsa, icindeki ürün hep ayni seviyede kalir.
yani magnetic field bi kere kurulmus ve Elektronik artik düzeltmesine gerek yok.
eh sen simdi 230 voltaj ver ve sonra priz cek ve tak veya yine aynisini günde 10 kere yap. Bilkine bu icindeki ürün hep stabil 230 volt modus duruma gecmek istiyor. Ayni araba motoru gibi düsün.
ac kapat ve kontact zarar olur ve icindeki zylinder😂 yani motor yag iniyor ve actimda yine cikiyor zylinder bölgesine.Aynisi Elektronik öyle. Zaten pc kapatinda tek 230 volt akim var.
O nedenle birakin böyle kalsin. Ben hic priz cekmem

Kutlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Kutluhan
Reis böyle kisa anlatim.
aslinda hic bi problem olmaz.
lakin Elektronik icindeki ürünler sabit voltaj yükledinde ve o voltaj 230 v hep stabil kalirsa, icindeki ürün hep ayni seviyede kalir.
yani magnetic field bi kere kurulmus ve Elektronik artik düzeltmesine gerek yok.
eh sen simdi 230 voltaj ver ve sonra priz cek ve tak veya yine aynisini günde 10 kere yap. Bilkine bu icindeki ürün hep stabil 230 volt modus duruma gecmek istiyor. Ayni araba motoru gibi düsün.
ac kapat ve kontact zarar olur ve icindeki zylinder😂 yani motor yag iniyor ve actimda yine cikiyor zylinder bölgesine.Aynisi Elektronik öyle. Zaten PC kapatinda tek 230 volt akim var.
O nedenle birakin böyle kalsin. Ben hic priz cekmem
psu yu mu kapatıyorsun

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
PC korumalı prize bağlı olduğu için tuşunu kapatıyorum sadece.Onun dışında fişte kullanmadığım bir ürünü bırakmam.Benimki küçük de olsa tasarruf için.

TumHam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
isim soyisim
düğmeli prizim var pc kapanınca düğmeyi kapatıp devam ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular