Bilgisayar İşlemci(CPU) Sanallaştırma Nedir?

Yusufak0

80+
Reaksiyon skoru
72
Arkadaşlar sanallaştırma hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Benim PC COD Warzone gibi oyunlarda düşük FPS alıyor. Acaba bu sanallaştırma denilen işlemi uygularsam daha mı hızlanır.
Yararlarını ve Zararlarını Soruyorum
Anakart: msi a320m a pro
İşlemci: ryzen 3 1200

Sanallaştırma ilk kez duyuyorum bilen biri aydınlatsın 🙂

Sanallaştırma ilk kez duyuyorum bilen biri aydınlatsın 🙂
bende arkadaşımdan duydum valla daha bugün normalde 4 çekirdek olan işlemcim 8 çekirdek gibi performans vericekmiş
ama dedim bilmeden yapmayayım

bende arkadaşımdan duydum valla daha bugün normalde 4 çekirdek olan işlemcim 8 çekirdek gibi performans vericekmiş
İlginç zannetmiyorum öyle bir şey olduğunu ama bakalım.

görev yöneticisinden bakılıyor aç görev yöneticisini performansa gir orda bulursun sanallaştırma gözüküyor kapalı diye
O emulator oyunlar için performans sağlıyor diye biliyorum

Öyle bir imkan yok. Seninki 4C4T bir işlemci 8T olsaydı sanallaştırmayı açıp bu farkı görürdün ama 4T yani sanallaştırma yok.

Benim PC COD Warzone gibi oyunlarda düşük FPS alıyor. Acaba bu sanallaştırma denilen işlemi uygularsam daha mı hızlanır.
knk emulatör lerde işe yarıyor bluestack falan açarken çıkıyo ekranda

İşlemcinin emulatörlere daha iyi uyum sağlaması ve oyunlarda daha iyi performans vermesi için

Sanallaştırma onla alakalı değil emülatör gibi olaylarda sanallaştırma yapar yani sanal bir sistem kurar emülatör lerde Android için senin PC donanımlarindan sanal bir Android sistem kurar aktif etmek kapatmak FPS e etki etmez

Öyle bir imkan yok. Seninki 4C4T bir işlemci 8T olsaydı sanallaştırmayı açıp bu farkı görürdün ama 4T yani sanallaştırma yok.
hocam konu biraz ölmüş ama benim işlemcim i3 10100f sanallaştırma destekliyor gözüküyor ama bios ayarlarında bir türlü bulamadım yardımcı olur musunuz

hocam konu biraz ölmüş ama benim işlemcim i3 10100f sanallaştırma destekliyor gözüküyor ama bios ayarlarında bir türlü bulamadım yardımcı olur musunuz
Virtualization ya da Intel VT-x diye bir ayar olması lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Intel bir CPU/SoC ise Intel VT-x, AMD bir CPU/SoC ise AMD-V adlı bir teknolojidir. Amacı sanal makine (VM) yazılımları (Hypervisor) için donanımı kullanarak verimli şekilde kullanmaktır. Bu dediğimi QEMU kurup (KVM olmayan sürüm yada KVM'li) TCG ile bir VM kullanırsanız anlarsınız ne kadar önemli olduğunu.

Geri