Yardım Bilgisayar kendi kendine kapanıyor

YankıÖzkan

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
309
Lenovo LOQ RTX 5060 İ7-13650HX modeli. Minidump dosyasını paylaşıyorum. Anlayanlar yardımcı olabilir mi? Sınavdayken kaç kere kapandı bilgisayar baya sorun yaşattı yani bize. Fişe takılıydı.
@Emre Zengin hocam zahmet olmazsa bakabilir misin müsaitsen?

storport.sys hatası var reis bi ssd ölmüş olabilir CrystalDiskInfo diskten filan onun bir sağlığına bak oradan belli olur zaten sağlık yükseksede bi temizleyip sata girişini değiştirmende çözebilir bi dene olmazsa tekrar yazarsın hocam

storport.sys hatası var reis bi ssd ölmüş olabilir CrystalDiskInfo diskten filan onun bir sağlığına bak oradan belli olur zaten sağlık yükseksede bi temizleyip sata girişini değiştirmende çözebilir bi dene olmazsa tekrar yazarsın hocam
Teşekkürler hocam cevap için, laptop 1 yıllık neredeyse. SSD takviyesi yapılmadı içinde geldiği ssd ile kullanıyorduk bu kadar çabuk ömrü tükenmemiştir sanmıyorum ama crystaldiskinfo'dan bakıp ekran görüntülerini atarım size gün içinde sağ olun

Lenovo LOQ RTX 5060 İ7-13650HX modeli. Minidump dosyasını paylaşıyorum. Anlayanlar yardımcı olabilir mi? Sınavdayken kaç kere kapandı bilgisayar baya sorun yaşattı yani bize. Fişe takılıydı.

CrystalDiskInfo değerlerinde sorun yoksa:
Lenovo Vantage ile sürücüleri ve varsa ssd firmware güncellensin.
Güç Seçenekleri: Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Değiştir > Gelişmiş Güç Ayarları yolundan "Sabit diski kapatmak için beklenecek süre" kısmını 0 (Hiçbir zaman) yap.

Teşekkürler hocam cevap için, laptop 1 yıllık neredeyse. SSD takviyesi yapılmadı içinde geldiği ssd ile kullanıyorduk bu kadar çabuk ömrü tükenmemiştir sanmıyorum ama crystaldiskinfo'dan bakıp ekran görüntülerini atarım size gün içinde sağ olun
tamamdır hocam bekliyorum yani belki dosyalarda bi hatada olabilir yada laptop düştüyse yada başka bir şey olduysa temazsızlık yada başka bir sorunda olabilir içini açıpta kontrol edersen iyi olur eğer crystalda sağlıklı çıkarsa birde sata ssd ise kablo çıkabiliyor arada

CrystalDiskInfo değerlerinde sorun yoksa:
Lenovo Vantage ile sürücüleri ve varsa ssd firmware güncellensin.
Güç Seçenekleri: Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Değiştir > Gelişmiş Güç Ayarları yolundan "Sabit diski kapatmak için beklenecek süre" kısmını 0 (Hiçbir zaman) yap.
Lenovo vantage'den kontrol ettik güncel, ssd firmware nasıl güncellerim bilmiyorum. dediklerinizi yapıp dönüş yapacağım.

Bilgisayar şarja takılıyken buradan https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/...=BIOS&id=5AC6A815-321D-440E-8833-B07A93E0428C BIOS Update yazanı indirip BIOS'u güncelleyin bakalım.

BIOS güncellemesinden sonra bu dediğim şekilde NVIDIA ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrardan kurun bakalım:
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/266163/) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.

selam öncelikle bazı dosyalar eksik ve ya bozuk olabilir çok zorlanmadan yapman gerekenler var
adım 1: cmd'i yönetici olarak çalıştır ve ardından bu komutu yaz sfc /SCANNOW entere bas ve bir süre bekle yüzdelik dolana kadar bu kod sistemdeki bozuk ve ya olmayan önemli dosyaları bulup indirip düzeltiyor
adım 2:sfc /SCANNOW yaptıktan sonra sfc /VERIFYONLY kodunu gir bu da sistemdeki dosyaları doğrulayıp onaylıyor ardından sistemi yeniden başlatın sorunuz büyük ihtimal çözülecektir indirilen dosyalar güncelleme almazsa yada indirilen dosya başka bir dosyala çakışabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,499
Üyeler
192,383
Son üye
Havalikedi
Geri