Çözüldü✓ Bilgisayar kendini resetliyor

Reaksiyon skoru
21
Ben yeni bir bilgisayar topladım parçalar şu şekilde

Ryzen 7 5800x
Msi mag x570 tomahawk WiFi
Asus rog strix 3070ti
Ddr4 3200 mhz 2×8 ram

Şimdi dostlar flash bios yükledim güncelledim Windowsu yükledim hersey guzel ama şuan bilgisayarı acıyorum Chrome ye giriyorum bilgisayar kendini resetliyor yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen.

Öncelikle güç bağlantısını kesip tüm parçaları ve kabloları tek tek kontrol ederek yerine oturduğundan emin olun. İşlemci soğutucusunu yerine tam oturmuş olması gerekiyor. Hardware Monitör yazılımını kurabilirseniz parçaların sıcaklık değerlerini atın. Yazılımı kuramazsanız BIOS üzerinden parçaların sıcaklık değerlerine bakarak bizimle paylaşın.

20220404_200952.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle güç bağlantısını kesip tüm parçaları ve kabloları tek tek kontrol ederek yerine oturduğundan emin olun. İşlemci soğutucusunu yerine tam oturmuş olması gerekiyor. Hardware Monitör yazılımını kurabilirseniz parçaların sıcaklık değerlerini atın. Yazılımı kuramazsanız BIOS üzerinden parçaların sıcaklık değerlerine bakarak bizimle paylaşın.
Resim olarak paylaştım hocam

BIOS'ta bir sorun gözükmüyor. Hardware Monitör programını kurabilirseniz birde oradan sıcaklıklara bakalım. Chrome yerine başka bir program açınca da mı reset atıyor?
Denemedim ama edge ile indire bilirsem bakayım hocam

Denedim aynı şekilde reset atıyor sıvı soğutma pompası çalışmıyor olabilir mi hocam

Denedim aynı şekilde reset atıyor sıvı soğutma pompası çalışmıyor olabilir mi hocam
Olabilir hocam çünkü bu tarz şeylerde genelde sistem ufak bir yüke girse dahi soğutma tam sağlanmadığı için işlemci aniden ısınmaya başlıyor ve yüksek sıcaklığa gelince sistem reset atıyor. Pompayı tekrar kontrol edin. İşlemciye düzgün oturması gerek.

Olabilir hocam çünkü bu tarz şeylerde genelde sistem ufak bir yüke girse dahi soğutma tam sağlanmadığı için işlemci aniden ısınmaya başlıyor ve yüksek sıcaklığa gelince sistem reset atıyor. Pompayı tekrar kontrol edin. İşlemciye düzgün oturması gerek.
Hocam soktum baktım termal macun yayılmış yapışıyor sadece çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacağız bunun

Ekran kartı fanları çalışmıyor acaba ondan kaynaklanıyor olabilir mi peki reset atınca bir süre çalışıyor sonra duruyor baktım birazda ısınmış

Hala aynı problem devam ediyor dostlar bilgi sahibi arkadaş varsa yardımına ihtiyacım var

Son düzenleme:
Ekran kartı fanları zaten sistem boştayken çalışmıyor genelde 45 dereceden sonra dönmeye başlıyor. Bazı kartlarda 60 derece. Sıvı Soğutmanın fanları düzgün çalışıyor mu?

Ekran kartı fanları zaten sistem boştayken çalışmıyor genelde 45 dereceden sonra dönmeye başlıyor. Bazı kartlarda 60 derece. Sıvı Soğutmanın fanları düzgün çalışıyor mu?
PSU da sorun olabilir mi veya ramlerde fln
Hocam bios guncelledim Windows 10 kurdum yani psudan zor bu arada psu da sıfır 850w 80+ gold msi psu

Sorun hala devam ediyor anlamış değilim

Sıvı soğutucu pompası ve fanları çalışıyor
Bios flash ile güncellendi
W10 kuruldu

Edge den choromeyi indirdim ardından sistem sürekli reset atmaya basladi

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,874