Gram Altın 6350₺'ye Düştü! Düşüş Devam Ediyor.

Reaksiyon skoru
26
Düşüş hala devam ediyor 6000₺ altına gerilermi sizce? 7600₺ den almiştim 10 gram :(

205302.webp

Evlenmek için yılbaşından önce aracı satıp bilezik yapmıştım nişanlıma. 2020 model 1.0tce maviş bir cliom vardı. 350-400bin tl kar ediyordum 2 ay öncesine kadar nereden bileyim yeniden alış yerlerime yaklaşacağını. Fiziksel olarak bile kısa vadede kar etmeyi sağladı şu altın işi .

Savaş devam ettikçe körfez ülkeleri altın satıyor. Bizdeki yatırımcıların en büyük hatası, bir maden ya da döviz yükseldiği zaman yükseliyor diye ona yönelip tepe noktasından satın almak.

Bu sene altından eli ayağı çekmek lazım balon oldu. Biraz hisse ve yatırım fonu alınabilir. Altın ve gümüşede birer gram kademeli şekilde ekleme yapılabilir.

Korfez ulkeleri satisa devam ediyor petrol almak icin dolara geçiyorlar. Abd iran arasinda sulh saglanmadigi surece dusmeye devam eder. Sulh saglaninca kökler gider. YTD

Düşüş hala devam ediyor 6000₺ altına gerilermi sizce? 7600₺ den almiştim 10 gram :(

Alıntıyı görüntüle
Ekonominin temel kuralı, fazla yükselen şeyler illaki üzerindeki fazlalığı atar. Uzun vadeli aldıysan panik yapmana gerek yok illaki bir ara yükselir ama bir süre düşüş bekliyorum.

Düşüşün devam edeceğini tahmin ediyorum. 6k görür hatta 5500 bile görebilir.
Tabii net bir şey yok.

Altın gergin ortamı sever, hem fiziki hem ticaret savaşıni sever. Her zaman güvenli limandır algısı bu savaş için tam geçerli değil. Burada iş petrolden dolayı para yön değiştiriyor. Para sadece altindan değil kriptodan da çok hacimli çıkışlar mevcut.
Eğer ki bu savaş bu şekilde devam ederse malesef petrolden dolayı altinda ve kriptoda düşüş devam eder.

kırması gereken düşüş trendini 3 kere kırmayı denedi ama kıramadı önce hürmüz sonra savaş gündemi çözülmedikçe yatay devam edecek gibi duruyor bence ons altın 4000 dolar altına indirmezler gibi. Gündem değişince ne kadar tepki vereceği de belirsiz
Döviz kurunu unutmayın en az 1.5 yıldır faizle baskılanıyor
Duygusal davranmayıp ocakta ya da martta altından çıkmak gerekiyordu maalesef ben de çıkamadım yine de halen aşırı düştüğünü düşünmüyorum nasıl 1 yılda 2 ye katladıysa ertesi yılda %15 de düşebilir başka emtia olsa çoktan daha fazla satış yemişti

9 dakika sonra citigroup benimle aynı fikri paylaştı :D
1780930630758.webp

Son düzenleme:
Geri