Neler Yeni

Bilgisayar kullanımı esnasında elektrik gitti

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Arkadaşlar bugün bilgisayar başında iken elektrik gitti aniden kapandı bilgisayar. Daha sonra 1 saat geçti aradan elektrik geldi ben bilgisayarı açtım tam kullanıyordum ki gene gitti.
Şuan sanırım yeni gelebildi elektrik.
Bilgisayara veya PSU'ya herhangi bir zarar vermiş midir?
Sistem: Gamegaraj Aquaris 5AN yani Gamegaraj PSU var.

En İyi Cevap
Çok yüksek ihtimalle herhangi bir sorun olmamıştır.
Şimdiye kadar hiç bir yerde elektrik kesintisi yüzünden sistemindeki herhangi bir parçası zarar görene rastlamadım.
Güç kaynağı ne kadar kötü olursa olsun standart bir elektrik kesintisiyle zarar görme ihtimali çok düşüktür.
Anormal elektrik kesintilerini bu ihtimaller içerisine katmıyorum.
Mesela bizim mahalledeki genel trafoda bir sorun olmuştu ve tüm evlerde bir anda elektrik kesilmişti.
Bir çok evde bozulan aletler (buz dolabı, çamaşır makinesi, televizyon...) oldu. Benim de güç kaynağım bozulmuştu.
Ancak dediğim gibi bu tarz anormal bir olay olmadığı sürece pek de korkmaya gerek yok.

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Şimdiye kadar hiç bir yerde elektrik kesintisi yüzünden sistemindeki herhangi bir parçası zarar görene rastlamadım.
Güç kaynağı ne kadar kötü olursa olsun standart bir elektrik kesintisiyle zarar görme ihtimali çok düşüktür.
Mesela bizim mahalledeki genel trafoda bir sorun olmuştu ve tüm evlerde bir anda elektrik kesilmişti.
Bir çok evde bozulan aletler (buz dolabı, çamaşır makinesi, televizyon...) oldu. Benim de güç kaynağım bozulmuştu.
Ancak dediğim gibi bu tarz anormal bir olay olmadığı sürece pek de korkmaya gerek yok.
Teşekkürler sıkıntısız açıldı bilgisayar umarım ilerleyen vakitlerde bir sıkıntı ile karşılaşmam.

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Yoo. Tam olarak bu olayda çıkmıyor, her kalitesiz psu elektrik kesintisinde patlayacak diye bir şey yok.
Oda doğru.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha iyi bir açıklama gelmez ise en iyi cevap senindir.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Arkadaşlar bugün bilgisayar başında iken elektrik gitti aniden kapandı bilgisayar. Daha sonra 1 saat geçti aradan elektrik geldi ben bilgisayarı açtım tam kullanıyordum ki gene gitti.
Şuan sanırım yeni gelebildi elektrik.
Bilgisayara veya PSU'ya herhangi bir zarar vermiş midir?
Sistem: Gamegaraj Aquaris 5AN yani Gamegaraj PSU var.
Zarar gelme olasılığı çok düşük. PSU güzelse bir sorun olacağını sanmam. Dün DARK marka PSU kullanan bir arkadaşımın elektrik kesintisi sonucu bir parçası yandı. Ona kaç kere o PSU kullanma dedim ancak dinlemedi. :(
Şuanda sistemi açılmıyor.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,069
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Teşekkürler sıkıntısız açıldı bilgisayar umarım ilerleyen vakitlerde bir sıkıntı ile karşılaşmam.
Rica ederim.
Takma kafana, daha bilgisayar açıkken çok elektrik kesilecek, her seferinde endişelenirsen 25 yaşında stresten saçın beyazlar :D

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Zarar gelme olasılığı çok düşük. PSU güzelse bir sorun olacağını sanmam. Dün DARK marka PSU kullanan bir arkadaşımın elektrik kesintisi sonucu bir parçası yandı. Ona kaç kere o PSU kullanma dedim ancak dinlemedi. :(
Umarım bende sorun olmaz ilerleyen vakitte.

Osmanbnm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Alperen Bayır
Facebook
osmanbnm46
Yoo, tam olarak bu olayda çıkmıyor. Her kalitesiz psu elektrik kesintisinde patlayacak diye bir şey yok.
Dikkat edin yazdıklarıma kalitesi diyorum verimliliği demiyorum ayrıca birçok kez test ettim psuleri siz daha önce psu test ettiniz mi ?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Umarım bende sorun olmaz ilerleyen vakitte.
Bende xıgmatek var aynı olay 1 ay önce başıma geldi. Tam açtım gitti. Bu olay aynı zamanda 2-3 kere yaşandı. Bir sorun olmadı :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,684
Üyeler
165,862
Son üye
davidwalker
Top Bottom