Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayar mavi ekran veriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Nur
Birkaç gündür oyun oynarken oyundan atıyordu o yüzden oyunda sorun vardır diye düşünmüştüm ve tekrar yüklemeye çalıştım. Ama bilgisayar sadece oyun kurulurken ve arkada spotify açıktı başka hiçbişey açık değilken mavi ekran verdi kendiliğinden. Mavi ekran vermeden önce uygulamaları da açmadığını fark etmiştim. Sorun neyden kaynaklı olabilir.

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
Eren
Birkaç gündür oyun oynarken oyundan atıyordu o yüzden oyunda sorun vardır diye düşünmüştüm ve tekrar yüklemeye çalıştım. Ama bilgisayar sadece oyun kurulurken ve arkada spotify açıktı başka hiçbişey açık değilken mavi ekran verdi kendiliğinden. Mavi ekran vermeden önce uygulamaları da açmadığını fark etmiştim. Sorun neyden kaynaklı olabilir.

EnesU*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Enes
Merhaba,
C:\Windows\Minidump klasöründeki dosyaları rar haline getirip atarmısın.
Onun dışında mavi ekran hatasının en çok alınmasının sebebi driver güncel olmadığı içindir ayarar>windows update ordan güncellemen varsa yap lütfen, ayrıca arama çubuğuna aygıt yöneticisi yazıp hiç "?" olan tanımlanmayan aygıt var mı onu kontrol et.
En son olarak PC mavi ekran verdiğinde alt kısımda "eror code: ********" yıldızlı alanın içinde bulunan kodu internetten arattırdığın taktirde hatanın sebebini bulabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Nur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba,
C:\Windows\Minidump klasöründeki dosyaları rar haline getirip atarmısın.
Onun dışında mavi ekran hatasının en çok alınmasının sebebi driver güncel olmadığı içindir ayarar>windows update ordan güncellemen varsa yap lütfen, ayrıca arama çubuğuna aygıt yöneticisi yazıp hiç "?" olan tanımlanmayan aygıt var mı onu kontrol et.
En son olarak PC mavi ekran verdiğinde alt kısımda "eror code: ********" yıldızlı alanın içinde bulunan kodu internetten arattırdığın taktirde hatanın sebebini bulabilirsin.
Aygıt yöneticisinde Wan miniport (ıp) da ünlem işareti var minidumpı da ayarlamaya çalışıyorum

https://drive.google.com/file/d/1m_SbR8A4b1rAIPN6hIs_9sASI6izNx49/view?usp=sharing (minidump dosyaları)

Son düzenleme:

RYNO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ahmet
Sorun neyden kaynaklıymış hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ejder
İlgilendiği Kategoriler
RAM, Oyun Performansı, Mavi Ekran Hata Analizi.
Sistemde şuan bellek bozulması mevcut XMP / D.O.C.P kapatıp deneyin yada BIOS ayarlarını sıfırlayın eğer sorun devam ederse memtest86 ile bellekleri test edin, gördüğüm diğer hata ise RIOT CLIENT kaynaklı REVO kullanarak hiçbir şey bırakmadan tamamen kaldırın.

İlk önce sistemi MalwareBytes ile tarayın işiniz bitince kaldırın REVO ile, DISM / SFC komutlarını CMD yönetici olarak çalıştırıp yazın.

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Kod:
MEMORY_MANAGEMENT (1a)

Kod:
PROCESS_NAME:  RiotClientServices.exe

Kod:
SYMBOL_NAME:  nt!MiDeleteVa+153a

MODULE_NAME: nt

IMAGE_VERSION:  10.0.19041.3324

STACK_COMMAND:  .process /r /p 0xffff828f9c08d080; .thread 0xffff828f9b99e080 ; kb

IMAGE_NAME:  ntkrnlmp.exe

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET:  153a

FAILURE_BUCKET_ID:  0x1a_41792_nt!MiDeleteVa

OS_VERSION:  10.0.19041.1

BUILDLAB_STR:  vb_release

OSPLATFORM_TYPE:  x64

OSNAME:  Windows 10

FAILURE_ID_HASH:  {ad6dfca3-101b-35a8-d6e1-12de9ecbc1f5}

Followup:     MachineOwner
---------

Kod:
MEMORY_MANAGEMENT (1a)

Kod:
PROCESS_NAME:  msedge.exe

Kod:
MODULE_NAME: hardware

IMAGE_NAME:  memory_corruption

STACK_COMMAND:  .process /r /p 0xffff8f0884fcd280; .thread 0xffff8f08884b5080 ; kb

FAILURE_BUCKET_ID:  MEMORY_CORRUPTION_ONE_BIT

OS_VERSION:  10.0.19041.1

BUILDLAB_STR:  vb_release

OSPLATFORM_TYPE:  x64

OSNAME:  Windows 10

FAILURE_ID_HASH:  {e3faf315-c3d0-81db-819a-6c43d23c63a7}

Followup:     MachineOwner

Top Bottom