Bilgisayar mühendisliği için laptop önerisi

Tahaflixx

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
30.000
Arkadaşlar merhaba. Laptop alacağım ancak oyuncu laptopu olmayacak. İlerde yapay zeka üzerinden ilerlemek istiyorum. Taşınması kolay, pili en azından bir gaming laptopa göre uzun giden, şık bir dizüstü bilgisayar önerir misiniz. Bütçem suyunu sıksam 35 bin tl.

Ekran kartı ile yapay zeka işlemi gerektirecek durumda sorun yaşarsınız bu durumda. Batarya ömründen feragat ederek GPU içeren bir laptop alabilirsiniz ya da external GPU üzerinden işlemem diyorsanız işlemciden işlemek için intelin ultra serisi ile yola devam edebilirsiniz.
Harici ekran kartı bulunmayan cihazlar:
(U serisi extra batarya ömrü için. P çekirdek sayısı az olan seri.)
(Güç tüketimi bir tık yüksek olan fakat AI işleme konusunda iş gören model)

Arkadaşlar merhaba. Laptop alacağım ancak oyuncu laptopu olmayacak. İlerde yapay zeka üzerinden ilerlemek istiyorum. Taşınması kolay, pili en azından bir gaming laptopa göre uzun giden, şık bir dizüstü bilgisayar önerir misiniz. Bütçem suyunu sıksam 35 bin tl.
Arkadaşın sunduğu modeller oldukça mantıklı. Tercih edebilirsin.

Ekran kartı ile yapay zeka işlemi gerektirecek durumda sorun yaşarsınız bu durumda. Batarya ömründen feragat ederek GPU içeren bir laptop alabilirsiniz ya da external GPU üzerinden işlemem diyorsanız işlemciden işlemek için intelin ultra serisi ile yola devam edebilirsiniz.
Harici ekran kartı bulunmayan cihazlar:
(U serisi extra batarya ömrü için. P çekirdek sayısı az olan seri.)
(Güç tüketimi bir tık yüksek olan fakat AI işleme konusunda iş gören model)
Arkadaşın sunduğu modeller oldukça mantıklı. Tercih edebilirsin.
Cevaplarınız için teşekkür ederim hocalarım. Asus zenbook modellerine veya huawei d16 modeline ne diyorsunuz bu fiyat bandındaki?

Nvidia ekran kartı olmadan bu işleri en iyi yapan cihaz MacBook. Yani taşıması kolay olmasın pili 3-5 saat gitsin dersen Nvidia ekran kartlı bir oyuncu laptopu bakabilirsin ama taşınabilirlik ve uzun pil istiyorsan M2 veya M4 MacBook Air al.

Geri