Wilot
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 180
Merhaba, şuanki sistemim imzada mevcut. muhtemelen ekran kartında bir değişikliğe gideceğim bu sebepten kaynaklı olarak psu da değiştirmem gerekecek. ekran kartı için 5060TI 16GB veya 5070 12GB planlıyorum ama hangisi daha mantıklı olur emin değilim. oyun oynuyorum ama oyun performansı çok önemli değil genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum hikayelide de düşük grafik aşırı önemli değil benim için asıl amacım Unreal engine, unity, blender, 3ds max gibi programlarda sıkıntı çıkarmasın bana bunun içinde özellikle ue5 için 12GB vram yeterli gelir mi emin olamıyorum ileride sıkıntı yaşar mıyım? Bu noktada ekran kartı ve psu tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca anakartımda değişmeyi düşünüyorum bütçe ayırabilirsem eğer. DDR5 AM5 soket anakartta önerebilirsiniz. en az 1 adet gen5 m2 ssd slotu ve arka type-c bağlantısı olması da önemli anakart için.
psu full modüler olmasını tercih ederim ekran kartı içinde en az 12gb ve nvidia olması yeterli. ayrıca pc yi beyaz setupa çevirmek istiyorum bu yüzden öncelik olarak beyaz önerirseniz daha iyi olur ama siyahta çok rahatsız etmiyor.
psu full modüler olmasını tercih ederim ekran kartı içinde en az 12gb ve nvidia olması yeterli. ayrıca pc yi beyaz setupa çevirmek istiyorum bu yüzden öncelik olarak beyaz önerirseniz daha iyi olur ama siyahta çok rahatsız etmiyor.