Neler Yeni

Bilgisayar programcılığı okuyup oyun geliştirmecisi olunur mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Süleyman Yıldız
Merhaba ben bilgisayar programcılığı kazandım ve oyun geliştirme üzerine kendimi geliştirmek istiyorum amacım da şu temel dersleri alıp seçmelilerde oyun geliştirme üzerine olanları seçmek istiyorum ve o olanda kendimi geliştirmek sizce nasıl bi karar tavsiyeleriniz neler cevap verirseniz sevinirim çünkü kafam karma karışık

Vitriol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Mehmet Esen
öncelikle sana okulda hiçbir şey yapabilecek seviyede bir eğitim vermeyecekler bunu bilmeni isterim consolda ve basit arayüzlerde çalışırsınız, sadece programlamanın temelini ( şansın varsa doğru düzgün bir algoritma ) öğretip üzerine de bir kaç gereksiz bilgi ekleyip staja postalayacaklar. öğreneceğin maksimum bir dilde döngülere kadar olacak, sana tavsiyem veritabanı dersi varsa onu iyi çözmeye çalış, dil mantığını anladıktan sonra veritabanı da biliyorsan zaten kafana esen herşeyi yaparsın. oyun geliştirmecisi de olursun mobil uygulama da yazarsın web de yaparsın, olay senin mantığı çözmen. bir dili türkçe yada ingilizce sözlük okur gibi her şeyini öğrenmeye çalışma, sadece syntax dediğimiz yazımını çözsen yeterli, önemli olan algoritmayı oturtmak.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,746
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Okul sana yol gösterebilir hiçbir şey bilmeyen birisi için ama çok bir şey öğrenebilir misin bilmiyorum. Kendin temel dersleri alıp aynı zamanda veya o dersleri aldıktan sonra artık bilemem, oyun programlamada neler yapılıyormuş son trend neymiş, şirketler ne bilen arıyor gibi gibi şeylere dikkat edersen ona göre geleceğini şekillendirebilirsin. İş ama sende bitiyor.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Okul sadece temeli öğretir bırakır, senin kendin çalışıp öğrenmen lazım internetteki kurslar/dersler aracılığıyla. Oyun geliştirmek için genelde kullanılan oyun motorları için şu dilleri bilmen lazım.
Unity = C# (C# dersi aldıktan sonra Unity dersi alman lazım)
Unreal Engine = C++ (C++ dersi aldıktan sonra UE dersi alman lazım)

En İyi Cevap
3
Daha hiç bir şeyi görmeden neyde ilerlemek istediğini seçmen bence pek doğru değil.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Mark Zuckerberg Facebook'u Üniversite'de öğrencilerin arkadaşlarını Üniversite sonrası da irtibatta kalıp birbirlerini takip edebilmeleri için geliştirmiş. Sonra hayatının projesi olmuş. Aynı sınıftaki diğer arkadaşları onun kadar başarılı olmamış. Olsalarmış hepsi bugün bilinen kişiler olurdu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,208
Üyeler
164,268
Son üye
teksefer
Top Bottom