Neler Yeni

bilgisayar siyah ekranda kaldi

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
evet
Mesaj otomatik birleştirildi:

yok hayır nasıl yapılıyor
Kardeşinin bilgisayarını ödünç al. Bu yazdığım yolu uygula.
Windows 10 Yapılımı
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu İSO'nuz görünecek.
4) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz İSO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFİ (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Birde böyle video çekmiştim eğer anlaşılıyorsa bunu izleyerekten de yapabilirsin:

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer

Windows 10 Yapılımı
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu İSO'nuz görünecek.
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz İSO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFİ (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Birde böyle video çekmiştim eğer anlaşılıyorsa bunu izleyerekten de yapabilirsin:
hocam rufusa gerek yok ben hep sdn nin videosundaki gibi yapıyorum sıkıntıda çıkmıyor

burdanda bedava etkinşetire bilirsiniz windowsu ben öyle yaıyorum hep

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
Windows 10 Yapılımı

hocam rufusa gerek yok ben hep sdn nin videosundaki gibi yapıyorum sıkıntıda çıkmıyor

burdanda bedava etkinşetire bilirsiniz windowsu ben öyle yaıyorum hep
şuan elimde flash bellek yok annemden isteyeceğim akşam getirirde bu ne kadar sürer ve kesinmidir acaba

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
şuan elimde flash bellek yok annemden isteyeceğim akşam getirirde bu ne kadar sürer ve kesinmidir acaba
hocam yazması 10 dk sürüyor umarım işe yarar yaramazsa sie tak çıkar linux linki atıcam öyle deneyelim birde

hocam siz birde dediğim gibi bir uefiyi açmayı deneseniz

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
hocam yazması 10 dk sürüyor umarım işe yarar yaramazsa sie tak çıkar linux linki atıcam öyle deneyelim birde

hocam siz birde dediğim gibi bir uefiyi açmayı deneseniz
onu disabled yaptım uefiyi nerden açacağım

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Ayarlarda bir sıkıntı görünmüyor. Deneme yanılma yoluyla öğreneceğiz. Depolama birimlerini BIOS görüyor. SSD'nide Boot ediyor ama açacak bir şey bulamıyor. Formattan sonra belli olur sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı diye.
(Formattan önce Boot menüsüne girip CSM'e tıklayıp Launch CSM'i Disabled yapabilirsin. Ondan sonra formatını atabilirsin.)

• Beğen
Reaksiyonlar: tccc

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
Ayarlarda bir sıkıntı görünmüyor. Deneme yanılma yoluyla öğreneceğiz. Depolama birimlerini BIOS görüyor. SSD'nide Boot ediyor ama açacak bir şey bulamıyor. Formattan sonra belli olur sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı diye.
(Formattan önce Boot menüsüne girip CSM'e tıklayıp Launch CSM'i Disabled yapabilirsin. Ondan sonra formatını atabilirsin.)
hocam sisteme legacy yani eski tip

açıkmlı zaten bendede o uefi
hocam üstteki arkadaşın en son dediği şeyide yapabilirsiniz

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
hocam sisteme legacy yani eski tip

hocam üstteki arkadaşın en son dediği şeyide yapabilirsiniz
Eğer Legacy olsaydı gene Windows'u açardı. Arkadaşın bilgisayarının UEFI desteği var.

Top Bottom